home
26-11-12

După 1-5 cu Stuttgart, 1-3 la Kronstadt VIDEO & FOTO

Steaua a jucat lamentabil și a încasat-o la Brașov, primind trei goluri în timp ce a marcat o singură dată. Patru penalty-uri a acordat Marius Avram în acest meci, unul fiind ratat de Steaua prin Rusescu ('80), cel care a înscris, tot din penalty, singurul gol al roș-albaștrilor ('24).



După dezastrul din Europa cu Stuttgart, Steaua spera să-și scoată pârleala în fața Brașovului. Meciul de sub Tâmpa n-a fost însă unul pe care steliștii să și-l amintească în viitor cu plăcere. Steaua a avut unul dintre cele mai slabe jocuri din acest sezon, a fost dominată în destule momente și a dat dovadă de multe momente de slăbiciune.

Prima repriză s-a încheiat la egalitate, ambele echipe reușind să transforme câte un penalty, ambele acordate corect de Marius Avram. Mai întâi, în minutul 15, Buga a fost agățat din spate de Chiricheș și Paul Batin a deschis scorul de la punctul cu var. Nici 10 minute mai târziu, Rusescu a fost busculat în careu de Madeira și arbitrul a acordat penalty pentru Steaua, Rusescu achitându-se cu succes de această sarcină.

După un 1-1 la pauză care punea în pericol planurile steliștilor de a pune mâna pe prima pentru cinci victorii consecutive, Reghecampf a făcut două modificări, Pintilii și Adi Popa fiind trimiși în teren pentru startul reprizei a doua. Schimbările nu s-au reflectat și în jocul roș-albaștrilor, tot stegarii fiind în continuare la cârma jocului.

Iar în minutul 61, brașovenii s-au instalat iar la conducere după o fază incendiară în careul steliștilor. Batin a șutat din stânga în forță, Tătărușanu a respins în partea opusă la picioarele lui Georgian Păun, care a trimis pe sub portar în plasă.

Steaua a avut șansa egalării, tot din penalty, în minutul 80, însă Rusescu a ratat incredibil cu un șut peste poartă. Oricum lovitura de pedeapsă a fost acordată ușor, după ce Adi Popa a căzut teatral la un duel cu Ionescu în marginea careului.

Un al patrulea penalty acordat în acest meci avea să stabilească scorul final. Gardoș l-a incomodat pe Batin în momentul pătrunderii spre poartă, în careu, și Brașovul a primit lovitura de la 11 metri, pe care a transformat-o fără probleme de Mugurel Buga ('85).

Irina Maxim
Onlinesport


Anghel Iordănescu: "E o înfrîngere psihologică. Cred că în momentul de faţă antrenorul trebuie să fie aproape de jucători. Cred că şi patronul echipei trebuie să fie alături de ei, să aibă o ieşire în oraş împreună.

Trebuie să abordeze meciul cu Copenhaga cu încredere. Sînt convins că în competiţia internă Steaua e greu să mai piardă primul loc, poate va mai pierde meciuri...

Calificarea în primăvara europeană va da un moral bun pentru retur. Nu cred că Reghecampf e de vină pentru acest eşec".


Laurenţiu Reghecampf: "Au avut patru ocazii, au marcat trei goluri. Am făcut greşeli nepermise, trecem printr-o perioadă grea, dar trebuie s-o depăşim cât mai repede. Principalul obiectiv este campionatul. Sunt jucători tineri, dar trebuie să fie mult mai concentraţi şi mult mai atenţi.

Trebuie să câştigăm următoarele meciuri şi să ne menţinem poziţia de lider. Dacă Raul marca din penalty probabil altul era scorul. Trebuie mai multă concentrare din partea jucătorilor. Suntem în grafic la finalul acestui tur şi suntem mulţumiţi.

În continuare cred că suntem puternici, suntem pe primul loc şi în campionat şi în Europa League. Avem probleme în apărare, Georgievski şi Szukala sunt accidentaţi. Pintilii poate juca două meciuri consecutive, dar pe jucători i-a prins oboseala, este de înţeles. Dacă Rusescu marca acel penalty se schimba faţa jocului".


Spune NU cancerului la limbă: "Locul 1 e "La revedere", scrieţi şi vorbiţi despre cine termină pe locul al doilea".

Ciprian Tătăruşanu: "Se pare că nu am trecut peste eşecul de la Stuttgart, dacă am pierdut. Voiam să facem un meci bun, pentru a şterge ruşinea cu nemţii, dar nu am făcut-o. Nu e nicio criză, în fotbal se întâmplă să şi pierzi. Am suferit două eşecuri după o perioadă de 16 partide fără înfrângere. Sper să fie ultimul eşec de anul acesta.

Orice portar care ia 8 goluri în mai puţin de o săptămână s-ar simţi vinovat. Nu e comod să luăm atâtea goluri, mai ales după parcursul avut. Oricum, nu e vorba de niciun blocaj psihic, consider că am avut la Braşov momente foarte bune.

Reghecampf şi patronul sunt alături de noi. Ne-au spus să nu lăsăm capul jos, pentru că noi am dus echipa pe primul loc. Toţi suntem vinovaţi, nu jucăm tenis, ca să depindă rezultatul de un singur om."


Alexandru Chipciu: "Îi felicit, dar nu ştiu dacă au fost neapărat mai buni. Totul a trecut şi ne pregătim pentru următorul meci. Nu pot să spun că am fost afectaţi după meciul cu Stuttgart. Nu vreau să vorbesc de arbitraj. Nu avem ce să-i reproşăm lui Raul, se întâmplă să mai rateze. Cred că e o diferenţă destul de mare faţă de locul doi. Am avut un parcurs destul de bun în acest tur de campionat, ne-am descurcat bine şi în Europa League."

Cartonel-Zăbrel: "Când te iei de Steaua, trebuie să şi ştii despre ce vorbeşti. Când nu ai făcut nimic în ultimii 10 ani, atunci te descalifici să vorbeşti despre cupele europene. Nu am ce să le răspund lui Marian Rada sau Ionuţ Negoiţă, primul are un defect de vorbire şi nu îl înţeleg, iar al doilea este un neterminat. Văd că şi lui Edi Iordănescu, fostul secund al lui Şumudică, i se cere mereu părerea, deşi singurele explicaţii pe care ar trebui el să le ofere sunt cele despre eşecul la scor de la Haifa. Singura opinie de care am ţinut cont a fost cea a lui Mircea Lucescu, omul care a făcut performanţă cu adevărat în Europa.

Nu ne-am umflat după meciul cu Molde. Eu nu am putut să mă bucur atunci, pentru că ştiam cine este Stuttgart. Asta este, lor le-au intrat toate golurile cu noi şi imediat au fost subordonaţi de Freiburg. Nu înţeleg bucuria "generaţiei Boro", aceşti hateri care se bucură de fiecare înfrângere a Stelei. Până una alta, noi ne luptăm până la capăt într-o grupă de Champions League, nu de Europa League. Nu ne bucurăm de eşecurile altora, pentru că ei nu joacă nicăieri".


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Ref: PUZ/24

Cum ne-am civilizatAdministraţiile serioase lasă în urmă mult mai mult decât eventuale – şi foarte aparente – rezultate imediate. Contribuţiile reale la identitatea şi soliditatea – adică valoarea unui

Dă culoare peluzei!

Sud Steaua Tu poți ajuta să fim o peluză așa cum toți ne dorim. Pentru că urmează bătălii grele cu Dinamo și în Europa League, poți dona orice sumă pentru: >> coregrafia de la meciul cu Di