home
21-01-13

Avem fundaş dreapta: Cornel Rîpă

Gigi Becali a adus încă un jucător peste vârful umed al acadelei Meme: Cornel Rîpă. Demn şi generos cum îl ştim, a stat cu miloaga pe lângă Marius Stan (ăla care făcea toate nenorocirile în fotbalul românesc, după Guiţă, în urmă cu câteva luni), şeful directorului general de la Oţelul Galaţi, Narcis Răducan.

"Marius Stan mi-a zis: 'Rîpă nu mi-a făcut nici un rău. De ce să nu-l las să joace cu Ajax? Dar dă şi tu mai mult! Dă 100.000'. Şi i-am dat. Mîine dimineaţă va pleca în cantonament. E cam cel mai bun fundaş dreapta al României la ora asta. În 6 luni va fi titular la naţională".

Fundaşul dreapta i-a mulţumit lui Marius Stan că primarul Galaţiului nu s-a coborât în groapa Marianelor, adică la mintea lu' Guişor:

"E bine că s-a ajuns la un numitor comun şi vreau să le mulţumesc celor din conducere care m-au susţinut timp de 4 ani.
Nu mai pot pleca azi. Mă voi alătura lotului mîine. De la Steaua a fost singura ofertă concretă".


Date statistice despre Cornel Rîpă:

- 23 de ani

- 1,80m

- a evouat în 118 meciuri în Liga 1, marcînd un gol (în 19 martie 2011, la Galaţi, cu "U" Cluj, într-un joc în care Oţelul s-a impus cu 3-0)

- are 5 selecţii în echipa naţională, exclusiv ca titular (dar într-un singur meci oficial, cu Bosnia, în deplasare, scor 1-2, în 26 martie 2011, ăla în care Luce jr. a jucat cu potaru' la 2 metri de poartă şi atacanţii pe linia porţii) şi nu a fost schimbat niciodată. A debutat în România - Italia: 1-1, din 17 noiembrie 2010.

- joacă de 5 ani la Oţelul, singurul club la care a evoluat. În campionat a evoluat de 117 ori (de 116 ori ca titular) şi a primit 25 de cartonaşe galbene (niciunul roşu). În Cupa României a jucat de 6 ori, fără a înscrie, şi a primit 2 cartonaşe galbene (niciunul roşu).

- are 5 prezenţe în grupele Ligii Campionilor.

_______________________


El a semnat sîmbătă seară contractul cu roş-albaştrii, deşi mai avea angajament cu Galaţiul pînă pe 30 iunie. Şi clubul de la Dunăre e hotărît să se răzbune pe fotbalist, deoarece el a refuzat variante de transfer pe care i le propuseseră şefii Oţelului, afaceri din care fosta campioană ar fi cîştigat 200.000 de euro.

Aceasta e suma cu care Becali l-ar putea debloca pe fundaşul dreapta în vîrstă de 23 de ani, însă unica propunere avansată de Gigi a însemnat numai un sfert din suma pe care o pretind moldovenii. "Dacă mă înţeleg cu ei, îl iau de acum. Dacă nu, vine la vară, care-i problema?", plănuieşte patronul Stelei. Oţelul nu l-a luat pe Rîpă în cantonament şi l-a trimis la echipa a doua, unde riscă să rămînă încă cinci luni de acum înainte.

MM nu l-a vrut

Şi dacă transferul lui s-ar rezolva imediat şi Cornel ar deveni o opţiune inclusiv pentru meciurile cu Ajax, din Europa League, el ar veni la un club al cărui manager general are îndoieli legate de valoarea sa.

Mihai Stoica s-a opus achiziţionării lui Rîpă şi a mai schimbat doar un pic tonul după ce a aflat că Becali a semnat deja cu jucătorul: "Îmi doresc din toată inima mea de stelist să mă fi înşelat şi Cornel să constituie o soluţie pentru cea mai bună echipă din România! Va avea parte de tot sprijinul meu, aşa cum am procedat cu toţi fotbaliştii, indiferent că au fost propuşi de către mine sau nu. Nikolici ştie". Acum un an şi jumătate, MM încercase să-l convingă pe Gigi să nu-l ia nici pe muntenegrean de la Timişoara.

Pe Dănănae l-a distrus!

Dacă-l ia la vară pe Rîpă, Steaua ar primi din nou un fundaş dreapta venit după o perioadă de absenţă. Cu un an în urmă, Becali l-a luat pe Dănănae, care absentase din cauza unei accidentări, apoi fusese rezervă la Tom Tomsk, din Rusia. Rîpă a avut şi el cîteva accidentări în ultimul an şi dintr-un jucător de "naţională" devenise rezervă la Oţelul. Iar acum e în pericol să stea cinci luni fără să joace vreun meci!


_________________________



Rîpă a explicat de ce a semnat cu Steaua şi cum se va impune el ca titular chiar şi în faţa celor care nu-l doresc în Ghencea.

- Cornel, ce reprezintă transferul la Steaua pentru tine?
- Un mare pas înainte. Domnul Gigi Becali m-a sunat, mi-a făcut o ofertă clară, singura, restul au fost discuţii. Eu nu fug după doi iepuri ca să nu prind nici unul, aşa că am ales Steaua. O să vedem mai departe ce va fi, sper ca şi cei de la Oţelul să fie înţelegători.

- Păi, nu prea par!
- N-are rost să mai pierdem timpul degeaba! Eu sînt optimist că vor pricepe ideea. Eu n-am vrut să se ajungă aici. Am înţeles mereu conducerea gălăţeană, dar acum drumurile noastre se separă.

- Ştii că vei avea parte de o presiune fantastică la Steaua, chiar dacă ai luat campionatul cu Galaţiul în 2011?
- Ştiu la ce să mă aştept, nu mi-e teamă. Drumul spre performanţă necesită sacrificii. Eu vreau să ajung pe culmile succesului. Vreau să demonstrez că sînt foarte bun.

- Chiar dacă Mihai Stoica nu te place?
- O să le demonstrez tuturor pe teren că s-au înşelat în privinţa mea şi o să arăt că îmi merit locul la Steaua.

- Viaţa de Bucureşti te-ar putea bulversa?
- Nu cred, am o prietenă stabilă.

- Crezi că vei prinde "dubla" cu Ajax, pe teren?
- Cu sau fără mine, Steaua trebuie şi poate să se califice. Mi-aş dori enorm să joc, dar mai e pînă atunci.

De ce îl sfidează Marius Stan pe Becali în cazul Rîpă

Steaua a obţinut semnătura lui Cornel Rîpă, dar continuă să nu aibă o variantă pentru postul de fundaş dreapta. Fotbalistul gălăţenilor nu este lăsat de conducerea clubului să vină de acum în Ghencea decît dacă Steaua achită 200.000 de euro.

Poziţia de forţă pe care Oţelul o are vine din partea lui Marius Stan, care chiar dacă acum e primar al Galaţiului şi nu mai deţine o funcţie oficială, tot el conduce din umbră clubul. Marius Stan vrea să se răzbune acum pe Gigi Becali pentru acuzele violente pe care patronul Stelei le-a avut la adresa lui în campionatele precedente.

În urmă cu 4 ani, Gigi Becali îi terfelea imaginea lui Stan, despre care spunea "e un om de nimic, care a schimbat nevestele pe bancă rulantă". Acum două sezoane, Marius Stan a fost din nou ţinta stelistului: "El orchestrează absolut tot. Arbitri, puncte, meciuri dubioase".

Gigi Becali speră, totuşi, ca Oţelul să-l lase pe Rîpă să vină la Steaua încă de acum. "Îi spun lui Marius Stan să facă acest gest, de a-l lăsa pe Rîpă pentru cadoul de 2,4 milioane de euro pe care i l-am făcut atunci cînd i-am luat de la Oţelul pe Vîtcă şi pe Szekely. Moral ar trebui să fie înţelegător acum", a spus Ăla.

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Totul despre HAGI - inainte de Steaua (I)

Gica Hagi alaturi de tatal sau. (Farul Constanta) Născut la 5 februarie 1965 în comuna Sâcele, judeţul Constanţa, fiu al lui lancu şi al Chiratei; legitimat Ia data de 24 martie 1978 la F.C. Constanţa, transferat la F.C. Luceafărul Bucure

Deplasare la Amsterdam

Peluza Sud organizeaza pentru membri si simpatizanti un avion charter cu plecare in dimineata zilei meciului, intoarcerea facandu-se dupa terminarea partidei. Pretul biletului de avion dus-int