home
15-01-13

VIDEO STEAUA - Celtic Glasgow 1-2, în primul meci amical de la Marbella

Steaua Bucureşti a fost învinsă de campioanei Scoţiei, Celtic Glasgow, cu scorul de 2-1 (0-1), marţi seara, la San Pedro de Alcantara (Spania), într-un meci amical de fotbal.

La primul joc de pregătire din stagiul de la Marbella, Steaua a deschis scorul prin Stefan Nikolic (13), dar Celtic a întors scorul după pauză, în doar câteva minute, prin golurile marcate de Georgios Samaras (51) şi Mohamed Bangura (54), două două nesinscronizări ale apărării ''roş-albastre''. Ambele centrări au venit de pe partea dreaptă, pe care evolua atunci fundaşul improvizat Prepeliţă.



Steaua a dominat meciul, mai ales în prima repriză, când a avut şi o bară, prin Adi Popa (38). Au mai ratat ocazii bune şi Rusescu (48), Latovlevici (60) şi Rocha (70). Wilson (9) şi Brown (70) au primit cartonaşe galbene.

Portarul Ciprian Tătăruşanu s-a accidentat la încălzire şi a fost menajat de antrenorul Laurenţiu Reghecampf.

Au evoluat echipele:

Celtic: Zaluska - Matthews (Mulgrew, 46), Rogne, Wilson, Izaguirre (Stokes, 68) - McGeouch (căpitan), Wanyama (Lassad, 68), Ledley (Commons, 46) - Hooper (Samaras, 46), Bangura, Watt (Brown, 46).

Steaua: Stanca - Prepeliţă (Pârvulescu, 60), Szukala (Gardoş, 46), Chiricheş (D. Bratu, 75), Latovlevici - Bourceanu (căpitan), Pintilii (L. Filip, 68) - Ad. Popa (M. Costea, 66), Rusescu (I. Roşu, 79), Chipciu (Tănase, 46) - Nikolic (Rocha, 46).

Agerpres

Programul celorlalte meciuri ale Stelei în cantonamentul de la Marbella:

18 ianuarie: FC Steaua - FC Basel
21 ianuarie: FC Steaua - Ferencvarosi TC
23 ianuarie: FC Steaua - Dinamo Kiev



AVANCRONICA PARTIDEI:



Meciul a fost prefatat abrupt de un becalist inflacarat al alb-verzilor, atacantul de 19 ani Anthony Watt, care, ca si ruda sa indepartata de la coada oii, crede ca "baaa, baiatule, baaa!":

"Este o onoare pentru Steaua să joace împotriva noastră, împotriva unei echipe foarte bune şi de tradiţie din Europa. Jucăm în Liga Campionilor, sperăm să-i batem şi să le demonstrăm că sîntem într-adevăr o formaţie valoroasă. Nu ştiu nimic despre Steaua în afară de nume şi de faptul că este un club european".

Se pare ca ofiterul de presa al lui Celtic i-a contactat pe oficialii Stelei pentru a-si cere scuze.

In acest meci, fundasul dreapta brazilian Rafael Cruz are juma' de ora sa-l convinga pe "Ala". Mult! Mussolini i-a dat doar cateva minute lui Dumnezeu sa-si faca aparitia, pentru a-l convinge ca exista. Dar stim cu totii cata generozitate investeste "Ala" la Steaua...

Si Celtic vor testa un jucator, pe australianul Tom Rogici, care s-ar putea transfera la echipa creata in 1888 contra sumei de 400.000 de lire sterline.


In optimile de finală ale Ligii Campionilor, Celtic va juca impotriva italienilor de la Juventus.


Steaua si Celtic nu s-a intalnit niciodata intr-un meci oficial (au jucat doar o singura data contra romanilor, in '80, cu Politehnica Timisoara, in primul tur al Cupei Cupelor. Banatenii i-au eliminat dupa 2-1 pe Bega si 0-1 in Scotia), dar simbolul fotbalistic al Romaniei s-a duelat de trei ori cu marea rivala, Rangers: in 1969, in prima runda a Cupei Cupelor (0-0 acasa si 0-2 in Scotia), in 1988, in "sferturile" CCE (2-0 pe Ghencea si 1-2 in deplasare) si in 1995, in grupele Ligii Campionilor (1-0 pe Ghencea si 1-1 "afara"). De asemenea, Steaua s-a mai intalnit si cu Motherwell, in al treilea tur al Ligii Europa, in 2009 (3-0 pe Ghencea si 3-1 in Scotia).


Celtic a castigat de 43 de ori campionatul Scotiei (Rangers au 54 de titluri in palmares), de 35 de ori Cupa Scotiei (Rangers-33), de 14 ori Cupa Ligii (Rangers-27). Mai au in palmares o Cupa a Campionilor Europeni, castigata in 1967 (2-1 cu Internazionale, intr-o finala jucata la Lisabona).

Au mai jucat o finala, a aceleasi competitii, in 1970, pierduta in fata lui Feyenoord (1-2, dupa prelungiri, intr-o partida jucata pe San Siro). De amintit si faptul ca, in optimi, au eliminat Benfica in urma castigarii la loteria... aruncarii banului in sus: in tur, Celtic s-a impus la Glasgow cu 3-0, in retur, Benfica a castigat tot cu 3-0 (cu un gol marcat in minutul 90!). Prin urmare, s-a dat cu banu'...

In 2003 au ajuns in finala Cupei UEFA (jucata pe Stadionul Olimpic din Sevilla), pe care au pierdut-o cu FC Porto, scor 2-3, in prelungiri.

Alb-verzii mai au in palmares si doua semifinale ale CCE: in 1972 (0-0 in deplasare, 0-0 acasa si 4-5 la penalty-uri cu Internazionale Milano) si in 1974 (0-0 acasa si 0-2 in deplasare cu Atletico Madrid).

Nu in ultimul rand, Celtic a mai ajuns de doua ori in semifinalele Cupei Cupelor: in 1964 (3-0 si 0-4 cu MTK Budapesta) si in 1966 (1-0 si 0-2 cu FC Liverpool).

TOATE echipele care au invins-o pe Celtic in semifinalele competitiilor europene au pierdut trofeul.

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Revista_Steaua_1990_nr.2 - toc

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Totul despre HAGI - inainte de Steaua (I)

Gica Hagi alaturi de tatal sau. (Farul Constanta) Născut la 5 februarie 1965 în comuna Sâcele, judeţul Constanţa, fiu al lui lancu şi al Chiratei; legitimat Ia data de 24 martie 1978 la F.C. Constanţa, transferat la F.C. Luceafărul Bucure

Deplasare la Amsterdam

Peluza Sud organizeaza pentru membri si simpatizanti un avion charter cu plecare in dimineata zilei meciului, intoarcerea facandu-se dupa terminarea partidei. Pretul biletului de avion dus-int