home
09-10-12

Unde alţii au dat greş... a reuşit Reghecampf

N-am putut sa trec peste o oarecare euforie(ascunsa, ce-i drept, cat s-a putut) afisata de antrenorul Stelei, dupa meciul cu CFR Cluj. Parca nu-i venea nici lui sa creada seria de rezultate bune, numarul de puncte dupa 11 etape, cat si comportamentul echipei in teren, indiferent de adversar. Sunt convins ca visa la astfel de lucruri cand a venit la Steaua, dar nu si-a imaginat niciodata ca va avea parte de asa inceput de campionat.

Singura exceptie fiind meciul cu Vaslui, care a fost genul de meci in care adversarului ii iese totul si tie nimic, cu un Dani Coman in zi de gratie, cum probabil n-o sa mai pupe pana la retragere. E posibil ca in meciul cu Vaslui, Reghe sa fi gresit prima, si ultima data(pana in prezent) tactica.

Niciodata nu am criticat vehement antrenorii Stelei, eu fiind adeptul rabdarii si al prezumtiei de nevinovatie, pentru ca, fara rabdare si incredere din partea conducerii sau al suporterilor, orice antrenor isi da cu stangu-n dreptu' in maxim 4-5 etape.

Problema antrenorilor care accepta sa vina la Steaua si sa colaboreze cu Ala pare de neinteles, o bisnita ieftina, prin care tehnicianul isi vinde sufletul pentru c.v. sau alte rahaturi. In afara de antrenorii declarati javre sau ciori, orice antrenor din Romania si-ar dori sa ajunga la Steaua, chiar daca venirea lor ar necesita un compromis. Sunt convins ca niciun antrenor nu vine la Steaua pentru c.v., iar daca o face, nu-si doreste nimic mai mult decat imbunatarirea c.v.ului respectiv, nu pentru patarea acestuia cu episodul Steaua.

Se pune intrebarea: unde au dat majoritatea gres... dar Reghe a reusit?!

Ma vad nevoit sa repet: acceptarea unui post de antrenor la Steaua secolului XXI, necesita un compromis, mic pentru unii, mare pentru altii. Cei care l-au considerat un mare compromis; n-au acceptat, ori daca au venit au facut-o cu gandul ca o sa faca ce vor ei si o sa-l convinga pe Satana ca ei stiu cel mai bine.

Probabil necunoscand personajul in cauza, au facut greseala sa creada ca se poate discuta/negocia rational cu El Patro'. S-au inselat amarnic, ce-a rezultat... stim cu totii.

Reghe, asemenea lui Olaroiu, a reusit doua lucruri importante pentru asigurarea longevitatii la Steaua(Reghe inca exista... vedem pana cand):

1. N-au iesit din cuvantul patronului, sau(sa nu sune a sclavie) au facut abstractie de declaratiile si actiunile acestuia, au considerat mai benefic pentru ei si echipa sa spuna "patronul are intotdeauna dreptate", decat sa intre in conflict cu balauru'. Asta nu inseamna ca si gandeau ceea ce spuneau. O sa-i spuneti lipsa de demnitate, dar cati dintre voi v-ati gandit o clipa ca oamenii astia isi doreau doar sa faca performanta, sa vorbeasca rezultatele pentru ei, nu declaratiile!? Poate amandoi il considera nebun, dar merg pe ideea "las de la mine, ca-i mai sanatos". De cate ori n-ati lasat de la voi, la locul de munca, pentru ca-i mai sanatos asa, si va placea munca respectiva, domeniul, etc. chiar daca uneori aveati parte de un sef batut in cap, care rupe normele mediocritatii si ale nesimtirii!?

2. I-au turnat in ureche exact ceea ce vroia ghibonul sa auda. A recunoscut-o Olaroiu intr-un interviu "eu eram mai smecher, daca stiam ca Gigi vrea sa-mi impuna vre-un jucator, si eu nu-l vroiam, imi pregateam terenul din timp, il laudam pe altu', pe care-l vroiam eu, il faceam sa-l vada pe ala, nu pe al lui... si functiona aproape de fiecare data!" De cate ori n-ati facut la fel, in campul muncii, pentru a va impune ideile in fata unor oameni care nu le-ar fi acceptat in forma lor adevarata, originala?!

Sunt convins ca multi ati vazut filmul Inception, ala cu... plantarea de idei in mintea cuiva. Ok... filmul e fictiune in care realitatea e dusa la extrem, dar fenomenul exista, demonstrat de psihologi.

Reghe nu e psiholog, dar intelege psihologia inversa, care sta la baza unei astfel de situatie. Sunt convins ca omul asta nu se vrea sclavul cuiva, marioneta cuiva, dar nu se vede acest lucru in momentul de fata, pentru ca omu' are rezultate, si nu exista motive de ingrijorare in legatura cu paltonu' care-o sa-l imbrace la iarna... inca. Iar in momentul in care o sa fie luat la 11 metrii, care vine, sigur, nu va imbatati cu apa rece, o sa-l puna in postura de a lua o decizie. Atunci o sa vedem daca se va compromite total sau o sa urle demnitatea'n el.

Daca Steaua va continua trendul ascendent, totul va juca in favoarea lui Reghe, daca nu... ghinion, precum in cazul celorlalti 'shpemii de antrenori maziliti de ciovan.

Dupa cum spuneam in introducere, eu ii urez succes oricarui antrenor care vine la Steaua, dar nu fac abstractie de situatie, nici nu o ignor. Pur si simplu ma astept ca la un moment dat buba sa explodeze, iar istoria are prostul obicei de a se repeta. Repet: nu va amagiti ca de data asta o sa fie bine.

Cine are memorie isi poate aduce minte cat de catranit eram in momentul in care era atacat Olaroiu sau Ilie Dumitrescu, doi antrenori carora multi suporteri nu le-au dat credit din primul lor minut la Steaua.

Care imi vine cu atacuri... sa-mi puna si o statistica clara a succeselor/esecurilor celui pe care o sa-l critice. "era varza, era sclav, era sluga" sunt atribute gratuite, ale oamenilor mici, asa ca n-au acoperire... si nu ma incalzesc cu nimic.

Multi din contestatarii de azi s-au amagit cu Piturca, in 2010, crezand ca a descalecat Mesia in Ghencea... dar s-au inselat, si daca isi aduc aminte, eu eram la fel de circumspect ca si acum, si-am avut dreptate.

Pentru multi, episodul respectiv a insemnat o rupere totala, pentru ca au crezut in proiectul lui Piturca si ciobanu' le-a omorat speranta. Era de stiut, dar dragostea e oarba. Inversunarea cu care contesta azi orice eveniment din viata echipei, nu e altceva decat repercursiunile episodului din 2010, cand multi au crezut... dar s-a umplut paharul.


Cei care aveti impresia ca n-o sa se intample din nou, visand la normalitate, sunteti la fel de obtuzi precum politistu'(din banc) care vede coaja de banana in fata lui si exclama "O coaja de banana... iar o sa alunec!!!"

Respectul e important in viata, dar sa nu incurcam... oile. Una-i respectul fara de antrenor/jucatori, alta-i dispretul fata de cioban. Daca ignori unu' din astea doua, clar ai o problema.

Pentru optimistii mei :)...

*Nu sunt un pesimist! Sa percepi raul acolo unde exista, parerea mea, e o forma de optimism.* - Roberto Rossellini

*Optimismul este, inevitabil, ultima speranta a celor invinsi* - Albert Meltzer


AndyQ


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Un junior stelist are tumoare pe creier

Denis PenciuDenis Penciu (18 ani) era, pînă acum o lună, un puşti care iubea fotbalul mai mult ca orice pe lume şi îşi trăia visul: juca pentru echipa sa favorită, Steaua. Clubul a decis, în urmă cu un

Gigi Becali le explică proştilor de ce e o căpuşă

Gigi va multumeste din inimaExistă un banc ce se potriveşte excelent situaţiei explicate pe înţelesul tuturor: Un patron îşi parchează o maşină ultimu' racnet în faţa firmei, iar unul dintre angajaţi rămâne mut