home
16-10-12

5 stelişti au jucat în ROMÂNIA - Olanda: 1-4 VIDEO

România a pierdut marți seară pentru prima oară în preliminariile Cupei Mondiale 2014, în fața Olandei, cu 4-1. Am avut în primele minute o bară, iar apoi am primit două goluri pe care portarul Tătărușanu le putea evita. Olandezii s-au desprins la 3-1 printr-un penalty, însă nouă la o acțiune similară (ținere de tricou) ni s-a negat. Olandezii au marcat pentru 4-1 printr-o pasă plecată de la o acțiune anterioară de ofsaid.



Vicecampionii mondiali au avut poate momente mai bune, fără o dominare clară, însă au avut de partea lor norocul, pe Tătărușanu și arbitrul. România nu a arătat ca o echipă slabă, însă scorul arată dramatic și ne-a trimis pe locul al treilea în grupă.

Cu gustul dulce al victoriei din Turcia proaspăt în amintire, dar și cu o mare de suporteri înflăcărați în tribune, naționala lui Piți a demarat în trombă în meciul cu Olanda de pe Arena Națională.

Tricolorii au pus serioase probleme în atac iar în minutul 6 a venit și prima ocazie de gol, după o lovitură liberă obținută de Marica. Faza fixă a fost executată excelent de Gabi Torje, dar mingea a lovit transversala. Din bară, mingea a revenit în teren, dar niciun tricolor n-a fost pe fază să împingă în poartă.

N-au trecut nici cinci minute de la marea ratare a lui Torje și Olanda a deschis scorul, după o lovitură de colț de pe dreapta. Tătărușanu a boxat lung în față centrarea din corner, dar mingea a ajus la Lens, care a trimis lobat cu capul din afara careului sub transversală. Nici Tătărușanu și nici Tamaș nu au reușit să scoată de pe linia porții.

Românii nu și-au pierdut speranța și au continuat să apese pe accelerație, dar fără noroc. O nouă șansă uriașă de gol a fost irosită în minutul 11 de Gheorghe Grozav, care nu a putut să-l învingă pe Stekelenburg de la doar câțiva metri. Grozav a rămas singur cu portarul după o pasă în adâncime, dar a șutat direct în olandez.

Treptat oaspeții s-au instalat la cârma joculu. Dezamagiți de ratările uriașe și de golul primit, tricolorii s-au trezit dominați copios de olandezi, care nu au refuzat atacul. Ocaziile și-au făcut iar apariția la poarta lui Tătărușanu, dar golul nu s-a mai lipit de Van Persie, Heitinga sau Lens. Asta până în minutul 30, Când Martens Indi a scăpat din marcaj la câțiva metri de poarta noastră și a șutat simplu cu latul în plasă pentru 2-0, în timp ce Tătărușanu era cu capul în nori.

Au urmat minute bune de dominare a olandezilor, pe fondul unui joc apatic al românilor, care și-au dat mai mereu cu stângul în dreptul. Speranța a renăscut în tabăra noastră în minutul 40, când Marica a luat o fază pe cont propriu, a lăsat trei adversari pe drum în pătrundere și a șutat frumos pe jos de la 18 metri, reducând din diferență.

Doar pentru cinci minute s-au apropiat românii la un gol de Olanda. În prelungirile primei reprize, arbitrul scoțian a văzut un fault la un duel al lui Tamaș cu Narsingh în careu și a acordat penalty pentru Olanda. Van der Vaart a executat cu siguranță de la punctul cu var și a dus scorul la 3-1 la pauza meciului.

Repriza a doua nu a oferit foarte multe. Olandezii au ținut excelent de minge, au tras cât au putut de timp spre nemulțumirea fanilor români și au împins jocul cât mai departe de poarta lui Stekelenburg. Tricolorii, de cealaltă parte, au dat impresia că înoată pe teren în unele momente și nu au mai reușit să producă pericol la poarta adversă ca și în prima parte.

În minutul 75 a intrat și Adrian Mutu, cerut de tribune ca o soluție izbăvitoare. El a jucat cu cinci minute mai mult față de partida cu Turcia, însă acum nu s-a mai văzut în joc nici măcar cu un șut la poartă. A fost al 75-lea meci pentru Mutu la echipa națională. El l-a înlocuit pe Grozav.

Nervii și-au spus cuvântul pe final de meci, când spiritele s-au încins mai ales în tabăra noastră. Neputința din ofensivă a alimentat tensiunea tricolorilor, care au început să comenteze tot mai vehement orice decizie de arbitraj în defavoarea României. La o parte au avut și dreptate să protesteze, mai ales la faza din minutul 82, când Adi Popa a fost ținut evident în careu. Dar de această dată nu s-a acordat penalty, cum s-a întâmplat în prima repriză la o fază similară.

În timp ce elevii lui Pițurcă se certau cu arbitrii, olandezii și-au văzut de joc, iar cu trei minute înainte de finalul timpului regulamentar de joc Van Persie a primit complet singur în centrul careului o pasă de pe dreapta și a marcat al patrulea gol al portocaliilor. Faza a stârnit proteste, tricolorii acuzând că acțiunea din care s-a marcat a pornit de la o poziție de offside.

România: Tătăruşanu - Tamaş, Chiricheş, Goian, Raţ - Pintilii, Bourceanu (C. Lazăr '61) - Torje (Ad. Popa '66), B. Stancu, Grozav (Mutu '75) - Marica. Antrenor: Victor Piţurcă.

Olanda: Stekelenburg - Van Rhijn, Heitinga, Vlaar, Martins Indi - Strootman, De Jong, Van der Vaart (Afellay '77) - Narsingh, Van Persie, Lens (Elia '89). Antrenor: Louis van Gaal.

Cartonaşe galbene: Bourceanu '16, Tamaş '45+1, Raţ '82 / Strootman '53, Lens '83, De Jong '84.

Arbitrii: Craig Thomson - Alasdair Ross şi Derek Rose - John Beaton (toţi din Scoţia).

Onlinesport

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
CSA Steaua - baschet, conferinta presa 18.10.2012 - OmBun

Steaua baschet - mapa prezentare - proiect nou - OmBun

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Un junior stelist are tumoare pe creier

Denis PenciuDenis Penciu (18 ani) era, pînă acum o lună, un puşti care iubea fotbalul mai mult ca orice pe lume şi îşi trăia visul: juca pentru echipa sa favorită, Steaua. Clubul a decis, în urmă cu un

Gigi Becali le explică proştilor de ce e o căpuşă

Gigi va multumeste din inimaExistă un banc ce se potriveşte excelent situaţiei explicate pe înţelesul tuturor: Un patron îşi parchează o maşină ultimu' racnet în faţa firmei, iar unul dintre angajaţi rămâne mut