home
11-11-12

Viitorul Constanţa - Steaua: 0-4 / Masacrul inocenţilor

Steaua a întâlnit în cadrul etapei a 15-a din Liga I, Viitorul Constanța, pe stadionul „Farul” – un stadion aproape plin. Steliştii s-au impus prin golurile lui Chipciu, Rusescu şi Gardoş.

Antrenorul Stelei a ramas fidel sistemului (3 – 4 – 3) brevetat în deplasarea din Norvegia, de la Molde şi a trimis în teren următorii jucători: Tătăruşanu - Szukala, Chiricheş, Gardoş - Chipciu, Prepeliţă, Bourceanu, Latovlevici - Popa, Rusescu, Tănase.

De cealaltă parte, antrenorul Viitorului, mai puţin cunoscutul Cătălin Anghel a trimis următoarea echipă: Buzbuchi - Bălaşa, Larie, Bejan, Toşca - Vaştag, Lazăr - Iancu, Dică, Chiţu – Alibec.

Steaua debutează în forţă şi deschide socrul în minutul 2! Chiricheş driblează 4-5 jucători constănţeni şi duce mingea până aproape de careul advers, unde după greşeala unui fundaş, mingea ajunge în posesia lui Chipciu care-l execută cu sânge rece pe Buzbuchi din interiorul careului mare.

În minutul 3, Tănase primeşte o pasă în flancul stâng şi pătrunde în careu şi profitând de inconştienţa fundaşului advers şi este faultat. Arbitrul arată punctul cu var. Rusescu execută cu sânge rece şi ajunge la cota 12 în clasamentul golgheterilor. 2-0!

Steaua nu slăbeşte ritmul şi obţine un corner în minutul 8. Execută Bourceanu. Portarul advers reţine cu emoţii. Contraatacul constănţenilor ce urmat fazei a fost rapid suprimat de către apărarea Stelei.

În minutul 10, după o succesiune de pase precise a steliştilor, Rusescu primeşte o verticalizare şi scapă spre poarta adversă. Într-un final este blocat de fundaşii adverşi.

Urmează minute bune în care Steaua plimbă mingea în încercarea de a obosi adversarul. Jocul pare-se e la discreţia militarilor.

În minutul 14, e rândul lui Adi Popa să iasă la rampă, după o acţiune sclipitoare în flancul drept centrează în diagonală spre Prepeliţă care trimite un şut imprecis din poziţie ideală.

În minutul 16, gazdele au prima fază fixă. Execută fostul stelist – Dică, dar imprecis. Contraatacul stelist ce a urmat a fost şi el pierdut. Steaua cedeaza deliberat posesia puştilor lui Hagi. Un minut mai târziu, Chiricheş e prins din nou în atac şi are un şut ratat.

În minutul 20, Alibec îl depăşeşte pe Chiricheş în flancul drept, însă ratează centrarea în careul stelist. Progresiv, gazdele încearcă să-şi impună jocul. Un minut mai târziu, acelaşi Chiricheş este depăşit şi comite fault la marginea careului, lateral dreapta. Bate acelaşi Dică, iar pe respingere, şutează Lazăr de la aproximativ 20 de metri central, din nou imprecis.

Steaua recapătă posesia şi joacă din nou un fotbal total, spre poarta adversă şi în minutul 25 obţine un corner. Bate Bourceanu, însă fundaşii adverşi resping. Mingea ajunge la acelaşi Bourceanu care centrează în diagonală spre careul advers, acolo mingea este recentrată cu capul de Szukala spre Gardoş – care marchează din foarfecă din 5 metri. Execuţie senzaţională! Steaua conduce cu 3 la zero!

Urmează o nouă perioadă în care Steaua arată prospeţime şi dezinvoltură, pe când jucătorii Viitorului – aparent năuciţi – punctează la capitolul statistică prin fazele fixe obţinute.

În minutul 34, Viitorul are prima ocazie de poartă. Iancu are o centrare lungă în careu spre Dică care şterge mingea. Tătăruşanu reţine în siguranţă.

Cele două echipe se pare că au uitat de miza jocului şi joacă de dragul suporterilor. Multe faze spectaculoase şi multă energie irosită de ambele porţi. Golurile însă lipsesc în continuare sau se lipesc doar de ghetele steliştilor.

Începe repriza a doua. Reghe nu riscă şi-l scoate pe Chiricheş care are un galben şi-l introduce pe Georgievsky.

În minutul 46, Steaua are prima ocazie, Tănase pătrunde în flancul stâng şi scoate un corner. Urmează o fază încâlcită în careul constănţean în urma căreia Prepeliţă trage în portarul advers.

În minutul 50, Tănase dă o pasă genială pe poziţie viitoare lui Bourceanu – care însă neobişnuit cu postura de atacant, ratează inexplicabil.

În minutul 60, în urma unui contraatac stelist, Chipciu trage periculos de la marginea careului mare. În acelaşi minut, e scos Tănase şi intră Nikolici.

În minutul 68, Rusescu primeşte o pasă de la Nikolici la marginea careului mic şi în urma unei pivotări face dubla! Steaua conduce cu 4-0. Câteva minute mai târziu, acelaşi Rusescu ratează o ocazie mare în urma unui corner.

În minutul 72, Bourceanu execută un nou corner la colţul scurt. Gardoş ratează de puţin ţinta.

În minutul 77, e timpul Viitorului să obţină o lovitura de la margine în urma unei acţiuni semnate de Alibec. Ocazie irosită.

În minutul 82, în urma unei acţiuni cursive a Stelei, Lato ajunge în poziţie ideală în flancul stâng şi trage în portarul advers. Steliştii obţin o nouă lovitură de colţ. Execută ineficient Bourceanu.
Pe final, Steaua a conservat rezultatul şi a speculat orice acţiune de atac, însă golul a lipsit. Tot pe final, Nikolici, deşi s-a zbatut mult în cautarea golului, s-a accidentat şi a părăsit terenul.

Steaua bifează a 12 victorie în 15 etape şi îşi reconsolidează poziţia de lider al campionatului cu 8 puncte faţă de a doua clasată.

Cine e la rând?

Joga Bonito


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Ref: PUZ/24

Cum ne-am civilizatAdministraţiile serioase lasă în urmă mult mai mult decât eventuale – şi foarte aparente – rezultate imediate. Contribuţiile reale la identitatea şi soliditatea – adică valoarea unui

Dă culoare peluzei!

Sud Steaua Tu poți ajuta să fim o peluză așa cum toți ne dorim. Pentru că urmează bătălii grele cu Dinamo și în Europa League, poți dona orice sumă pentru: >> coregrafia de la meciul cu Di