home
14-12-12

Alexandru Bourceanu, în echipa ideală a grupelor Ligii Europa

Mijlocaşul de 27 de ani al Stelei, Alexandru Bourceanu, a fost inclus de UEFA în echipa ideală a grupelor Europa League, în timp ce atacantul Raul Rusescu a primit o menţiune specială din partea forului de la Nyon.

"Raul Rusescu merită o menţiune specială, dar Alexandru Bourceanu este cel ales în această echipă, întrucât a fost căpitanul echipei sale, care a încheiat pe primul loc dificila grupă E. Impecabil din punct de vedere tactic, cele mai importante contribuţii ale sale au fost modul în care şi-a coordonat colegii şi capacitatea de a menţine echipa unită", este caractizarea de pe site-ul UEFA.

Bourceanu a evoluat în 9 meciuri ale Stelei din cele 10 jucate pe parcursul acestei ediţii din Europa League (a lipsit la meciul tur cu Ekranas, scor 3-0), nu a fost schimbat decât o singură dată (în deplasarea de la Ekranas, scor 2-0, când a fost înlocuit de tânărul Lucian Filip) şi a primit trei cartonaşe galbene (în deplasările de la Trnava, scor 3-0, şi de la Copenhaga, scor 1-1, precum şi în meciul de pe Arena Naţională cu VfB Stuttgart, scor 1-5).

Alexandru Bourceanu valoreaza 2,5 milioane de euro pentru cei de la transfermarkt.de, asa ca:

"Niciun jucător nu pleacă până nu ne calificăm în Liga Campionilor. E posibil să plece dacă îmi dă cinci milioane pe Bourceanu. El e cel mai bun jucător al meu, e mai bun şi decât Chiricheş şi decât Rusescu. El este rotiţa în jurul căruia se învârte totul. Chiricheş nu pleacă fără zece milioane, acum au sărit la opt. Pentru Chiricheş am avut o ofertă de şapte milioane de la AC Milan şi am zis nu. Chiricheş în meciul cu FC Copenhaga, deşi a greşit puţin la gol, a făcut artă".


Echipa ideală a grupelor Europa League:

Hugo Lloris (Tottenham);

Benoit Tremoulinas (Bourdeaux), Aleksandr Dragovici (Basel), Bekir Iregun (Fenerbahce);

Pavel Horvath (Viktoria Plzen), Yehven Konoplianka (Dnepr), ALEXANDRU BOURCEANU (STEAUA), Taison (Metalist Harkov);

Jelle Vossen (Genk), Edinson Cavani (Napoli), Raul Bobadilla (Young Boys).


Joi, 20 decembrie, va avea loc tragerea la sorţi a şaisprezecimilor Ligii Europa, iar STEAUA şi CFR Cluj vor putea cădea cu una din următoarele echipe:

Zenit Sankt Petersburg (Rusia)
BATE Borisov (Belarus)
Dinamo Kiev (Ucraina)
Ajax Amsterdam (Olanda)
Anji Mahacikala (Rusia)
Atletico Madrid (Spania)
Borussia Moenchengladbach (Germania)
Newcastle United (Anglia)
VfB Stuttgart (Germania)
Napoli (Italia)
FC Basel (Elveţia)
Internazionale Milano (Italia)
Sparta Praga (Cehia)
Tottenham Hotspur (Anglia)
Bayer Leverkusen (Germania)
Levante (Spania)

Câştigătoarele grupelor Ligii Europa au fost desemnate capi de serie, precum şi cele mai bine clasate patru echipe de pe locurile 3 din Liga Campionilor. Echipele din aceleaşi ţări nu pot juca împreună în această fază a competiţiei.

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Totul despre HAGI - inainte de Steaua (I)

Gica Hagi alaturi de tatal sau. (Farul Constanta) Născut la 5 februarie 1965 în comuna Sâcele, judeţul Constanţa, fiu al lui lancu şi al Chiratei; legitimat Ia data de 24 martie 1978 la F.C. Constanţa, transferat la F.C. Luceafărul Bucure

Luna cadourilor pentru suporterii stelisti

Suporter Incepand de luni, 3 decembrie, si pana pe 10 ianuarie, stelistii beneficiaza de preturi speciale la articolele pentru suporteri comercializate de AISS. Acestea pot fi cumparate de la xeroxul din Pia