home
14-11-12

8 stelişti au jucat în ROMÂNIA - Belgia: 2-1 (1-1) VIDEO

România a învins cu 2-1 pe Arena Națională reprezentativa Belgiei, într-o partidă amicală în care oaspeții au fost cu ratările iar tricolorii cu golurile. Belgia a deschis scorul (Benteke '23) și a controlat ostilitățile în prima repriză și spre finalul meciului. România a jucat însă pragmatic, a atacat cu cap și a înscris când a trebuit, deși era dominată. Maxim a restabilit egalitatea înainte de pauză ('32) și Torje ('66) a dus România în avantaj din penalty în repriza a doua.



Trupa lui Piţi dorea să încheie anul cu o victorie pe teren propriu, însă planurile tricolorilor n-au fost atât de ușor de îndeplinit. Asta pentru că nici Belgia nu a fost adversarul care să sprijine obiectivul echipei românești.

Belgienii au controlat cu autoritate în multe momente meciul în prima repriză, reușind mai mereu să provoace emoții în careul lui Tătărușanu odată cu verticalizarea atacurilor pe poarta României. De cealaltă parte, elevii lui Pițurcă au dat impresia în primă fază că au adoptat tactica așteptării și a contraatacului, dar în realitate tricolorii au fost dominați și au ieșit cu greu din apărare și din propria jumătate.

Iar în minutul 23, belgienii și-au transpus supremația și pe tabelă, reușind să deschidă scorul la o fază care nu anunța mare lucru. O centrare de pe stânga a fost respinsă greșit cu capul de Gardoș în picioarele lui Benteke, iar acesta a trimis frumos pe jos, printre picioarele românilor și pe lângă Tătărușanu rămas spectator pe linia porții.

Chiar dacă nu dădea semne că ar putea pune probleme la poarta adversă, România a reușit egalarea datorită unei execuții geniale a lui Maxim în minutul 33. Acesta a primit în marginea careului, în dreapta, și-a făcut mingea spre centru și a șutat cu mult efect, balonul intrând în plasă lângă bara din stânga după ce a luat o traiectorie curbată.

Pițurcă a făcut modificări majore la pauză, șase jucători noi fiind trimiși în teren pentru a aduce forțe proaspete în ofensiva tricolorilor. Goian, Bourceanu, Lazăr, Bogdan Stancu, Torje și Tănase au intrat la pauză și schimbările s-au simțit imediat și în joc.

România s-a văzut mai mult în atac, a echilibrat raportul posesiei și a început să-și facă apariția tot mai amenințător la poarta belgienilor, care au făcut inexplicabil pasul înapoi.Și în minutul 65, după o centrare a lui Bourceanu ce a lovit un adversar în careu, arbitrul italian a acordat penalty pentru România, iar Torje a dus echipa noastră în avantaj cu un șut puternic pe centrul porții.

Finalul a fost de foc la poarta lui Tătărușanu. Doar Lukaku a ratat trei șanse uriașe de a restabili egalitatea pe tabelă, în timp ce coechipierii lui alergau disperați după minge. Șansa a fost însă de partea românilor la marile ocazii ale oaspeților. Mingea s-a dus de câteva ori milimetric pe lângă poartă, iar unde n-a reușit Tătărușanu să intervină a făcut-o Goian în prelungiri.

Onlinesport

Au evoluat echipele:

România: 12. Ciprian Tătăruşanu - 21. Vlad Chiricheş (2. Srgian Luchin, 61), 4. Valerică Găman (15. Dorin Goian, 46), 16. Florin Gardoş, 14. Iasmin Latovlevici (3. Ştefan Radu, 69) - 20. Alexandru Maxim (11. Gabriel Torje, 46), 23. Dan Nistor (8. Costin Lazăr, 46), 18. Mihai Pintilii (5. Alexandru Bourceanu, 46), 7. Alex Chipciu (10. Cristian Tănase, 46) - 9. Ciprian Marica (căpitan), 13. Gheorghe Grozav (19. Bogdan Stancu, 46).
Selecţioner: Victor Piţurcă.
Rezerve neutilizate: 1. Silviu Lung jr - 6. Dragoş Grigore, 17. Ionuţ Neagu, 22. Marius Alexe.

Belgia: 1. Simon Mignolet - 2. Guillaume Gillet, 3. Daniel van Buyten, 4. Vincent Kompany (căpitan), 5. Jan Vertonghen - 11. Marouane Fellaini, 6. Axel Witsel, 8. Steven Defour (18. Jelle Vossen, 57) - 7. Kevin De Bruyne, 9. Christian Benteke (20. Romelu Lukaku, 57), 14. Dries Mertens (15.Ilombe Mboyo, 61).
Selecţioner: Marc Wilmots.
Rezerve neutilizate: 12. Thibaut Courtois, 21. Jean-Francois Gillet - 13. Laurent Ciman, 16. Igor de Camargo, 10. Eden Hazard, 17. Timmy Simons, 19. Laurens De Boeck.

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Istorie in ROS ALBASTRU - toc

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Ref: PUZ/24

Cum ne-am civilizatAdministraţiile serioase lasă în urmă mult mai mult decât eventuale – şi foarte aparente – rezultate imediate. Contribuţiile reale la identitatea şi soliditatea – adică valoarea unui

Dă culoare peluzei!

Sud Steaua Tu poți ajuta să fim o peluză așa cum toți ne dorim. Pentru că urmează bătălii grele cu Dinamo și în Europa League, poți dona orice sumă pentru: >> coregrafia de la meciul cu Di