home
07-01-13

"Strategia" Stelei: un transfer şi restul vorbe

"Roş-albaştrii" au făcut tranzacţii de fotbalişti doar la televizor. "Găurile" din echipă, fundaş dreapta şi atacant central, n-au fost acoperit

Steaua este cea mai grăbită echipă să reînceapă treaba în 2013. „Roş-albaştrii” nu vor avea astăzi, la reunire, transferurile promise de Gigi Becali toată iarna. Singurele noutăţi sigure sunt Gabriel Iancu - cel mai costisitor transfer făcut în această iarnă de echipele din Liga I: 500.000 de euro, de la Viitorul Constanţa -, Lupu şi Năstăsie (ultimii doi reveniţi după împrumuturile de la „U” Cluj).

„Militarii” îl mai aşteaptă şi pe contestatul Leandro Tatu, care încă n-a primit bilet de avion şi se află în Brazilia. Sud-americanul n-a mai jucat un meci oficial de opt luni. Steaua l-a pierdut pe Dumitraş, vândut la Ceahlăul, iar Martinovici şi Tibi Bălan au primit interzis de la Gigi Becali să meargă în cantonament. Machado a dispărut şi nimeni nu mai ştie nimic de soarta lui.

În loc să facă transferuri, managerul Mihai Stoica s-a certat cu fanii pe facebook: „N-am pierdut niciun jucător important. A venit Iancu, e aproape să se întoarcă Tatu. Năstăsie şi Lupu s-au întors şi ei. Doru Bratu e refăcut sută la sută. Ce tot vreţi mercato?”.

Mulţi au fost „ofertaţi”, niciunul n-a venit

Gigi Becali a fost „ocupat” toată iarna cu transferurile, anunţând zi de zi câte o „bombă” pe la televiziuni, dar toate promisiunile patronului s-au dovedit doar vorbe în vânt, aşa cum s-a întâmplat cu regularitate în toate pauzele competiţionale.

Fostul oier a pomenit, rând pe rând, de rapidiştii Rui Duarte şi Teixeira, de dinamovistul Alexe, de gălăţeanul Râpă, de vasluianul Milanov, de gorjeanul Maxim, de constănţeanul Alibec, de petrolistul Bokila, de Kontoes, de la AEK Atena, dar, până la urmă, niciunul n-a mai ajuns în Ghencea. Cea mai nesărată glumă a lui Becali a fost că l-a sunat Wesley şi l-a rugat „să facă orice să-l ia de la arabi”. Brazilianul i-a demontat minciuna imediat, spunând că lui Gigi îi place doar să vorbească la televizor.

În aceste condiţii, Steaua rămâne cu „găurile” de pe poziţiile de fundaş dreapta şi de atacant central. Becali a avut grijă însă să-i transmită o primă indicaţie „tactică” antrenorului Laurenţiu Reghecampf pe acest an: în meciurile cu Ajax să joace cu Lupu fundaş dreapta.

Octavian Cojocaru (Evenimentul Zilei)

|______________|


Cum poate avea Steaua şanse la finala Europa League

Topurile pe care vi le prezentăm în pagina 8, rezultate din calificativele acordate de jurnaliştii ProSport la meciurile din primele 19 etape ale Ligii I, arată destul de clar posturile în care Steaua stă rău.

Primul este portarul, unde Tătăruşanu se află afară din top 5. Este nesigur, greşeşte mult, nu are joc de picior, pare tot timpul adormit. Steaua ar trebui să aducă un portar valoros, străin, care să îi facă o concurenţă serioasă lui Tătăruşanu, să-l sperie şi să-l trezească un pic.

Mergem mai departe! În dreapta apărării, e gaură mare după accidentarea lui Georgievski. Nu degeaba umblă Steaua după cel mai bun jucător pe acest post în prima parte a campionatului, bulgarul Milanov.
Doar un fundaş central în cele două topuri (numiţi generic de noi "stânga" şi "dreapta"), iar acela e Chiricheş, fără o dublură pe măsură, cum era Geraldo, de exemplu. Szukala are lipsurile lui, iar Gardoş face un meci bun şi trei proaste. Interesant este că Steaua nu e reprezentată în primii 5 nici la "fundaş stânga", ceea ce înseamnă că nici Latovlevici nu a fost mereu la înălţime.

Mijlocul e compartimentul unde liderul Ligii I excelează. Popa, Bourceanu, Tănase, Chipciu, Rusescu, ultimul aşezat undeva în spatele celor două vârfuri clasice, sunt în topuri, meritat, după evoluţiile din primele 19 etape. Şi dacă a venit vorba de atacanţii clasici, iată că Steaua nu prinde primii 5 pe niciuna duintre cele două poziţii, ceea ce confirmă faptul că Nikolic şi Rocha au dezamăgit în mare parte.

Recapitulând, probleme la portar, la unul dintre fundaşii centrali şi la fundaşul stânga, precum şi la atacanţii de careu. Dacă în Liga I totul pare a fi rezolvat din lipsă de adversari pe măsură, Steaua trebuie să aducă jucători valoroşi pe posturile deficitare enumerate mai sus pentru a merge sus în Europa League. S-a negociat cu Milanov, ar trebui să urmeze portarul şi apoi atacantul stil Kapetanos. Dacă nu, steliştii trebuie să îşi ia gândul de la finala Europa League! Şi chiar de la optimi!

Florin Caramavrov (ProSport)

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
 
28 ani de la 07-01-1985

Ziua de nastere a lui Banel Nicolita

Banel Nicolita a venit la Steaua in iarna 2005-2006 de la Poli Timisoara
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Totul despre HAGI - inainte de Steaua (I)

Gica Hagi alaturi de tatal sau. (Farul Constanta) Născut la 5 februarie 1965 în comuna Sâcele, judeţul Constanţa, fiu al lui lancu şi al Chiratei; legitimat Ia data de 24 martie 1978 la F.C. Constanţa, transferat la F.C. Luceafărul Bucure

Luna cadourilor pentru suporterii stelisti

Suporter Incepand de luni, 3 decembrie, si pana pe 10 ianuarie, stelistii beneficiaza de preturi speciale la articolele pentru suporteri comercializate de AISS. Acestea pot fi cumparate de la xeroxul din Pia