home
23-01-13

STEAUA - Ferencvaros 1-2 VIDEO

Steaua nu a reusit sa isi treaca in cont primul trofeu din 2013, "Football Impact", fiind invinsa de Ferencvaros, scor 1-2, desi in minutul 17 conducea ostilitatile cu scorul de 1-0. Ros-albastrii au evoluat in inferioritate numerica in ultimele 20 de minute ale intalnirii (Stefan Nikolic, eliminat).



Cu fostul otelar Cornel Ripa in postura de titular, Steaua a atacat o noua victorie in turneul de la Marbella inca din primele minute. Raul Rusescu a fost primul care a tras semnalul de alarma la poarta aparata de Levente Jova. Preluare in careu cu pieptul si sut trimis putin alaturi de stalpul din dreapta.

La zece minute distanta, Alex Chipciu a profitat din plin de un contraatac scoala a ros-albastrilor si si-a trecut numele pe lista marcatorilor cu un sut bine plasat.

La faza imediat urmatoare, Otten a anuntat egalarea la o grava eroare a portarului Razvan Stanca. Sutul sau, insa, a intalnit stalpul portii steliste, in vreme ce in celalalt careu Alex Chipciu a fost aproape de a-si trece in cont “dubla”.

La mijlocul primei reprize, Ferencvaros Budapesta a egalat prin sudamericanul Somalia. Defensiva stelista a clacat din nou, motiv suficient pentru atacantul formatiei maghiare de a restabili egalitatea cu un sut pe langa Stanca.

Pana la pauza, am mai consemnat o alta mare ocazie a celor din Budapesta. Chiriches a pierdut un balon in marginea careului, dar a fost acoperit imediat de polonezul Lukasz Szukala, care a intervenit la momentul oportun la sarbul Vladan Cukic si prima parte s-a incheiat echitabil, cu scorul de 1-1.

Inceputul partii secunde a fost la fel de electrizant, cu cate o ocazie in dreptul fiecarei formatii. Initial, Valentin Cojocaru, intrat la pauza in locul lui Razvan Stanca, a intervenit cu piciorul, ca la handbal, la sutul lui Somalia (50’), pentru ca raspunsul Stelei sa il aduca pe Stefan Nikolic (Adi Popa 45’) in pozitia de singur cu portarul advers. Un dribling in plus l-a costat pe muntegrean golul de 2-1.

Ferencvaros, in schimb, a replicat cu gol la faza de atac care l-a avut in prim-plan pe Florin Gardos, si mai apoi pe Alex Bourceanu (59’). Cel din urma l-a pierdut din vedere pe Vladan Cukic, care a venit lansat din spate si a pus latul din apropiere.

In minutul 67, Stefan Nikolic a fost sanctionat cu cartonas rosu pentru un fault dur asupra lui Mark Otten si Steaua a fost nevoita sa evolueze in noua jucatori de camp pana la final. Laurentiu Reghecampf a fortat in zadar egalarea printr-o schimbare Lukasz Szukala – Leonardo Tatu, revenit in lot dupa 8-9 luni de pauza.

Un meci de care pe care, la finele caruia Ferencvaros a cucerit trofeul pus in joc la Marbella, Football Impact, in compania unor adversari cu pretentii: Steaua, FC Basel si Dinamo Kiev.

Onlinesport

Au evoluat echipele:

STEAUA: Stanca (V. Cojocaru, '46) - Râpă (Prepeliţă, '46), Szukala (Leandro Tatu, '76), Chiricheş (Gardoş, '46), Latovlevici (Pârvulescu, '46) - Bourceanu (Rocha, '87), Pintilii - Ad. Popa (Nikolic, '46), Cristi Tănase, Chipciu - Rusescu. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

Ferencvaros: Jova - Al. Jovanovic, M. Besic (Batik, '86), Junior Fell, Svab - M. Otten, V. Cukic - Jenner (Peric, '43), Gyomber (Busai, '82), Somalia - Bode. Antrenor: Ricardo Moniz


AVANCRONICA PARTIDEI:

Celelalte rezultate ale grupei, pana la acest meci:

Etapa I
Ferencvaros - Dinamo Kiev 3-2
Steaua - Basel 1-1

Etapa a II-a
Steaua - Dinamo Kiev 2-0
Basel - Ferencvaros 2-2

Clasament:

1. Steaua 2 1 1 0 3-1 4p
2. Ferencvaros 2 1 1 0 3-4 4p
3. Basel 2 0 2 0 3-3 2p
4. Dinamo Kiev 2 0 0 2 2-5 0p

În afara celor două jocuri din cadrul acestui turneu, Steaua a mai jucat o partidă, cu Celtic Glasgow, pierdută cu 2-1.

Meciul cu Ferencsvaros va fi al doilea din istorie, dintre cele două echipe. În 11 iulie 2010, Steaua i-a învins pe "Vulturii verzi" graţie unui gol marcat de Surdu ('30), după o centrare a lui Ionuţ Năstăsie. Antrenor era Victor Piţurcă.



Echipa care a evoluat atunci: Lungu - Todorov, Martinovici, Geraldo, Filip - Bicfalvi - Năstăsie, An. Ionescu, Lazăr, Toja - Surdu (cpt.)
Pe parcurs, au mai intrat: Mustaţă, Răduţ, Gardoş, Kapetanos, Păcurar şi Rusu.

Programul amicalelor din Antalya:

29 ianuarie - NK Split (Croaţia)

1 februarie - Sturm Graz (Austria)

3 februarie - Dinamo Moscova (Rusia)

5 februarie - Mlada Boleslav (Cehia)

7 februarie- Slovan Bratislava (Slovacia)

9 februarie - FK Jablonec (Cehia)

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Totul despre HAGI - inainte de Steaua (I)

Gica Hagi alaturi de tatal sau. (Farul Constanta) Născut la 5 februarie 1965 în comuna Sâcele, judeţul Constanţa, fiu al lui lancu şi al Chiratei; legitimat Ia data de 24 martie 1978 la F.C. Constanţa, transferat la F.C. Luceafărul Bucure

Deplasare la Amsterdam

Peluza Sud organizeaza pentru membri si simpatizanti un avion charter cu plecare in dimineata zilei meciului, intoarcerea facandu-se dupa terminarea partidei. Pretul biletului de avion dus-int