home
23-10-12

Conducerea Jandarmeriei Romane a fost schimbata

Digi24 informeaza:

"Șeful Jandarmeriei române, Gavrilă Pop, a fost demis, a anunțat, marți, ministrul de interne, Mircea Dușa, care consideră că este nevoie de o conducere mai eficientă a acestei instituții. Noul șef al Jandarmeriei va fi colonelul Mircea Olaru, care a fost șef al Jandarmeiei din Galați.

Gavrilă Pop era interimar pe post din mai 2012. El fusese împuternicit, pentru şase luni, în funcţia de inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Ministrul Mircea Dușa a anunțat schimbări în conducerea Jandarmeriei și a altor instituții din subordinea MAI | DIGI24
În perioada 2007-2010, Pop a condus Jandarmeria Capitalei, dar a fost demis în noiembrie 2010, după mitingul poliţiştilor desfăşurat la Palatul Cotroceni, motivul oficial invocat fiind managementul defectuos.

Urmează alte schimbări
Mircea Dușa a mai anunțat că vor fi și alte schimbări în Ministerul de Interne, fără a da nume. El a spus că urmează să mai schimbe încă un inspector-șef, ca urmare a verificărilor pe care ministerul le-a făcut, la nivel naţional, în ultima perioadă.

„În activitatea de evaluare a cadrelor MAI am dispus controale la Arad, Timiş, Ilfov. Pe baza notelor de control, am apreciat ca activitatea e necorespunzătoare. Am dispus măsuri de cercetare prealabilă. Am și dispus înlocuirea acelor şefi de la judeţe”, a declarat Mircea Dușa.
Săptămâna trecută a fost schimbat șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. „Operăm schimbări și la nivelul Inspectoratului General al Jandarmeriei. Am considerat că e nevoie de suflu nou și de o înlocuire”, a precizat Dușa.
Până acum, în urma verificărilor efectuate de Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), au fost înlocuiţi din funcţie şefii inspectoratelor de Poliţie judeţene Botoşani, Timiş şi Arad, dar şi şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), Marcel Lucaciu.
Schimbările au loc cu mai puțin de două luni înainte de alegerile parlamentare, în condițiile în care Ministerul Administrației și Internelor este implicat direct în organizarea scrutinului.

Cine este Mircea Olaru
Noul șef al Jandarmeriei a fost comandantul trupelor române de jandarmi din Kosovo în perioada incidentului din 10 februarie 2007, când jandarmii români care apărau Parlamentul au ucis doi protestatari kosovari. O anchetă internațională a conchis în cele din urmă că jandarmii români - ale căror gloanțe de cauciuc se pare că erau expirate - nu au făcut decât să aplice regulamentele. Totuși, la vremea respectivă a fost criticată decizia României de a retrage contingentul din Kosovo înainte de încheierea anchetei internaționale.

Între 2003 și 2006, Olaru a fost șeful Detașamentului de Organizare și Coorodonare a Misiunilor Antiteroriste, iar între 12 aprilie și 24 noiembrie 2011 a fost comandantul Detașamentului de misiuni internaționale din Afganistan.
"

Nota autorului:
Speram ca noua conducere a Jandarmeriei sa aiba ceva mai mult respect fata de cetatean si sa dea dovada de cumpatare si inteligenta, capitol la care au fost deficitari in perioada generalului de carton Gavrila Pop.
Pentru cei care-si mai amintesc, dupa disputarea pe stadionul Giulesti a semifinalei Cupei Romaniei din primavara lui 2007 dintre Poli Timisoara si Steaua, la evacuarea galeriei steliste de pe stadion, acest Gavrila Pop este cel care, la iesirea din fata teatrului Giulesti, facea referire la stelisti exprimandu-se:"Bagati-i in dube pe toti, da-i in p... ma-sii".
Asadar, bai comunistule, baga-te-ar astia din MAI la padoc, acolo unde ti-e locul.

Poate in curand o sa-l vedem demis si pe mancatorul de rahat (turcesc) din fruntea Directiei Ordine si Siguranta Publica din Jandarmeria Romana, Aurel Moise, care intotdeauna vedea alt "film" al evenimentelor, ultima isprava datand de la protestul suporterilor Universitatii Craiova din Piata Victoriei, Bucuresti, unde poza de mai jos era prelucrata in photoshop in opinia lui nea' Aurel.



via digi24.ro

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Un junior stelist are tumoare pe creier

Denis PenciuDenis Penciu (18 ani) era, pînă acum o lună, un puşti care iubea fotbalul mai mult ca orice pe lume şi îşi trăia visul: juca pentru echipa sa favorită, Steaua. Clubul a decis, în urmă cu un

Gigi Becali le explică proştilor de ce e o căpuşă

Gigi va multumeste din inimaExistă un banc ce se potriveşte excelent situaţiei explicate pe înţelesul tuturor: Un patron îşi parchează o maşină ultimu' racnet în faţa firmei, iar unul dintre angajaţi rămâne mut