home
13-01-13

A decedat extraordinarul handbalist Otto Tellman

Federaţia Română de Handbal a anunţat, sâmbătă, că pivotul naţionalei României, care a cucerit primul titlu mondial din istorie, Otto Tellman, a decedat la vârsta de 86 de ani.



Otto Tellman a fost jucător de bază al reprezentativei României, care cucerea primul titlu mondial din cele patru din palmares, în 1961, în RFG. În urmă cu 52 de ani, tricolorii au cucerit titlul mondial, după o finală cu Cehia, încheiată cu scorul de 9-8, fiind nevoie şi de prelungiri pentru stabilirea câştigătoarei.

Tellman, care a evoluat pe postul de pivot, a apărat culorile unei singure echipe româneşti de-a lungul carierei, Steaua Bucureşti, pe care a şi antrenat-o, înaintea retragerii definitive în Germania, unde s-a şi născut.

"Handbalul românesc se desparte cu greu de unul dintre cei mai mari jucători ai României, care au făcut istorie la semicerc. Federaţia Română de Handbal deplange moartea campionului şi este alături de familia îndurerată. Dumnezeu să-l odihnească în pace", se arată în mesajul forului naţional.

Otto Tellman s-a născut în 22 mai 1927, la Agnita.

În 1949 s-a transferat la CSA Steaua.

Ca membru al echipei naționale de seniori a României a câștigat medalia de aur la Campionatul Mondial din 1961.

Ca antrenor al echipelor CCA/Steaua București și Dinamo București a câștigat mai multe campionate naționale, Spatachiada Armatelor Prietene, Cupa Campionilor Europeni.

În 1985 a emigrat în Germania Federală, unde a antrenat mai întâi echipa feminină Nürnberg, iar între 1986 și 2002 cele masculine de seniori și tineret TV Bötzingen.

Împrună cu, printre alții, Simon Schobel, Vlado Stenzel și Ioan Kunst-Ghermănescu a predat la Internationale Freiburger Handballschule („Școala Internațională de Handbal din Freiburg”), RFG.

În 2009, a fost decorat cu Ordinul "Meritul Sportiv" clasa a II-a de preşedintele Traian Băsescu.

AISS şi COLECTIVUL fcsteaua.ro ÎŞI EXPRIMĂ IMENSA TRISTEŢE PENTRU DISPARIŢIA FOSTULUI MARE HANDBALIST.

DUMNEZEU SĂ-L IERTE!

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Totul despre HAGI - inainte de Steaua (I)

Gica Hagi alaturi de tatal sau. (Farul Constanta) Născut la 5 februarie 1965 în comuna Sâcele, judeţul Constanţa, fiu al lui lancu şi al Chiratei; legitimat Ia data de 24 martie 1978 la F.C. Constanţa, transferat la F.C. Luceafărul Bucure

Deplasare la Amsterdam

Peluza Sud organizeaza pentru membri si simpatizanti un avion charter cu plecare in dimineata zilei meciului, intoarcerea facandu-se dupa terminarea partidei. Pretul biletului de avion dus-int