home
23-11-12

Oameni mici

Nimeni nu e invincibil. Nu exista echipe de nebatut. Jucatori de neinlocuit. Sisteme tactice perfecte. Mai devreme sau mai tarziu, toate dau gres. Balonul e rotund: cateodata, se invarte fix cum are el chef si cerne prin sita-i deasa valoarea, hazardul, conjunctura sau mai stiu eu ce. Ce rezulta, e fix chestia aia care ne face sa ne uitam la acest sport: doza de impredictibilitate. Sarea si piperul - de fapt, albul si negrul de pe balon, ce analogie ciudata.

Joi, am intalnit o echipa care ne-a dat cu terenul in cap. 11 jucatori, peste cei 11 jucatori ai nostri. Un antrenor care si-a facut excelent temele, a aglomerat perfect spatiul din fata liniei noastre de fundasi creind superioritate si astfel dominand prima repriza, pentru ca mai apoi sa ofere o adevarata lectie de fotbal defensiv si contraatac - a-propos, nea Piti.

Inca nu suntem o echipa mare, dar cred ca suntem pe drumul bun.

Cu toate acestea, sa te bucuri, ca roman, de insuccesul Stelei - in conditiile in care clubul tau nu joaca in Europa, iar fraierii astia alearga, isi rup oasele si fac puncte pentru Romania - mi se pare josnic.
Sa nu poti, si sa te bucuri ca si celalalt a ajuns la capatul drumului, dovedeste miicimea ta ca om, ca si caracter.

Ironia si mai ales autoironia sunt o dovada de inteligenta - asta in conditiile in care stii cand e cazul dar, mai ales, care e diferenta dintre a fi ironic si a fi rautacios. Cu mentalitatea asta, n-o sa ajungeti sus niciodata. Injurandu-ne pe noi, impreuna cu jucatorii, ori de cate ori echipa voastra marcheaza in fata oricarui adversar, aratati ca va simtiti inferiori.

Dorindu-ne raul mereu, si bucurandu-va la fiecare insucces al nostru, aratati ca sunteti inferiori. Facand dintr-un accident in peluza evenimentul vietii voastre de ultrasi, aratati ca sunteti inferiori. Ei bine, ghiciti si singuri: chiar ne sunteti inferiori. Iar joi ati demonstrat-o pentru a nu stiu cata oara unde va situati voi, si unde suntem noi. Nu, nu e vorba de cele peste 10 puncte diferenta in campionat. E vorba de cei 10 neuroni care, dupa ce au tot plans ca nu ajung singuri la intrerupator, s-au plictisit de atata inactivitate.

A-propos, minunea de la Liberec nu o sarbatoriti? (sper ca am scris bine Liberec, nu? Daca nu ati fi jucat voi cu ei, n-as fi stiut sa ortografiez).

Tuturor celor care astazi s-au bucurat ca VfB Stuttgart ne-a batut cu 5-1, le urez sa ramana acolo jos, unde se afla acum. Vorba unei reclame: pentru ca merita.

Celor ce tin cu alte echipe, insa au fost romani si au oftat macar o data pentru Steaua: ma bucur ca, intre atatea primate, in tara asta au mai ramas si Romani, si Oameni.

Chris1978

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
FC Brasov - Steaua, atmosfera - OmBun

FC Brasov - Steaua, 3 - 1 - OmBun

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Ref: PUZ/24

Cum ne-am civilizatAdministraţiile serioase lasă în urmă mult mai mult decât eventuale – şi foarte aparente – rezultate imediate. Contribuţiile reale la identitatea şi soliditatea – adică valoarea unui

Dă culoare peluzei!

Sud Steaua Tu poți ajuta să fim o peluză așa cum toți ne dorim. Pentru că urmează bătălii grele cu Dinamo și în Europa League, poți dona orice sumă pentru: >> coregrafia de la meciul cu Di