home
10-10-12

Marş pentru Unire la Bucureşti - BASARABIA e ROMÂNIA

PREAMBUL
De la lansarea Acțiunii 2012, curentul unionist a început să capete o vizibilitate mult mai mare.
Unirea face puterea - nu este doar un simplu dicton, ea se reflectă într-o coaliție care reunește peste 30 de asociații civice. Un aport important în acest sens l-a avut și crearea Consiliului Unirii și a altor inițiative unioniste.

În 2012, când se împlinesc 200 de ani de la primul rapt al Basarabiei, românii de pe ambele maluri ale Prutului au reamintit tuturor că cele două state românești există numai vremelnic pe hartă despărțite, singurul lucru veșnic fiind neamul românesc.
După ce, în mai multe rânduri, mii de oameni au cerut UNIREA pe străzile Chișinăului, e timpul ca bucureștenii să facă treptat același lucru.
Prima încercare importantă:
DUMINICĂ, 21 OCTOMBRIE, ora 14.00, PIAȚA VICTORIEI.

SCOP
Singura cale pentru realizarea unirii celor două state românești este crearea unei mase critice numeroase și neafiliate politic pentru a determina schimbări consistente în această direcție.

OBIECTIVE
Marșul din 21 octombrie își propune:
- sensibilizarea clasei politice centrale prin redactarea și prezentarea în timpul marșului a unui PACT PENTRU BASARABIA, care va fi trimis spre semnare tuturor candidaților la alegerile din 9 decembrie, indiferent de partid;
- răspândirea mesajului unității naționale, prin intermediul presei care se va afla la eveniment;
- menţinerea constanței în acțiunile stradale desfășurate.



REGULI DE DESFĂȘURARE
Participanții sunt rugaţi să:
- nu poarte alt simbol în afară de tricolorul românesc;
- asculte indicațiile primite prin sistemele de sonorizare din partea organizatorilor;
- primească semnul distinctiv din partea organizatorilor și să-l poarte cât timp este necesar ca mesajul spectacolului pregătit să fie transmis;
- să nu creeze vreun incident de natură să prejudicieze imaginea marșului pașnic.

TRANSPORT DIN ALTE LOCALITĂȚI
Din majoritatea localităților românești punem la dispoziție metode mai ieftine de a ajunge la București.

LOCALITATE - PREȚ DUS/ÎNTORS
Alba Iulia - 40 RON
Bacău - 40 RON
Bârlad - 35 RON
Botoșani - 40 RON
Brașov - 40 RON
Buzău - 20 RON
Călărași - 20 RON
Chișinău - 300 MDL
Cluj - 40 RON
Focșani - 30 RON
Galați - 35 RON
Giurgiu - 15 RON
Iași - 40 RON
Pitești - 15 RON
Ploiești - 10 RON
Râmnicu Vâlcea - 30 RON
Sibiu - 40 RON
Suceava - 40 RON
Târgoviște - 15 RON
Târgu Mureș - 50 RON
Tecuci - 35 RON
Urziceni - 10 RON
Vaslui - 35 RON
Înscrierile se fac la: http://actiunea2012.ro/adeziuni
*Daca ești dintr-un oraș care nu apare în această listă, dar totuși ți-ai dori să participi la marș, contactează-ne să îți oferim cea mai bună soluție.

DACĂ NU PUTEȚI VENI LA MARȘ
- trimiteți personal unul sau mai mulți cunoscuți care să participe în locul vostru;
- ajutați financiar o parte din transportul persoanelor care vin din alte localități;
- distribuiţi tuturor prietenilor evenimentul de pe Facebook, afișul și clipurile video de promovare


DATE DE CONTACT
www.actiunea2012.ro
contact@actiunea2012.ro
www.facebook.com/basarabiapamantromanesc
Telefoane: RO 0743355150 / MD 069647699

http://www.facebook.com/events/419173598119492/?fref=ts

În zorile căderii Uniunii Sovietice şi a "Cortinei de Fier", popoarele ocupate de Rusia după cel de-al Doilea Război Mondial, estonii, letonii, lituanienii şi românii din Basarabia, dar şi ţările care au făcut parte din URSS şi înainte de 1940, au ales să-şi afirme vocal, prin acţiuni de stradă, identitatea naţională şi dorinţa de neatârnare. Astfel, în urma Marilor Adunări Naţionale din 1989, limba oficială a republicii unionale a fost declarată limba română scrisă în grafie latină, fiind anulat falsul stalinist numit "limba moldovenească" (scrisă în grafie chirilică), tricolorul a fost adoptat ca drapel de stat iar, după Declaraţia de Independenţă de la 27 august 1991, "Deşteaptă-te, române!" a devenit imn şi pentru cel de-al doilea stat românesc. Urmarea firească ar fi fost revenirea la România şi politic dar, din cauza laşităţii, dacă nu chiar a relei-voinţe a conducătorilor de pe ambele maluri ale Prutului, aceasta nu s-a mai realizat până în prezent.

Filmări de la Marea Adunare Naţională de la Chişinău, din 27 august 1989:









La 200 de ani de la prima ocupare a teritoriului dintre Prut şi Nistru (16 mai 1812), mai multe organizaţii civice de pe ambele maluri ale Prutului s-au grupat sub umbrela platformei civice "Acţiunea 2012" şi au fost organizate mai multe manifestări pentru unirea celor două state româneşti. La toate aceste manifestări au fost prezenţi şi reprezentanţi autodeclaraţi ai statalităţii şi suveranităţii statului moldovenesc, majoritatea dintre aceştia făcând parte din minorităţile naţionale (ruşi, ucraineni, găgăuzi), fluturând simboluri comuniste şi vorbitori doar de limbă rusă, care au recurs la acţiuni violente (injurii, ouă aruncate sau chiar pietre ori petarde, bătăi) împotriva celor ce manifestau paşnic pentru identitatea românească a est-moldovenilor.

Chişinău, 25 martie 2012:


Chişinău, 13 mai 2012:


Cahul, 22 iulie 2012:


Bălţi, 05 august 2012:



Chişinău, 16 septembrie 2012:


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
 
58 ani de la 21-10-1954

Ziua de nastere a lui Marcel Raducanu

Atacant dreapta, cu o tehnica impecabila, s-a remarcat prin faptul ca dribla toti adversarii pana ajungea aproape de poarta, dupa care marca. A fugit din Romania comunista in 1981. Palmares: 2 titluri, o cupa. Cifrele sale: 229 partide - 94 de goluri.
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Un junior stelist are tumoare pe creier

Denis PenciuDenis Penciu (18 ani) era, pînă acum o lună, un puşti care iubea fotbalul mai mult ca orice pe lume şi îşi trăia visul: juca pentru echipa sa favorită, Steaua. Clubul a decis, în urmă cu un

Gigi Becali le explică proştilor de ce e o căpuşă

Gigi va multumeste din inimaExistă un banc ce se potriveşte excelent situaţiei explicate pe înţelesul tuturor: Un patron îşi parchează o maşină ultimu' racnet în faţa firmei, iar unul dintre angajaţi rămâne mut