home
23-01-13

Redacţia de sport de la Evenimentul Zilei - decapitată, fiindcă a refuzat să-l menajeze pe "fostul oier"

Cei mai vechi oameni din redactia de sport a Evenimentului Zilei, Octavian Conţescu şi Octavian Cojocaru, au demisionat miercuri, acuzând conducerea ziarului că doreşte potolirea atacurilor la adresa "domnului" parlamentar Gigi Becali.

Cei doi se referau la Gigi Becali exclusiv ca "fostul oier" şi la văru'-său drept "fostul bişniţar", fiind înjuraţi zdravăn nu o dată de cei doi proeminenţi cioflingari.

De menţionat că redacţia sport a Evenimentului Zilei nu făcea, deseori, decât să constate diferenţele astronomice între ce spunea fostul oier şi ce făcea cu adevărat actualul "ăla".

DETALIILE ACESTUI SCANDAL:

Daniel Contescu, editorul pe sport al Evz, a demisionat azi impreuna cu adjunctul sau, Tavi Cojocaru. Contescu a scris pe pagina personala de Facebook ca a fost retrogradat din functia de sef pentru ca i s-a cerut sa-l menajeze pe Gigi Becali. Mesajul sau este unul dur la adresa conducerii ziarului:

“După 15 ani la EVZ (a existat o singură întrerupere, în 2000, timp de șase luni), astăzi îmi dau demisia! Am fost retrogradat din funcția de ȘEF deoarece n-am executat un ORDIN: acela să fiu indulgent cu GIGI BECALI. M-a retrogradat o ANALFABETĂ (nu știe când trebuie scris cu 2 și când cu 3 de i etc). Au fost și alte situații neplăcute, așa că am considerat că trebuie să uit de faptul că am de plătit 1500 de lei lunar către bănci și că trebuie să redevin OM. 364 DE ZILE DIN AN SUNT O OMIDĂ. ÎNTR-O SINGURĂ ZI SUNT MÂNDRU DE MINE. Iar această zi este ASTĂZI.

P.S. Sper doar ca EVZ, ziarul vieții mele, să nu devină o publicație de șantaj, așa cum se prefigurează. Cu mine își dă demisia și adjunctul TAVI COJOCARU. El n-are FB, așa că anunță asta doar pe mess, dar în schimb are altceva: COLOANĂ”.


Contactata de Reporter Virtual, Simona Ionescu, redactorul-sef al Evenimentului zilei, ne-a explicat cum s-a ajuns aici. “I s-a reprosat ca a scris un material prost despre Clubul Steaua, care azi implineste zece ani de cand este finantat de Gigi Becali. In materialul stabilit la sedinta de sumar nu trebuia sa contina numai opinii despre patronul Becali, ci o istorie a clubului, prezentarea unor fotbalisti, care in aceasta perioada au facut performanta si alte evenimente care s-au petrecut intr-un deceniu la club. In schimb, cele patru pagini contin numai informatii despre Gigi Becali ce par a fi un razboi al celor doi ziaristi cu acest personaj, pe care toti il stim cum este. Unul este autorul articolului, celalalt seful sectiei.

Directorul general Dan Andronic a decis sa-i retraga lui Daniel Contescu functia de sef de sectie din doua motive: pentru materialul slab si care nu reflecta ce am discutat la sedinta de sumar si ora tarzie de predare a materialului, ceea ce a dus la intarzierea ziarului catre tipografie. In legatura cu cat sunt de analfabeta sau nu, oamenii cu care am lucrat stiu ceea ce pot si ce am realizat in cei 22 de ani de presa. Legat de mesajul sau de pe Facebook, mi se pare inadmisibil din partea unui om care a lucrat atatia ani la acest ziar sa faca o astfel de afirmatie privind santajul. Nu se bazeaza pe absolut nimic, dar este de o gravitate enorma si va trebui sa si probeze ce a scris acolo”.


Legat de acest subiect, Daniel Contescu n-a vrut sa faca vreo declaratie in afara de ce a scris pe pagina de Facebook.

Reporter Virtual

Ce a avut de spus Dan Andronic: "Comentariile lui Daniel Conțescu arată altceva numai coloană vertebrală nu. Nu i s-a cerut altceva decât să facă un material echilibrat despre mandatul lui Becali la Steaua în ultimii 10 ani, în niciun caz să-l cocoloșească. Însă, așa cum am mai văzut de câteva ori în paginile de sport, aici funcționează alte reguli, care sunt dictate de impresari și acționari ai cluburilor de fotbal.

Rezultatul muncii lor nu avea nicio legătură cu jurnalismul, iar cu echilibrul nici pe departe. Am susținut și susțin decizia redactorului-șef de a-l schimba din funcție. De aici până la a-ți pune poalele în cap e o cale destul de lungă și bănuiesc că am deranjat interesele unor oameni din fotbal".


_____________________________

Câteva gânduri despre Daniel Conțescu și Tavi Cojocaru (Daniel Nazare)

Am aflat cu stupoare despre conflictul de la Evenimentul Zilei, întâmplare în urma căreia jurnaliștii sportivi Daniel Conțescu și Octavian Cojocaru și-au dat demisia de publicația respectivă. Ca unul care am lucrat cu ei chiar la “bulina roșie”, cred că îmi pot da cu părerea.

Ceea ce m-a deranjat cel mai tare este că Dan Andronic, un individ obscur, inodor, incolor și insipid, face niște afirmații absolut penibile. “Așa cum am mai văzut de câteva ori în paginile de sport, aici funcționează alte reguli, care sunt dictate de impresari și acționari ai cluburilor de fotbal”.

Alo, netalentatule? Vezi că eu eram în redacție când frații Becali ne amenințau că ne omoară și bagă cuțitul în noi, iar Gigi Becali, subiectul ziarului de azi, spunea că “atunci când jurnaliștii de la EVZ, printre care eu și cei 2 colegi, vom fi înmormântați se va pișa cu jet pe coșciugul nostru”. Sau când Radu Niculescu mă alerga pe plaja de la Mamaia că scriam adevărul, iar Daniel Conțescu trebuie să se ferească pe unde traversează când scria de scandalurile de la Dinamo.


Și nu mai vorbi tu de moralitate, când ai schimbat toate partidele în viață ori decedate și ți-ai schimbat părerile în ritmul în care se vând metrii pătrați din pământurile latifundiarului din Pipera! Ești un mincinos notoriu, mai mare decât Gigi Becali. Măcăr de la patronul Stelei nu aveam pretenții.

Sigur că Daniel Conțescu are și defecte, dar asta nu înseamnă că nu și-a făcut datoria de jurnalist ani de zile la acest ziar, în timp ce tu păcăleai oamenii să voteze pro sau contra Băsescu, în funcție de unde aveai contracte de consultanță. Îmi aduc aminte cum ai venit la parastasul “Sportului Românesc”, ziarul s-a închis în 1999, cu o gaură cât mingea de tenis în talpa pantofului drept și ne dădeai, ca și acum, lecții de moralitate.

Nu sunt de acord cu Daniel într-un singur punct: acela că Simona Ionescu e analfabetă. Cred că a spus-o la nervi și ar fi bine să-și ceară scuze pentru asta.

Daniel Conțescu a considerat că a fost nedreptățit, poate să plece în altă parte, poate să își expună punctul de vedere. Cei de la EVZ pot să ia act de demisia lui. E o economie de piață, fiecare face ce crede că e mai bine. Înainte, poate îi virezi, stimate domnule Andronic, și cele două salarii restante. Până una-alta, el a muncit pe datorie, ceea ce tu n-ai făcut niciodată. Și pentru asta, dar și pentru anii petrecuți la EvZ, da-mi voie să-l respect mai mult decât pe tine.

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Totul despre HAGI - inainte de Steaua (I)

Gica Hagi alaturi de tatal sau. (Farul Constanta) Născut la 5 februarie 1965 în comuna Sâcele, judeţul Constanţa, fiu al lui lancu şi al Chiratei; legitimat Ia data de 24 martie 1978 la F.C. Constanţa, transferat la F.C. Luceafărul Bucure

Deplasare la Amsterdam

Peluza Sud organizeaza pentru membri si simpatizanti un avion charter cu plecare in dimineata zilei meciului, intoarcerea facandu-se dupa terminarea partidei. Pretul biletului de avion dus-int