home
23-01-13

Greata cu Razvan si Dani

Ma chinui de multi ani sa razbesc si sa-mi sustin cauza. Sunt impreuna cu inca o mana de oameni intre ciocan si nicovala. Incerc sa-mi fac meseria de ziarist asa cum trebuie, si incerc sa fiu un suporter conform cu principiile pe care le-am acumulat in ani de stadion. Cunosc adversitatea celor doua tabere una pentru cealalta, desi in esenta sunt interdependente.

Media va avea nevoie intotdeauna de spectacolul si viata suporterilor pentru a-si colora existenta, iar suporterii vor avea nevoie de media pentru a-si face cunoscute realizarile. Problema vine atunci cand media trateaza superficial, sau gresit fenomenul, si din partea cealalta atunci cand fenomenul refuleaza asupra intregii media, cazand in pacatul generalizarii.

Destul cu paranteza. Astazi de dimineata am fost martorul unui episod extrem de injositor pentru mine, ca om de media, care incearca sa spele imaginea presarilor in ochii suporterilor, si pentru suporterii implicati in fenomen, care au de digerat o lectie de umilinta.

Menajeria de la Antena 1 a decis ca matinalul de larg succes, dar audienta modesta, are nevoie de un moment special. Dresorul istoriei fotbalului romanesc, Catalin Oprisan, a adus in fata natiunii o ciudatenie, un freak, “femeia cu barba”. Minunati-va oameni buni de fata care este sefa de an la facultate la Carol Davila, si in acelasi timp face parte din Peluza Nord Steaua.



De la minutul 9 la minutul 31

“Ori e facatura, ori asa ceva nu exista!” decreteaza Oprisan, dar… eppur si muove. In fata lor, sta o fata din Pantelimon, care este in opinia mea prea blanda si prea cu bun simt ca sa le raspunda pe masura marlaniei. A rezistat cu stoicism la toate asalturile, la intrebarile stupide si nefondate si a intrat si in jocul producatorului, dand tonul unei adunaturi de figurante trecute de 50 de ani. A dat in minge si a raspuns la intrebarile de genul “il vrei la Steaua?, macar ca e frumos”. Toate astea pentru ce? Pentru deliciul trustului Voiculescu si rasul infundat al marelui Oprisan.

Ce a avut de castigat fenomenul din asta?

Totul. A aratat inca o data cam cine sunt huliganii de pe stadioane, din ce material sunt alcatuiti si ce au in minte “drogatii, bagabontii”. Dar umilinta intrebarilor fara fond, a superficialitatii si a cretinismului ramane si adanceste prapastia si-asa imensa dintre fani si presa.

Ce a avut de castgat media?
Audienta? In esenta nimic, un spectacol sinistru in care cei care au incercat sa rada de “ciudatenia” in tricou cu Steaua au aratat de fapt cine sunt ei, si care este universul lor. Din nou am de lucru, am de dat explicatii de genul “n-au ma ei treaba, nu puneti la suflet” si mai ales am de suferit, atunci cand sunt aratat cu degetul ca facand parte din tabara lor.

Un sincer mea culpa Fatima, pentru ce ai avut de indurat!

Alex (Keluboss)

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
 
23 ani de la 27-01-1990

Ziua de nastere a lui Mihai Onicas

Mihai Onicas a debutat pentru Steaua in ultima etapa a sezonului 08-09 in deplasarea contra Unirii Urziceni
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Totul despre HAGI - inainte de Steaua (I)

Gica Hagi alaturi de tatal sau. (Farul Constanta) Născut la 5 februarie 1965 în comuna Sâcele, judeţul Constanţa, fiu al lui lancu şi al Chiratei; legitimat Ia data de 24 martie 1978 la F.C. Constanţa, transferat la F.C. Luceafărul Bucure

Deplasare la Amsterdam

Peluza Sud organizeaza pentru membri si simpatizanti un avion charter cu plecare in dimineata zilei meciului, intoarcerea facandu-se dupa terminarea partidei. Pretul biletului de avion dus-int