home
12-11-12

Agentul electoral Steaua Bucureşti

Joi seară Gigi Becali a "furat" startul în campania electorală. Dar nu este vina lui. Sau, mai bine zis, nu numai vina lui. De vină sunt şi Chipciu şi Latovlevici, care au garantat victoria Stelei la Molde, de vină este Reghecampf. Poate cel mai vinovat dintre toţi pentru că a reuşit să creeze o Steaua pe sufletul fanilor. O echipă cu poftă de fotbal, cu jucători - cei mai mulţi dintre ei - dispuşi acum să-şi verse plămânii în iarbă, o echipă profesionistă. Steaua este, prin atitudine, o echipă mare. Cu suporteri pe măsură. Şi nu o spun eu. A spus-o Ole Gunnar Solskjaer care şi-a adus echipa la Bucureşti ca să vadă şi jucătorii lui cum este "în fotbalul mare". Au văzut de două ori, au pierdut de două ori şi acum se uită cu admiraţie la o echipă "mai bună decât Liverpool".

Pentru suporterii stelişti comparaţia nu poate fi decât măgulitoare. Pentru Reghe este o confirmare - a muncit bine -, dar pentru Gigi Becali nu înseamnă nimic. De astăzi el este în campanie electorală şi tot ce se întâmplă bun cu Steaua trebuie să se transforme în voturi. O fi zis Ole Gunnar ăla că Steaua este mai bună decât Liverpool, dar dacă suporterii nu se vor înghesui să pună ştampila unde trebuie, degeaba. Şi nu este o apreciere hazardată. Steaua a fost rampa de lansare în politică a lui Gigi Becali, l-a ridicat şi coborât, în funcţie de rezultate.

Coincidenţă, sau poate nu, tocmai în acest an, unul electoral, la Steaua este linişte, sunt rezultate şi câte 50.000 de suporteri vin la meciuri. Şi dacă oamenii sunt dispuşi să plătească destul de mult pentru Steaua, sunt şanse mari ca unii dintre ei să-şi dea votul gratis pentru Gigi Becali. Nu-i costă nimic să-l facă fericit pe unul dintre cei care au resuscitat Steaua, cu precizarea că meritul lui Gigi Becali, în acest caz, este că nu a făcut nimic. Doar a avut încredere în Reghecampf - antrenorul "la fel de sever ca Piţurcă, dar cu metode moderne" - probabil cea mai bună decizia luată de finanţator.

Şi dacă Reghe a făcut din Steaua o echipă mare, Gigi Becali are 30 de zile să transforme acest imens capital de imagine într-o rampă de relansare în politica autothonă, acolo unde este "lux iar mesele din Parlament sunt mii de euro".

Adrian Macarie
(Gândul)

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Ref: PUZ/24

Cum ne-am civilizatAdministraţiile serioase lasă în urmă mult mai mult decât eventuale – şi foarte aparente – rezultate imediate. Contribuţiile reale la identitatea şi soliditatea – adică valoarea unui

Dă culoare peluzei!

Sud Steaua Tu poți ajuta să fim o peluză așa cum toți ne dorim. Pentru că urmează bătălii grele cu Dinamo și în Europa League, poți dona orice sumă pentru: >> coregrafia de la meciul cu Di