home
10-12-12

Steaua-Astra: 2-0 / La 10 puncte de locul 2, cu a 10-a victorie din 10 meciuri pe teren propriu

Steaua a câștigat cu 2-0 meciul din Ghencea cu Astra, prin golurile marcate de Cristi Tănase ('13) și Andrei Prepeliță ('75). Astra Giurgiu s-a văzut mai puțin pe teren într-un meci dominat pe gazon de steliști și în tribune de bulgăreala suporterilor roș-albaștrilor. În urma acestei victorii, echipa lui Reghecampf se distanțează la 10 puncte în fruntea clasamentului.

Sub o ploaie de bulgări care n-a mai contenit să cadă din tribune, în ciuda apelurilor făcute de jucători, crainicul stadionului sau oficialii Stelei, echipa din Ghencea n-a avut nicio emotie in prima repriza cu Astra. Meciul, văzut ca o finală veritabilă a primei părți a campionatului, a fost de fapt o întâlnire între o echipă care căuta cu orice preț victoria și cele trei puncte și o echipă axată doar pe apărare.

Steaua s-a instalat la cârma jocului încă din start și la conducere pe tabelă din primul sfert de oră. După o mare ocazie pentru steliști, fază în care Bărboianu a fost aproape de autogol dar Silviu Lung a respins de pe linia porții, Steaua a deschis scorul în minutul 13. O centrare din corner de pe dreapta a căzut în marginea careului mic, Tănase s-a desprins elegant din marcaj și a șutat din colțul careului în plasă.

Câteva secunde mai târziu, și Adi Popa și Rusescu au fost aproape de gol în aceeași fază, dar Lung a scos de pe linia porții. Portarul AStrei a scăpat cu fața curată și în minutul 33, când Nikolic a trimis cu capul din doar 6 metri peste poartă.

Replica oaspeților a întârziat să apară. După câteva faze nesemnificative în prima repriză, încheiate cu șuturi departe de țintă, astriștii au dat mai multe semne de viață în ofensivă. Steliștii au ieșit și ei motivați de la vestiare, dar și cu tricouri noi, cele de culoare roșie, după ce în prima repriză au jucat în albastru foarte deschis, culoare asemănătoare cu albul oaspeților.

O fază mai periculoasă finalizată de Găman peste poartă avea să fie cam singura fază în care astriștii au amenințat poarta lui Tătărușanu un prima oră de joc. În rest, meciul a fost la discreția roș-albaștrilor, care și-au majorat avantajul cu un sfert de oră înainte de final prin Prepeliță. Acesta a înscris la scurt timp după ce a intrat pe teren în locul primului marcator al Stelei, Cristi Tănase.

Astra a avut o mare șansă de a reduce din diferență în minutul 86, când apărarea gazdelor a fost prinsă total nepregătită. Distefano a centrat din lovitură liberă de pe stânga, Tembo a apărut fără marcaj în mijlocul careului, dar a trimis defectuos cu capul, pe lângă poartă.

Onlinesport


Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Totul despre HAGI - inainte de Steaua (I)

Gica Hagi alaturi de tatal sau. (Farul Constanta) Născut la 5 februarie 1965 în comuna Sâcele, judeţul Constanţa, fiu al lui lancu şi al Chiratei; legitimat Ia data de 24 martie 1978 la F.C. Constanţa, transferat la F.C. Luceafărul Bucure

Luna cadourilor pentru suporterii stelisti

Suporter Incepand de luni, 3 decembrie, si pana pe 10 ianuarie, stelistii beneficiaza de preturi speciale la articolele pentru suporteri comercializate de AISS. Acestea pot fi cumparate de la xeroxul din Pia