home
31-01-13

Au trecut zilele de vară ale lui Hagi

Sa va intre bine in cap:

1. Oricine il ataca pe Hagi pe tema Steaua-Becali trebuie aruncat intr-o groapa cu gunoi si tinut acolo pana se ineaca cu produsul mintii sale.
2. Oricine il ataca pe Hagi pe tema Steaua-Becali este ori prost de bubuie, ori nebun sadea, ori o lichea fara pereche.

Sa va ridicati boturile unsuroase din care scuipati moralitate, demnitate si principii doar daca ati fost alaturi de Hagi, atunci cand v-a implorat sa fiti alaturi el; altfel coborati-le intr-o adanca cainta.

Aveti dreptul la opinie si la optiune – alegeti pe cine vreti, schimbati-va sexul cum doriti. Dar despre cum se raporteaza Hagi la Steaua nu vorbiti. Dreptul asta nu-l mai aveti.

L-ati pierdut definitiv atunci, in 2001-2002, cand avea nevoie de voi, cand a fost S I N G U R U L care a iesit cu pieptul in fata in apararea Stelei, cand v-a chemat in repetate randuri pentru a-i fi alaturi si cand i-ati dat-o printre dinti, cu aceleasi ifose legate de inteligenta, minte, competenta si demnitate, pe care le serviti si azi, dupa ce le-oti fi servit, atatia dintre voi, si atunci.

Si io, si atatia altii l-am pierdut atunci. Si l-am mai pierdut inca odata, in 2007, cand am intors din nou capul si am juisat la meciurile de Champions League, la venirea lui Lacatus si la alte de-astea.

Nu s-a revoltat nimeni, nu a asimilat nimeni.

I-am mai dat-o odata printre dinti, cand nu ne-am distantat complet de ceea ce acuza Hagi.
A fost S I N G U R U L antrenor/conducator din perioada Becali, care a scos pieptul in fata in apararea Stelei, in asemenea fel, explicit, principial – nimeni n-a mai facut-o, nici macar Piturca, care a marsat mai mult pe chestii personale.

Multi dintre voi ati fost strambi atunci - si in 2002 si in 2007 - si sunteti strambi si azi si pe masura direct proportionala a cat de stramb ati judecat atunci, incercand sa compensati cu excesele penibile de superioritate, demnitate, constiinta, de azi.

L-ati lasat de unul singur – abandonat ca un caine – cand si-a expus credinta in fata voastra, cerandu-va sprijinul, asa ca nu mai vorbiti voi, stimate constiinte, despre valorile si demnitatea pe care le are sau nu Hagi.

Vorbiti despre oricine altcineva, de la Lacatus la Jenei, de la Piturca la Duckadam, caci aproape toti se incadreaza in ipoteza pe care o scuipati printre dinti (si cand trebuie si cand nu trebuie), dar nu mai vorbiti despre S I N G U R U L care (asa prost, cum il considerati voi) a avertizat, in public, vocal, in nenumarate randuri, despre ceea ce se va intampla la Steaua.

Asta cu mult timp inainte ca lucrurile alea sa se intample, confirmandu-se intr-o suficienta masura ca sa va permita voua sa trageti concluzii si sa exprimati pozitii, conform celor avertizate de Hagi cu mult inainte de a fi prea tarziu – atunci cand pentru evitarea dezastrului era suficient sa-l ascultati si sa va grupati langa el,
S I N G U R U L care putea salva Steaua, cu o singura conditie: sa nu-l futeti in gura, sa nu-i intoarceti spatele, sa nu-l abandonati.

Voi acum chiar nu va dati seama ce faceti? Sunteti complet inconstienti? Chiar nu aveti o minima de luciditate, un minim simt al nuantelor?

Nu vorbiti de cumintenie, feciorenie si valori unei fete care a fost violata sub ochii vostri – intorsi – domnilor, si nu-i reprosati ca a ajuns depravata. Pentru ca daca o faceti, sunteti ori nebuni, ori lichele.

Stimate constiinte, luati o pauza ceva mai lunga intre ultimul meci, de acum vreo luna, la care ati pulsat pentru Steaua lui Becali, si balitul pe Hagi. E mai igienic.

Ca Hagi va fi noul antrenor al Stelei, ca nu doar ca va perpetua cancerul, dar il va consacra finalmente, ca medicament, ca-i va da lui Becali o noua si probabil definitiva dimensiune de stapan absolut, ca va arunca lopeti de pamant pe mormantul clubului, ca va intra in corul unor tragice marionete, ca va face astea contrazicand tot ceea ce exprimase in niste momente astrale ale vietii sale – e mai presus de orice dubiu, de orice evidenta.

Ca oricine va sustine mascarada care va urma e nebun de legat – e cert.

Dar, nu-i vorbiti voi lui Hagi, S I N G U R U L care si-a castigat imunitatea, despre demnitate si valori. Nu dupa ce-a facut el si ce-ati facut voi.

Ca Hagi se va promova, el insusi, ca o tristissima marioneta, avand consecinta directa ingroparea si mai adanc a Stelei – e, pentru mine, cvasi-cert. Numai ca asta nu are a face cu nimic.

E meritul nostru, domnilor constiinte, in aceeasi masura in care e meritul celor care, din frica, slabiciune, prostie, au inchis ochii la urlete victimei unui viol petrecut in fata lor si apoi peroreaza despre cat de destrabalata a devenit persoana.

Nu judecati un om care v-a oferit totul pe tava, cu semnificative sacrificii personale, si care a fost ignorat, marginalizat, nesprijinit si abandonat in repetate randuri. Omului aluia nu-i mai poti pretinde nimic – decat un eventual martiraj la care ar fi putut accede, daca alegea alt drum, dar, nealegandu-l, nici el nu si-l asuma, si nici nu i-l revendica cineva.

In raport cu Hagi, S I N G U R U L aflat intr-o asemenea pozitie, ar trebui sa aveti o totala sfiala si o puternica tacere. Iar pentru ce s-a intamplat si ce se intampla nu cautati, sine ira et studio, vinovatii mai departe de voi.

„Sa nu simtiti altceva, ci doar, din cand in cand, o lunga si insuportabila rusine.”

Filip Pindean



Steaua - de la MapN la Becali (19)

Steaua - de la MapN la Becali (20)

Primul transfer al lui Hagi la Steaua

Transferul lui Hagi la Steaua

HAGI: "Nea Mircea a dat-o in bara"!

Totul despre HAGI - inainte de Steaua (I)

Steaua e pe profit datorită lui Gică Hagi

Dom' profesor Hagi

MApN a sigilat Ghencea si negociaza cu Gica Hagi preluarea palmaresului

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
 
33 ani de la 03-02-1980

Ziua de nastere a lui George Ogararu

A plecat de la Steaua in vara anului 2006 cu destinatia Ajax Amsterdam. A revenit la Steaua in vara anului 2008 sub forma de imprumut pentru intreg sezonul.
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Totul despre HAGI - inainte de Steaua (I)

Gica Hagi alaturi de tatal sau. (Farul Constanta) Născut la 5 februarie 1965 în comuna Sâcele, judeţul Constanţa, fiu al lui lancu şi al Chiratei; legitimat Ia data de 24 martie 1978 la F.C. Constanţa, transferat la F.C. Luceafărul Bucure

Deplasare la Amsterdam

Peluza Sud organizeaza pentru membri si simpatizanti un avion charter cu plecare in dimineata zilei meciului, intoarcerea facandu-se dupa terminarea partidei. Pretul biletului de avion dus-int