home
05-02-13

Scandal între Laurenţiu Reghecampf şi Cornel Dinu

Procuroru' susţine că Iulian Chiriţă, naşul de la prima cununie al antrenorului Stelei, i-a solicitat sprijinul pentru a-l salva pe Reghecampf de la răzbunarea mafiei sîrbeşti după un Bayern - Cottbus 3-1, care ar fi trebuit să se termine la trei goluri diferenţă. Ar fi vorba despre o partidă din toamna lui 2002. Anamaria Prodan îl numeşte pe Dinu ”groparul fotbalului românesc”.

O remarcă pasageră făcută ieri de Cornel Dinu într-un interviu acordat Gazetei după coşmarul "naţionalei" de la Malaga a aprins fitilul. Procuroru' punctase că "nu mai avem nimic de discutat într-un fotbal în care Ana Maria Prodan îşi dă cu părerea despre Iordănescu". Dar şi "ea e obişnuită cu 6 din 49, că ştiu că le plac pariurile".

"L-am scăpat pe soţul ei de la răzbunarea sîrbilor"

Soţia antrenorului de la Steaua a replicat tăios pe o reţea de socializare, dar Dinu s-a dezlănţuit apoi într-un contraatac punctual, făcînd trimitere la un episod neştiut pînă acum din cariera lui Reghecampf din Bundesliga.

Dinu: "N-ar trebui să intru în dialog cu un asemenea personaj, dar ţin să-i aduc aminte că ar face bine să-mi fie recunoscătoare că l-am scăpat pe soţul ei de la răzbunarea iminentă a sîrbilor!".

"Cu sîrbii sfîrşeşti în rigolă pentru cinci dolari!"

Despre ce moment e vorba? Mister detaliază: "Se întîmpla după un meci Bayern - Cottbus. Eram, într-o seară, la masă la Trattoria cu Răzvan Boanchiş şi cu patronul restaurantului, Vali Sălăgean. Şi primesc un telefon de la Iulian Chiriţă, naşul de la prima cununie al lui Reghecampf. Îmi spune: «Tată, cum îl salvăm pe finu', că a dat de necaz?!». Cu o zi înaintea partidei, primise 200.000 de euro ca să trîntească partida cu Bayern, care trebuia să se termine la trei goluri diferenţă. Erau el şi încă vreo doi. S-a terminat însă 3-1. Iar lui Reghecampf i-au transmis băieţii că trebuie să se prezinte imediat cu banii înapoi! El credea că-i pîrleşte pe sîrbi, avea senzaţia că discută cu Romică Paşcu".

"Reghe, poate-ţi spune ceva numele Mile!"

Amintirile lui Dinu continuă: "Am vorbit la Belgrad şi i-am rugat pe oameni să-l mai păsuiască o zi cu banii. Tipii voiau să primească suma înapoi chiar în acea seară, i-am obţinut lui Reghecampf o păsuire pînă dimineaţa. Aşa i-am salvat viaţa, credeţi-mă, dintr-o acţiune de incriminare penală, în care sîrbii îl rezolvau repede, cu gloanţele! I-am spus şi lui Chiriţă să-i transmită să nu se joace cu treburile astea, că sîrbii te lasă în rigolă pentru cinci dolari! Şi poate că lui Reghecampf îi spune ceva numele Mile!".

"De 7 ani aud doar de imperiul bizantin"

Scenariul descris de Dinu a venit însă după un mesaj dur scris pe facebook de Anamaria Prodan: "Au mai rămas cîţiva gropari ai fotbalului românesc în viaţă şi se chinuiesc să distrugă şi ce-a mai rămas bun. De 7 sau de 9 ani aud vorbind doar de imperiul bizantin, de balcanism, de domnitori. Îmi e greaţă de acest spectacol ieftin. Să-mi explice eminenţa cenuşie a fotbalului cum o echipă naţională poate să fie eliminată de nişte pescari amatori de la Knattspyrnufélag cu un rezultat de pomină în analele fotbalului? Cum o echipă poate să conducă pînă în minutul 70 cu 4-0 şi în 20 de minute să piardă meciul cu 5-4, cu Foresta?".

Prodanca l-a înţepat şi pe Ienei, care a cîştigat Cupa Campionilor cu Steaua: "Oare lumea l-a uitat pe cel care a făcut echipa Stelei? Un Halagian? Oamenii care ştiu fotbal au uitat oare cît de greu e să faci o echipă şi ce uşor e să o preia altul să cîştige trofee cu ea?!".

"N-ar trebui să dialoghez cu respectiva Anamaria Prodan, mai ales după ce a avut un trecut arhicunoscut de vivandieră, şi la Dinamo, şi la Steaua" (Cornel Dinu, administrator delegat Dinamo)

"Cine vorbeşte de moralitate? Sau de jocuri de noroc? Pentru mine a mai murit un mit, unul fabricat. Chestia cu «Capul plecat sabia nu-l taie» la mine nu funcţionează, doar la oamenii laşi!" (Anamaria Prodan, agent FIFA)

9 sezoane a evoluat Reghecampf în Germania, la Energie Cottbus (2000-2004), Aachen (2004-2008) şi Kaiserslautern (2008-2009)

Meciul incriminat ar fi cel din 2002

Cornel Dinu face referire la un meci de Bundesliga Bayern - Cottbus 3-1. În perioada cît Reghecampf a evoluat la Energie (2000-2004), există o singură partidă terminată cu acest rezultat, pe 21 septembrie 2002. În acel meci, Reghe a fost schimbat în minutul 66, cînd tabela arăta doar 2-1.

Bayern München - Energie Cottbus: 3-1. Stadion: Olympiastadion, 21.09.2002. Au marcat: Zickler (45+1), Ballack (47), Elber (76) / Rink (19)

Bayern: Kahn - Salihamidzici, Kuffour ('46 Jeremies), R. Kovac, Tarnat - Hargreaves, Fink, Zé Roberto ('84 Linke) - Ballack ('80 N. Kovac) - Elber, Zickler. Antrenor: Ottmar Hitzfeld

Cottbus: Piplica - da Silva, Beeck, Kaluzny, Berhalter - Schröter, Akrapovic, Latoundji - Reghecampf ('66 Thielemann), Vágner ('19 Jungnickel) - Rink ('79 Juskowiak). Antrenor Eduard Geyer

Arbitru: Thorsten Kinhöfer. Spectatori: 43.000
____________________________

Din Antalya, Laurenţiu Reghecampf şi-a expus punctul de vedere, pentru Gazeta Sporturilor: "După o noapte de beţie sau consum de droguri poţi crede că e adevăr pur ce ai visat.

Nu am fost implicat în viaţa mea într-un meci trucat, nici ca jucător, nici ca antrenor. Bayern poate face blaturi doar în haosul din puţina minte care i-a mai rămas lui Dinu. Am numai compasiune pentru fantoma asta care se agaţă cu disperare de clubul Dinamo".


De asemenea, antrenorul Stelei a postat şi următporul mesaj pe pagina sa de Facebook:

Mister C.Dinu, uite ce a facut Laurentiu Reghecampf in Germania , nu tampeniile pe care le inventezi tu dupa vreo noapte mai agitata… sa-ti fie rusine!!!



Gazeta Sporturilor

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Totul despre HAGI - inainte de Steaua (I)

Gica Hagi alaturi de tatal sau. (Farul Constanta) Născut la 5 februarie 1965 în comuna Sâcele, judeţul Constanţa, fiu al lui lancu şi al Chiratei; legitimat Ia data de 24 martie 1978 la F.C. Constanţa, transferat la F.C. Luceafărul Bucure

Deplasare la Amsterdam

Peluza Sud organizeaza pentru membri si simpatizanti un avion charter cu plecare in dimineata zilei meciului, intoarcerea facandu-se dupa terminarea partidei. Pretul biletului de avion dus-int