home
21-01-13

Ce face Becali cu viaţa lui Meme Stoica?

Mihai "Meme" Stoica a surprins pe multi, recent, cand a declarat, in cadrul unui interviu, ca si-a pus cariera si chiar viata in mainile patronului sau de la Steaua, Gigi Becali. Ce face insa latifundiarul din Pipera cu viata omului numarul trei sau patru al echipei din Ghencea?

Nu este un secret pentru nimeni ca Meme nu este un tip foarte popular. Nu-l plac nici suporterii, nu-l plac nici multi dintre ziaristi, nu-l plac nici oamenii cu care ar trebui sa lucreze la Steaua. Vina pentru aceasta antipatie o poarta chiar Stoica, omul care nu se sfieste sa jigneasca, sa se certe, sa se declare superior mai ales atunci cand nu este cazul sau sa se contrazica impotriva tuturor evidentelor, avand ca singur argument cunostintele sale, pe care singur le clameaza ca fiind cele mai bune din fotbalul romanesc.

Pentru ca, de-a lungul timpului, si-a facut multi dusmani, cariera si viata lui Meme Stoica, ambele puse in mainile lui Gigi Becali, nu au perspective foarte bune in momentul de fata.

Filmul posibilei decaderi a "celui mai bun manager din fotbalul romanesc", o alta marca inregistrata a lui Meme, este, in esenta, destul de simplu.

Pe fondul rezultatelor foarte bune obtinute de "ros-albastri" in toamna, managerul a revenit la declaratiile din trecut lasand sa se inteleaga faptul ca are un mare merit in crearea echipei care domina cu autoritate Liga 1. Probabil ca aceste interventii nu au fost extrem de apreciate in lojele de pe Ghencea si National Arena astfel ca in presa a aparut informatia unei ipotetice altercatii dintre Meme si cativa jucatori.

Interventia lui Gigi Becali pe acest subiect nu a fost una deloc favorabila lui Stoica. Departe de a infirma zvonurile din presa, finantatorul Stelei a mai pus si el paie pe foc, dezvaluind ca managerul este "la cutite" cu un grup de apropiati de-ai sai din care fac parte, printre altii, Teia Sponte si Valeriu Argaseala.

A fost momentul in care, simtind pericolul, Meme s-a repliat. Faultat de doua ori de unde se astepta mai putin, oficialul Stelei a iesit in presa cu un interviu altfel. N-a mai fost nervos, n-a mai fost arogant, n-a mai dat raspunsuri scurte si ironice. Mai mult, a vorbit pe larg despre relatia cu Gigi Becali, pe care l-a descris mai mult decat magulitor.

"Ciobanul oparit", "interlopul" s-a transformat in ceva mai mult de un an intrun "om cu o aura puternica", intr-un conducator pe care numai el il intelege. Ba chiar am aflat ca intre ei exista o chimie si ca au cea mai apropiata relatie din cate pot exista in lumea asta.

La scurt timp dupa aceste declaratii, a urmat al treilea fault. Meme Stoica si Laurentiu Reghecampf au incercat sa transfere un fundas din Brazilia, pe celebrul, de acum, Rafael Cruz. Dupa numai 50 de minute in tricoul Stelei, sud-americanul a fost trimis acasa de Becali. Lucrurile sunt ceva mai complicate pentru ca managerul Stelei si-a pus semnatura pe un contract de imprumut al lui Cruz in Ghencea desi nu avea dreptul de a parafa documente in numele clubului.

Dupa ce a revenit la echipa din Ghencea, Stoica a primit puteri depline, inclusiv acest drept de semnatura in numele Stelei. In vara, puterea i-a fost luata de Becali, care a descoperit o serie de probleme in contractul unui alt brazilian, Leandro Tatu, jucator pe care acum Steaua a fost obligata sa il reprimeasca in lot. Asadar, fara a avea dreptul de a semna in numele "ros-albastrilor", Stoica a parafat un act oficial. Patronul echipei a contramandat mutarea in direct, la TV, fara a discuta in prealabil cu managerul, si l-a lasat pe acesta din urma sa se descurce cum stie cu brazilienii nervosi.

Din nou, Meme a avut o replica palida, care nu-i este deloc caracteristica.

Dupa trei faulturi dure receptionate in plin, Mihai Stoica trebuie sa fie constient ca viata si cariera lui, incredintate lui Gigi Becali, nu stau foarte bine in bratele latifundiarului. Asta pentru ca proaspatul deputat nu mai este cel din urma cu un deceniu. Acum Becali are mult mai multa incredere in el si in cunostintele lui despre fotbal, pe care nu de putine ori si le-a supraevaluat mult. In plus, "aripa dura" formata din Teia Sponte si Vali Argaseala, completata de "sfatuitorii" Victor Piturca si Anghel Iordanescu, lucreaza permanent la erodarea pozitiei managerului.

Si, la cum arata lucrurile in momentul de fata, se pare ca oponentii lui au succes. Astfel ca ramane intrebarea, ce va face Gigi Becali cu viata lui Meme?

Ziare.com

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Totul despre HAGI - inainte de Steaua (I)

Gica Hagi alaturi de tatal sau. (Farul Constanta) Născut la 5 februarie 1965 în comuna Sâcele, judeţul Constanţa, fiu al lui lancu şi al Chiratei; legitimat Ia data de 24 martie 1978 la F.C. Constanţa, transferat la F.C. Luceafărul Bucure

Deplasare la Amsterdam

Peluza Sud organizeaza pentru membri si simpatizanti un avion charter cu plecare in dimineata zilei meciului, intoarcerea facandu-se dupa terminarea partidei. Pretul biletului de avion dus-int