home
11-10-12

Steaua - de la MapN la Becali (20)

Strategia pe care şi-a făcut-o Hagi pentru a împiedica furtul clubului Steaua nu a avut nimic în comun cu instrumentele şi know-how-ul, adică bagabonţeala şi spatele pe care le-au avut cei din Troica Fatală.

Pe lângă dezavantajul unui limbaj modest, cu accente ridicule uneori, care duceau în derizoriu mesajul transmis (credibilitatea fiind redusă), Gică a fost dezavantajat de alţi doi factori.

Venea la foarte puţin timp de la un eşec uriaş de imagine, care, atunci, avea nişte reverberaţii care încă subzistau şi creau premisele desconsiderării unei posibile susţineri. Altfel spus, după renunţarea la cariera de jucător, orice posibilă competenţă a lui Hagi era puţin probabilă în conştiinţa oamenilor, ratarea calificării la CM 2002 reprezentând o dovadă a faptului că makidonul ăsta analfabet nu ştie decât să dea în minge. Ne-a nenorocit.

Pe lângă asta, Hagi vorbea de nişte principii, reguli generale şi percepţii despre Steaua. Intervenţiile lui nu aduceau nici goluri, nici transferuri, nici bani din publicitate şi nici nu plăteau contractele sau primele jucătorilor.

Altfel spus, Troica Fatală, chiar aşa cum era ea, producea şi dădea, adică însemna mai mult decât însemnau principiile invocate de Hagi (Steaua nu trebuie luata de trei oameni pe 4 milioane; alegerile trebuie sa fie libere; privatizarea trebuie sa fie transparenta; vor sa faca afacerea vietii lor; au umflat cheltuielile; se fac confuzii. Dânsul n-a investit, a finanţat. Nu e a lor, Steaua nu e casa lor).Vor să fure Steaua!

În rest, totul e foarte simplu: steliştii au închis ochii, l-au lăsat pe Hagi singur şi au preferat banii lui Becali care le ţineau jucătorii care le aduceau speranţa unor victorii şi succese, prin care îşi puteau umple burdihanele. După câteva luni de explicat, răs-explicat şi ieşit cu pieptul înainte în faţa tuturor, inclusiv în faţa familiei, dar şi a forţelor obscure – de toate naturile –care susţineau manevrele păunesciene-becaliote, Hagi a capitulat, în mod firesc.

Nici nu avea altceva de făcut. Era lăsat singur.




Rămâne doar tragismul, peste timp.

Întâi:

►Am dreptul meu să vorbesc. Am declarat în gura mare că sunt stelist.Insigna Stelei e ruginită. Asta am văzut în ziar. Asta spuneţi voi. Iar eu spun că Steaua are o insignă de aur şi aurul e un metal care nu rugineşte.Subsemnatul care vorbeşte are un nume şi să audă toată România. Eu vorbesc în numele suporterilor de la Steaua.

Apoi:

►„Vă asigur că nu s-a bătut nimeni ca mine, dar Hagi nu este nici judecătorie, nici MTS. Nu mai am nimic de făcut în continuare. M-am hotărât să mă ocup mai mult de mine şi de familia mea.

►Ascultaţi-mă, nimeni nu s-a bătut ca mine până acum, de aceea s-a şi câştigat ce s-a câştigat. Ceilalţi au venit doar ca să-şi facă un nume, să-i vadă lumea la telvizor şi să obţină, eventual, avantaje. Eu m-am bătut pentru Steaua.

►Eu mi-am încheiat munca. Acum sunt alţii care trebuie să judece şi să ia măsuri. Există acte, pe ele trebuie să se judece şi să se dea răspunsuri la toate. Pe cei care au răspunderea, pe ei trebuie să-i atacaţi, nu pe Hagi (Hagi fusese ţinta unor atacuri jegoase în presă – manevră concertată– n.n.)

►De ce numai Hagi trebuie să fie de vină? De ce nu răspunde MTS-ul de 3 săptămâni? Mai e şi Judecătoria unde s-a făcut plângerea.

►Şi a treia parte e Păunescu, şi el trebuie să ia cele mai bune măsuri, numai în interesul Stelei. Pe ei criticaţi-i! Eu cine sunt?

►Mi-am dat seama că sunt un nimeni, că nu reprezint nimic! Eu mi-am încheiat rolul, acum e rândul celorlalţi.

►Hai, lăsaţi-o pe aia cu cel mai bun jucător român. Destul deranjează pe mulţi... Scrieţi că acum nu mă mai interesează nimic altceva decât persoana mea.

►Nu mai vreau, nu mă mai interesează să mă bag în faţă, ca să fiu împuşcat!

►Steaua nu poate să fie a nimănui! Mai departe nu mă mai interesează ce se întâmplă. Dacăştiu că au dreptate să se batăşi ceilalţi – eu mi-am făcut datoria.

►Ce să-mi promită mie Păunescu?! Am discutat, mi-a dat doar nişte acte. Am căzut de acord că Steaua nu poate fi a nimănui, mi-a spus să stau liniştit, că o să fie bine.

►Eu nu fac compromisuri în viaţă cu nimeni! Sunt curat ca lacrima, nimeni nu-mi poate oferi niciun leu, nici posturi de antrenor, nimic. De fapt, nici nu sunt membru fondator, eu nu pot să schimb pe nimeni.

►Hagi nu mai poate face nimic în plus, acum, la Steaua.

Filip Pindean



BIBLIOGRAFIE OBLIGATORIE:


Sunt un băiat deştept, care face o afacere

Steaua - de la MApN, la Becali (1)

Steaua - de la MApN, la Becali (2)

Steaua - de la MApN, la Becali (3)

Steaua - de la MApN, la Becali (4)

Steaua - de la MApN, la Becali (5)

Steaua - de la MApN, la Becali (6)

Steaua - de la MApN, la Becali (7)

Steaua - de la MApN, la Becali (8)

Steaua - de la MApN, la Becali (9)

Steaua - de la MApN, la Becali (10)

Steaua - de la MApN, la Becali (11)

Steaua - de la MApN, la Becali (12)

Steaua - de la MApN, la Becali (13)

Steaua - de la MApN, la Becali (14)

Steaua - de la MApN, la Becali (15)

Steaua - de la MApN, la Becali (16)

Steaua - de la MApN, la Becali (17)

Steaua - de la MApN, la Becali (18)

Steaua - de la MApN, la Becali (19)

Victor Piturca: "Numai si numai din cauza lui Gigi Becali

Gigi Becali le explică proştilor de ce e o căpuşă

Capusa Guie si Steaua - cifrele GSp

Cum împrumută Steaua "ne-a"

120 de achiziţii în 9 ani

Steaua e pe profit datorită lui Gică Hagi

Boloni: "In Steaua de acum nu exista absolut nicio legatura logica"

Veriga lipsa dintre TITLU si NOIMA

Ilie Dumitrescu: "Gigi, nu o sa faci niciodata performanta!"

Steaua se autofinanteaza. Acum, proba UEFA

Datoria Stelei la camatarul Gigi

CSA nu i-ar fi permis lui Becali sa inregistreze marca Steaua la OSIM

CSA Steaua: "Becali, plateste-ti datoriile!"

Fariseu' i-a fentat iar la bani pe jucatori

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Un junior stelist are tumoare pe creier

Denis PenciuDenis Penciu (18 ani) era, pînă acum o lună, un puşti care iubea fotbalul mai mult ca orice pe lume şi îşi trăia visul: juca pentru echipa sa favorită, Steaua. Clubul a decis, în urmă cu un

Gigi Becali le explică proştilor de ce e o căpuşă

Gigi va multumeste din inimaExistă un banc ce se potriveşte excelent situaţiei explicate pe înţelesul tuturor: Un patron îşi parchează o maşină ultimu' racnet în faţa firmei, iar unul dintre angajaţi rămâne mut