home
07-10-12

FOTO & VIDEO STEAUA - CFR Cluj: 1-0 / Reghecampf > lucistul Andone

Preambul: "S-a apucat si asta de antrenorat si vorbeste de filozofii! Sa-si vada de treaba, sa-si tina gura! Mai trebuie sa creasca, abia apoi poate sa vorbeasca! Ce dracului s-a trezit vorbind? Cand o lua si el trei titluri in Romania atunci sa deschida gura! Sunt eu defensiv? De fiecare data cand am luat titlul am avut cea mai ofensiva echipa! Acum am alt proiect, dar ce sa inteleaga Reghecampf! Sa stea naiba in banca lui!", a spus Ioan Andone inainte cu o zi de meci.
__________

Derby-ul etapei a 11-a, dintre Steaua şi CFR Cluj, a fost câştigat de o manieră categorică de formaţia bucureşteană. Steaua a dominat în permanenţă, a construit atac după atac, a avut iniţiativa în faţa unei echipe care s-a apărat mare parte din timp şi în cele din urmă Raul Rusescu ('75) a marcat unicul gol în faţa celor 35.750 de spectatori prezenţi pe Arena Naţională.



Aşezată de Reghecampf în sistemul 4-2-3-1, Steaua a început cu un joc sufocant de posesie şi în primele cinci minute CFR-ul nu a avut niciun atac, în pofida unui 4-3-3 propus de Andone.

După ce a obţinut două cornere la rând, Tănase a ratat prima ocazie a meciului când a scăpat singur pe un culoar şi a ratat complet finalizarea. Decarul Stelei a încercat o scăriţă din alergare.

CFR a ieşit periculos pe atac prin Nicoară al cărui şut centrare a fost respins de Tătăruşanu.

Steaua a replicat prin Latovlevici din lovitură liberă. Şutul fundaşului stânga a trecut puţin pe lângă poarta adversă.

Fragilitatea apărării clujenilor s-a văzut o dată în plus în minutul 11 când Rusescu a fost oprit de Mureşan la marginea careului cu preţul unui cartonaş galben.Chipciu a executat pe colţul lung fără însă a găsi spaţiul porţii.

Gazdele au primit o grea lovitură în minutul 15 când Tănase a rămas întins pe gazon şi a acuzat o durere la coapsă. Decarul stelist s-a oprit după un duel cu Alberto şi în cele din urmă a fost înlocuit cu Adrian Popa.

Noul intrat şi-a trecut rapid numele pe lista ocaziilor în minutul 22. Şutul lui Popa din dreapta careului a trecut pe lângă poarta lui Felgueiras.

Popa a apărut din nou în prim plan în minutul 28 cu un şut peste poartă dintr-o poziţie ideala în dreapta careului clujenilor.

Steaua a dominat autoritar jocul din punctul de vedere al posesie, presând continuu în jumătatea adversă, deşi ocazii mari au lipsit de la poarta lui Felgueiras.

Prima repriză s-a încheiat cu o mare ocazie a CFR-ului. Nicoară a reluat spre poarta părăsită de Tătăruşanu şi doar intervenţia lui Georgievski a făcut ca tabela să rămână nemodificată.

Steaua a trecut pe lângă deschiderea scorului în minutele 47 şi 49. Mai întâi fundaşii centrali ai formaţiei din Ghencea a semănat panică la al şaptelea corner obţinut. Szukala s-a înălţat în şase metri şi Garoş a ratat de puţin reluarea în poartă.

Ocazia lui Gardoş a fost dublată după alte două minute de o nouă şansă de gol. Popa a pătruns pe dreapta în careu şi a centrat la întâlnire, numai că la marginea careului de şase metri nu se afla niciun coechipier.

Steaua a continuat să domine CFR-ul la toate capitolele şi ocaziile nu au întârziat să apără. Mai întâi Rusescu a reluat din plonjon cu capul şi Felgueiras a respins in extremis cu o mână în lateral, pentru ca acelaşi portar să scoată de sub bară şutul lui Pintilii. Era minutul 60 şi Steaua apăsa serios pe acceleraţie.

Ioan Andone a dinamizat atacul echipei sale prin introducerea lui Kapetanos în locul lui Bjelanovic, jucător care s-a zbătut mult, dar care a reuşit puţine lucruri utile pentru CFR.

Chiar şi aşa Steaua a continuat să domine şi golul a venit în cele din urmă în minutul 74. Georgievski a pătruns până la limita terenului şi a întors în centru pentru şutul fără preluare al lui Rusescu.

Acelaşi Rusescu a trecut pe lângă 2-0 în minutul 81 cu un şut puternic de la 25 de metri. Mingea a întâlnit încheietura barelor porţii lui Felgueiras.

Finalul meciului a găsit cele două echipe jucând pe contre, cu acţiuni în viteză la ambele porţii. Mai întâi Nikolic a scăpat spre poarta adversă, dar nu a dat drumul la minge în dreapta pentru popa.

A urmat apoi o mare şansă pentru CFR la lovitura de cap a lui Piccolo, Tătăruşanu respingând in extremis.

Onlinesport

Steaua Bucureşti: Tătăruşanu - Georgievski, Gardoş, Szukala, Latovlevici - Bourceanu, Prepeliţă (Pintilii '46) - Chipciu (Pârvulescu '86), Rusescu, Tănase (Ad. Popa '17) - Nikolici. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

CFR Cluj: Felgueiras - Ivo Pinto, Cadu, Piccolo, Sepsi - G. Mureşan - Rui Pedro (Diogo Valente '79), Luis Alberto, Camora, Nicoară (Bastos '46) - Bjelanovici (Kapetanos '67). Antrenor: Ioan Andone.

Cartonaşe galbene: Szukala '37, Georgievski '41, Pantilii '90+4 / Sepsi '6, G. Mureşan '11, Bastos '73, Rui Pedro '74, Kapetanos '78.

Arbitri: Mauro Bergonzi (central) - Espedito Musolino, Francesco Altomare (asistenţi) - Danilo Giannocarro (rezervă) - toţi Italia

Observatori: Dumitru Mihalache, Alexandru Deaconu.

Mijlocaşul Nicolas Godemeche trebuia să fie titular la CFR Cluj, dar s-a accidentat la încălzire şi a fost înlocuit cu Laszlo Sepsi.

Jucătorii celor două echipe şi arbitrii întâlnirii au intrat pe teren cu tricouri pe care scria în engleză: "Uniţi împotriva rasismului". Aceştia au făcut o poză de grup cu un banner pe care scria tot în engleză: "Iubeşte fotbalul, nu rasismului, nu violenţei". De asemenea, de la staţia de amplificare s-a făcut apel la fair-play.

Clasamentul, dupa 11 etape:



Laurentiu Reghecampf: "O victorie foarte importantă pentru noi, în urma unui joc foarte bun. E bine că ne-am desprins de CFR, e o echipă puternică. Eu n-am criticat niciodată echipa lui Andone, am spus doar că joacă bine pe contraatac.

Sînt mulţumit de cum a ieşit, am avut două săptămîni foarte grele. Am avut multe ocazii şi cum am reuşit să-i ţinem departe de poarta noastră e de lăudat.

Georgievski este un jucător foarte bun, a jucat destul de bine, a dat şi pasa de gol. Suntem îngrijoraţi de accidentarea lui Tănase. Nu ştiu dacă este grav, rămâne de văzut, va merge la naţională. Eu am reuşit doar să îi fac să înţeleagă că au valoare, dar că trebuie să muncească. Mă bucur foarte mult că avem mulţi jucători la naţionale. Rusescu a trecut prin perioade grele, dar rămâne un jucător bun. E un jucător de mare valoare. Încă o dată s-a dovedit că oamenii iubesc Steaua, noi avem două zile de pauză. Avem nevoie de această pauză, vom avea un program intens în aceste zile, dar trebuie să continuăm acest drum.

Încă o dată, CFR este foarte puternică, eu nu am spus niciodată că ei se apară. Îmi pare rău pentru Ando, că a auzit acea declaraţie. Nu cred că am jignit pe nimeni. Ne-am impus, am reuşit să atacăm până la sfârşit. I-am felicitat pe băieţi. Am emoţii la fiecare meci, dar eu cred că am reuşit să conducem acest meci".


Ioan Andone: "Victoria Stelei a fost meritată. A avut o formulă de echipă schimbată faţă de meciul trecut. Au jucători pe val, sînt într-o formă deosebită.

N-am ştiut să jucăm şi n-am pus probleme Stelei. Am făcut multe greşeli şi ei au profitat. Au jucători de viteză, Chipciu, Popa...

E greu să mai recuperăm 12 puncte, dar campionatul e lung".


Al' far' de merit: "Aduceţi-ne echipe să jucăm, că nu mai avem cu cine să jucăm. Lăsaţi-ne să ne pregătim pentru Liga Campionilor. Campioni, gata, campioni. Aduceţi echipe, că n-avem cu cine să jucăm. Cu 7-1 trebuia să batem.
S-a jucat la o singură poartă. Nu avem o echipă de valoare apropiată cu Steaua care să ne urmărească. La Barcelona şi Real la fel se întâmplă. Când vrea să bată Barcelona, bate, aşa şi Steaua.

Nikolic, săracul, i-a hingherit pe fundaşii ăia, i-a înnebunit. Toate duelurile le-a câştigat. E şi el om, e carne, a obosit. Ce s-a jucar astăzi, n-ai cum să lauzi pe cineva. Ar fi nedrept, toată echipă a jucat. Aaa, poţi să spui de Chipciu, în prima repriză. Eu nu vreau să mai laud.

Andone a jucat a doua repriză pe contraatac, n-ai cum. Noi conduceam cu 1-0 şi tot noi conduceam meciul. Noi am avut ocazii peste ocazii, ocazii peste ocazii. Aduceţi echipe din străinătate, că nu mai avem cu cine.

Nu pot să laud pe nimeni. Pe Rusescu, pe Georgievski, pe Szukala...pe Bourceanu nu-l mai laud niciodată, pentru că el este cel mai bun din lume, el e bun mereu."


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Un junior stelist are tumoare pe creier

Denis PenciuDenis Penciu (18 ani) era, pînă acum o lună, un puşti care iubea fotbalul mai mult ca orice pe lume şi îşi trăia visul: juca pentru echipa sa favorită, Steaua. Clubul a decis, în urmă cu un

Gigi Becali le explică proştilor de ce e o căpuşă

Gigi va multumeste din inimaExistă un banc ce se potriveşte excelent situaţiei explicate pe înţelesul tuturor: Un patron îşi parchează o maşină ultimu' racnet în faţa firmei, iar unul dintre angajaţi rămâne mut