home
21-10-12

Pandurii-Steaua 0-0 / Egalul nimanui

Steaua a întâlnit principala contracandidată la campionat, Pandurii Tg Jiu, venind după o serie de 5 victorii consecutive. Ca de obicei, Steaua Bucureşti a jucat împotriva unui stadion arhiplin.

Reghe a trimis următoarea formulă de joc: TĂTĂRUŞANU – MATEI, MARTINOVICI, GARDOŞ, PÂRVULESCU – FILIP, BOURCEANU – POPA, RUSESCU, CHIPCIU – NIKOLIC.

De cealaltă parte, Petre Grigoraş a aliniat următorul prim-unsprezece: Mingote - Pleaşcă, Viera, Mamele, Călin Cristea - Voiculeţ, Nistor, Răduţ - Maxim, Alex Grigoraş, Matulevicius.

După un început în care cele două adversare s-au studiat, Pandurii forţează în minutul 5 şi au prima ocazie. Maxim şi Cristea conlucrează în flancul stâng, iar ultimul trimite o centrare spre Grigoraş la întâlnire, dar atacantul gorjenilor ratează de puţin ţinta.

În minutul 8, Steaua replică prin Nikolic care la marginea careului mare trimite o pasă spre Chipciu. Ex-braşoveanul încearcă un dribling în careu, însă este blocat.

În minutul 10, Răduţ trimite o verticalizare spre Matulevicius care centrează din interiorul careului spre acelaşi Grigoraş care trage în portarul nostru. Fundaşii noştri degajează la disperare. Poate pentru prima oară în acest sezon, Steaua este dominată la numărul de ocazii.

În minutul 14, Voiculeţ trage periculos la poartă, dar reţine cu siguranţă Tătăruşanu. Un minut mai târziu, Grigoraş centrează din nou în careu semânând haos printre fundaşii noştri. Gabi Matei încearcă o fază periculoasă şi centrează spre Nikolici care este blocat. Imediat acţiunea se mută la cealaltă poartă unde Matulevicius este blocat de Gardoş care acordă un corner. Meci superb care se dispută pe contre. Bate Maxim cornerul dar reţine Tătăruşanu.

Cursivitatea jocului este stricată de petrecăreţul Nikolici în minutul 17 care primeşte galben în urma unui atac criminal. Un nou corner pentru Steaua. Jucătorii noştri resping în siguranţă. S-au scurs deja 20 de minute din meci şi Steaua nu a avut nici o ocazie clară de a marca.

Gorjenii execută un pressing agresiv şi recuperează uşor mingea. Grigoraş a reuşit să contruiască o echipa scurtă, agresivă şi care practică un joc superb pe contraatac. De cealaltă parte, Reghe încă nu a găsit soluţia câştigătoare pentru echipa noastră.

Momenten, angrenajul Stelei este greoi, mijlocaşii Stelei nu reuşesc penetreze scutul gazdelor şi pasează între ei sau în spate.

În minutul 29, Maxim, aflat în mijlocul careului driblează dintr-o mişcare doi fundaşi stelişti şi trage în Tătăruşanu. Portarul nostru respinge. O nouă ocazie periculoasă pentru Pandurii. Un minut mai tărziu, acelaşi Maxim face ravagii pe flancul stâng, trece de inexistentul Matei si scoate la marginea careului pentru un şut ratat a lui Grigoraş.

Minutul 32 aduce un nou corner pentru Pandurii, posibil penalti pentru gorjeni la un henţ al lui Chipciu.

Următoarele minute au însemnat un joc dezinvolt din partea gorjenilor care au stat la conducerea jocului. Doar palida tentativă de pătrundere a lui Nikolici şi şutul eşuat al acestuia a mai ridicat nivelul Stelei.

În minutul 41, Gabi Matei ratează intervenţia şi acordă un corner pentru gorjeni. Un nou corner (al câtelea) pentru gazde. Şansa noastră e că adversarii nu fructifică. Aproape de terminarea primei reprize, steliştii încearcă să fragmenteze jocul.

În minutul 43, Viera pătrunde în flancul drept şi îi ameţeşte pe Părvulescu şi Chipciu şi apoi centrează pe jos lui Maxim care ratează inexplicabil din faţa porţii. Câteva minute mai târziu, Steaua replică prin Adi Popa care verticaliează spre Chipciu, însă acesta este blocat în drum spre poarta adversă. Acelaşi Chipciu ia galben la faza următoare după o simulare a la Lăcătuş.

Se termină prima repriză. Să sperăm că pauza va fi un sfetnic bun pentru Steaua.

Reghe efectuează primele mutări. Chipciu trece fundaş dreapta şi Mihai Pintilii intră în locul nesigurului Gabi Matei. Tănase intră în locul lui Filip.

Urmează aceleaşi minute de tatonare ca-n prima repriză, dar parcă cu o Stea mai aşezată în teren.

În minutul 52, Adi Popa obţine o lovitură liberă în flancul drept. Centrează Bourceanu spre Gardoş care trimite un voleu incredibil din 10 metri. Respinge Mingote, portarul gorjenilor.

În minutul 54, Tănase execută rapid o lovitură liberă spre Rusescu care trage razant cu bara din flancul stâng.

Urmează minute bune cu atacuri anemice şi fără finalizare de ambele părţi.

În minutul 69, Tănase are ocazia să deschidă scorul din careul mic dar ratează inexplicabil, încercând o foarfecă. Un minut mai târziu, Nikolici pătrunde în careu şi îşi încearcă şutul dar este blocat.

Jocul nu mai are aplombul din prima repriză. Gorjenii parcă au obosit şi acceptă remiza, rezultatul cel mai la îndemână.

În minutul 73, Tănase trimite spre Pârvulescu care centrează periculos în faţa porţii. Nici un stelist să împingă mingea în poartă.

În minutul 77, Nikolici este angajat perfect de Cristi Tănase în careu dar ratează inexplicabil. Câteva minute mai târziu, Rusescu îşi încearcă şutul de la distanţă, dar Mingote respinge în lateral. Corner pentru Steaua. O nouă ocazie irosită.

Pare-se că ritmul jocului s-a iuţit pe final. Steliştii îşi doresc cu ardoare victoria, dar sunt vizibil îngreunați de pressingul organizat al trupei lui Grigoraș.

Minutele până la final s-au scurs după același scenariu, gorjenii apărându-se organizat, iar steliștii atacând în valuri. Atacuri ineficiente orchestrate pe axa Nikolici – Tănase.

Meciul se încheie. Prima remiza albă a Stelei de la începutul campionatului, însă un punct smuls pe terenul echipei de pe locul 2. O repriză dominată de fiecare echipă, raportul ocaziilor a fost unul ușor în favoarea gazdelor.

Steaua a jucat slab, poate o expicație e și faptul că a avut 9 steliști la lotul național și cei care au rămas au făcut parte din lotul deplasat în baruri. Rezumând, Steaua a obținut un punct pragmatic, un punct pus între ea și Dinamo, Rapid sau CFR.

Joga Bonito

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Un junior stelist are tumoare pe creier

Denis PenciuDenis Penciu (18 ani) era, pînă acum o lună, un puşti care iubea fotbalul mai mult ca orice pe lume şi îşi trăia visul: juca pentru echipa sa favorită, Steaua. Clubul a decis, în urmă cu un

Gigi Becali le explică proştilor de ce e o căpuşă

Gigi va multumeste din inimaExistă un banc ce se potriveşte excelent situaţiei explicate pe înţelesul tuturor: Un patron îşi parchează o maşină ultimu' racnet în faţa firmei, iar unul dintre angajaţi rămâne mut