home
19-12-12

Vrei la Steaua? În genunchi!

Tărăşenia Maxim la Steaua riscă să eclipseze precedentele Wesley sau Moraes. Care, coincidenţă, nici în ziua de azi n-au ajuns în Ghencea. Mi-e greu să pronostichez dacă Maxim va poposi până la urmă sau nu la Steaua. Dar mi se pare incredibil cum a ajuns să gândească un transfer liderul din Liga I. Patronul vrea ca jucătorul să sune el să zică dacă vrea să vină. Managerul anunţă pe facebook, ba chiar aş putea spune ameninţă că dacă nu semnezi practic un contract în alb, fără să-l citeşti, n-ai ce căuta la Steaua. Dacă ar putea să vină în genunchi de la Târgu Jiu la Bucureşti, probabil că ar avea o şansă la clubul care a anunţat o hegemonie acum şase ani şi, deşi n-a obţinut-o teoretic încă, o proclamă din nou.

Atitudinea asta arogantă, dacă nu chiar nesimţită pe alocuri, n-ar ţine dacă aşa-zisele rivale din Liga I nu s-ar grăbi la rândul lor să proclame hegemonia Stelei. Ne aflăm într‑o situaţie absurdă, în care o echipă cu şanse la titlu la un moment dat, iar acum măcar la cupele europene, o performanţă unică în istoria clubului, se grăbeşte să vândă cei mai buni jucători la contracandidata la primele locuri. Umilinţa pe care o arată Pandurii eclipsează chiar şi celebra cutie de carton în care promitea să trăiască cineva cândva.

După meciul direct, în care măcar o repriză au fost superiori Stelei, cei de la Pandurii se grăbeau să spună că şi-ar dori ca adversara să ia titlul. Acum parcă ar da şi bani numai să-i cedeze cel mai bun jucător, deşi nu e nici măcar în cea mai acută criză financiară. Singurul care rezistă, deocamdată, e jucătorul. A nu se înţelege că ar face o greşeală să se transfere la Steaua. Nici vorbă, probabil ar fi un pas înainte, mai ales că ar pleca de la club tot mai jenant, fără nici o ambiţie şi respect de sine.

Să mă scuze Grigoraş şi băieţii săi, care au practicat un joc respectabil. Dar, dacă tot e să faci un pas înainte, e frumos să-l faci în picioare, nu în genunchi. Dacă Maxim va alege calea asta, indiferent dacă ea duce la Steaua sau nu, merită tot respectul. Altfel, un pas înainte poate echivala cu doi înapoi.

Lucian Lipovan (ProSport)

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Totul despre HAGI - inainte de Steaua (I)

Gica Hagi alaturi de tatal sau. (Farul Constanta) Născut la 5 februarie 1965 în comuna Sâcele, judeţul Constanţa, fiu al lui lancu şi al Chiratei; legitimat Ia data de 24 martie 1978 la F.C. Constanţa, transferat la F.C. Luceafărul Bucure

Luna cadourilor pentru suporterii stelisti

Suporter Incepand de luni, 3 decembrie, si pana pe 10 ianuarie, stelistii beneficiaza de preturi speciale la articolele pentru suporteri comercializate de AISS. Acestea pot fi cumparate de la xeroxul din Pia