home
30-11-12

Sunt fericit si ma simt bine?

Vreau sa stabilesc de la inceput ca nu discut acum despre cat de fericiti suntem sau cat de bine ne simtim, nici despre motivele pentru care nu ne-am simti bine (principalul motiv fiind creditorul care ne violeaza clubul in fiecare zi), ci despre cantecul asta in sine, ce vrea el sa spuna, de ce e gresit mesajul pe care il transmite si de ce ne face reclama proasta.

Sa reluam: "Sunt fericit si ma simt bine/ Scopul vietii l-am gasit intalnindu-te pe tine". Mie imi suna a “imn” cantat de acei “suporteri”, stelisti de mici peste noapte. Da, da! Aceia care rasar ca ciupercile dupa ploaie cand bate Steaua. Aceeasi suporteri care intra in silenzio stampa cand echipa pierde. Brusc nu se mai simt bine ca au intalnit Steaua!

In viziunea mea, stelismul nu se dobandeste. Nu deviii stelist de mic dupa o victorie cu Dinamo sau dupa o cupa castigata. Nu devii stelist ca e la moda, ca poti sa te dai mare in fata prietenilor ca a batut echipa ta. Stelismul nu e un hobby, nu e o activitate efectuata in timpul liber. Nu poti sa fii stelist doar doua ore pe saptamana, cu floricele si bere in fata televizorului. Nu poti sa fii stelist spargand seminte si injurand un jucator sau altul, de parca ar fi dusman. Nu te poti declara “suporter adevarat” facand lucrurile astea.

“Adevaratii” striga ca noi, cei care am inteles ca mergand la meciuri ii bagam bani in buzunar ciobanului si ca altfel nu vom scapa de el, nu suntem stelisti, domn’le! Ca noi nu sustinem echipa. Pai voi cum sustineti Steaua? Spargand seminte, injurand jucatorii si urcandu-l pe cioban pe masina?

Ce s-a intamplat cu “Trup si suflet pentru culori”? Dar cu “Noi cantam pentru culori, nu pentru conducatori”? Nu mai sunt la moda? Nu mai sunt culorile la moda, nu mai e emblema Stelei la moda? Cuvinte ca "verticalitate" sau "principii" nu mai au niciun sens in ziua de azi?

Concluzia e ca noi nu am gasit Steaua.

Noi ne NASTEM si SUNTEM Steaua!



P.S. Un vechi proverb chinezesc spune ca "un om intelept ia propriile decizii, un om ignorant urmeaza opinia publica".

Ebonyc


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Ref: PUZ/24

Cum ne-am civilizatAdministraţiile serioase lasă în urmă mult mai mult decât eventuale – şi foarte aparente – rezultate imediate. Contribuţiile reale la identitatea şi soliditatea – adică valoarea unui

Totul despre HAGI - inainte de Steaua (I)

Gica Hagi alaturi de tatal sau. (Farul Constanta) Născut la 5 februarie 1965 în comuna Sâcele, judeţul Constanţa, fiu al lui lancu şi al Chiratei; legitimat Ia data de 24 martie 1978 la F.C. Constanţa, transferat la F.C. Luceafărul Bucure