home
14-01-13

Povestitori despre Ajax

Ne irităm puţin când Marius Niculae spune că Steaua contra lui Ajax e ca şi cum o echipă din Lituania ar juca împortiva uneia de la noi. Ne irităm, dar degeaba, pentru că în realitate lucrurile cam aşa stau. Suntem în stare să-l azvârlim pe Tătăruşanu în mare, direct din liniştita vilă de la Marbella, pentru că a îndrăznit să spună că Ajax are cam 60-65 la sută şanse. Şi asta cam aşa e, procentul poate fi chiar mai mare dacă suntem sinceri cu noi înşine până la capăt.

Steaua e Steaua, asta e clar. Dar şi Ajax e Ajax. Ovidiu Stângă ne transmite din Olanda că locatarii de pe ArenA nu prea au număr zece şi vârf de careu. Aşa o fi, dar există un Siem De Jong care le poate face pe amândouă. Anul trecut, contra lui Twente, l-am cunoscut pe frati-su, Luc, şi ne-a cam durut.

Mai sunt pe-acolo Ryan Babel, care a trecut pe la Liverpool, Sanna, un suedez de culoare, Boerringter, cu toţii oameni de atac, sprijiniţi din spate de perechea daneză Eriksen-Poulsen. Partea din faţă a lui Ajax n-arată rău deloc, cu sau fără vârf autentic de careu, cu sau fără număr zece clasic, deşi fotbalul olandez, în 4-3-3, nu mai presupune demult acel decar autentic.

Cine vrea să se convingă de procentul lui Tătăruşanu sau de comparaţia româno-lituaniană a lui Marius Niculae, are ocazia să vadă în direct Ajaxul într-un clasic contra lui Feyenoord, duminica viitoare, în direct la sport.ro. Olandezii emană forţă şi seriozitate de peste un secol încoace, iar a le căuta puncte slabe cu lupa înseamnă a-ţi face curaj, dar nu mai mult.

Pentru Steaua e bine că joacă diseară contra lui Celtic, e mult mai instructiv asta decât a tot cuantifica rolul Anei-Maria Prodan în campania de transferuri. Celtic e singura învingătoare a Barcelonei de astă-vară încoace, e o echipă care sâmbătă reîncepe campionatul. Contează enorm ca acum, înainte cu o lună de meciul de pe ArenA, Chiricheş şi Gardoş să respire în preajma lui Samaras

Şi mai contează ca Steaua să discearnă cât e autoîncurajare şi cât e realism în descrierile pe care diverşi povestitori din Ghencea le fac despre Ajax.

Alin Buzărin
(ProSport)

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
ISTORIA STELEI - toc

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Totul despre HAGI - inainte de Steaua (I)

Gica Hagi alaturi de tatal sau. (Farul Constanta) Născut la 5 februarie 1965 în comuna Sâcele, judeţul Constanţa, fiu al lui lancu şi al Chiratei; legitimat Ia data de 24 martie 1978 la F.C. Constanţa, transferat la F.C. Luceafărul Bucure

Deplasare la Amsterdam

Peluza Sud organizeaza pentru membri si simpatizanti un avion charter cu plecare in dimineata zilei meciului, intoarcerea facandu-se dupa terminarea partidei. Pretul biletului de avion dus-int