home
04-10-12

FOTO Steaua - FC Copenhaga 1-0 / Nikolici topeşte gheţarul danez

În fața unui stadion arhiplin, Steaua a debutat acasă, în cel de-al doilea meci din grupa E, a celei de-a doua competiții ca importanță de pe bătrânul continent – Europa League. O seară blândă de toamnă care a mângâiat chipurile celor peste 50 de mii de spectatori.

Antrenorul nostru, Laurențiu Reghecampf, a aliniat un sistem 4-2-3-1 cu următorii titulari: TĂTĂRUȘANU - MATEI, GARDOȘ, CHIRICHEȘ, PÂRVULESCU – PINTILII, BOURCEANU - ADI POPA, PREPELIȚĂ, TĂNASE - ADI ROCHA. Surprind absențele lui Chipciu, Rusescu și Szukala, iar față de meciul de la Ploiești, au fost schimbați 6 jucători.

După un început ușor timid, Steaua obține în minutul 2, prima lovitură de colț a partidei. Execută Bourceanu. Fundașii danezi resping fără nici o emoție.

Câteva faze mai târziu, roș-albaștrii revin rapid în posesia mingii, semn că jucătorii noştri sunt motivaţi să câştige. Urmează minute bune de tatonare între cele două echipe, cu multe greşeli personale ale jucătorilor din ambele tabere. Pesemne că miza partidei afectează construcţia jocului.

După mai multe faze neînchegate de atac, Steaua reuşeşte în minutul 8 prima acţiune periculoasă prin Tănase – care şutează de la distanţă în braţele portarului advers – Wiland. Un minut mai târziu, Adi Popa încearcă să şuteze şi el din interiorul careului, dar este blocat de fundaşii danezi. Steaua păstrează posesia şi forţează în atac.

FC Copenhaga stă sus şi îngreunează construcţia Stelei. Mijlocaşii noştri par rupţi în două şi sunt incapabili să transmită mingea din compartimentul defensiv, spre cel ofensiv. Un prim sfert de oră intens, dar lipsit de faze concrete de poartă.

În minutul 13, ghinionul se abate asupra porţii apărate de Tătărăşanu. Danezii obţin o lovitură liberă de la marginea careului de 16 metri, după un fault imprudent comis de Chiricheş. Execuţia ce a urmat a fost defectuoasă, la fel ca şi contraatacul stelist.

După minute bune de întreruperi şi execuţii sterile, în minutul 20, danezii reuşeşc o succesiune de pase la marginea careului nostru. Au urmat alte două centrări nefructificate de jucătorii adverşi.

Schimbările dese de jucători pe care le-a efectuat Reghe par să îngreuneze relaţiile între jucători. Acest aspect a dus la decăderea coerenţei fazelor de atac şi la deprimarea omogenizării unui prim unsprezece de bază. Profitând de aceste slăbiciuni, FC Copenhaga menţine posesia şi încearcă să speculeze orice faza ivită de atac.

Se apropie minutul 30 şi rând pe rând, mijlocaşii stelişti nu reuşesc să verticalizeze peste zidul nordic. Lipsesc sclipirile lui Chipciu sau ale lui Rusescu. După câteva insistenţe, Steaua obţine o lovitură de colţ. Execută acelaşi Bourceanu spre Tănase care şutează dezamăgitor din interiorul careului.

În minutul 35, Pârvulescu încearcă o rupere de ritm în flancul stâng, însă centrează în braţele lui Wiland. În liniii mari, este o reflecţie a prestaţiei echipei noastre din această seară. De cealaltă parte, FC Copenhaga respectă tiparul echipelor nordice – o formaţie robustă, disciplinată, pragmatică şi nespectaculoasă, cu o apărare ermetică şi care loveşte nemilos pe contraatac sau cu ocazia ocaziilor fixe.

În minutul 38, Steaua obţine o nouă lovitură de colţ, care se încheie fără nici un rezultat. La faza următoare, Adi Rocha îşi încearcă şutul de la distanţă.

În minutul 41, după o cursă pe fancul stâng, Adi Popa obţine o lovitură de colţ pe fondul greşelii capitanului danez. O nouă oportunitate de atac nefructificată.

Se încheie prima repriză. O repriză în care Steaua a aratat, pe lângă o nesiguranţă evidentă şi o lipsă acută de imaginaţie. Să sperăm că pauza va fi un sfetnic bun pentru echipa roş-albastră şi Reghe va găsi soluţia câştigatoare.

Începe a doua repriză şi Reghe efectuează primele modificări: Nikolici în locul lui Rocha, respectiv Chipciu în locul lui Andrei Prepeliţă.

Urmează 5 minute confuze, în care Steaua nu reuşeşte să concretizeze nici o fază de atac.

În minutul 54, după o posesie prelungită a danezilor, Steaua reintră în posesie şi în urma unor combinaţii scurte între Tănase şi Matei, steliştii obţin o aruncare de la margine periculoasă. Câteva minute mai târziu, Pârvulescu centrează periculos din flancul stâng spre Nikolici care şutează cu stângul în braţele lui Wiland. Agonizant de sigur din nou.

În minutul 59, Pârvulescu este depăşit, iar danezii reuşesc să centreze periculos în faţa porţii. Respinge în extremis un fundaş de-al nostru. Un minut mai târziu, Chipciu îşi ia inima în dinţi şi şutează de la distanţă. La faza imediat următoare, Pârvulescu este depăşit din nou, iar danezii centrează de pe partea stângă în careul nostru, unde Cornelius recentrează cu capul periculos spre celălalt atacant danez care ratează de puţin ţinta.

Reghe efectuează şi ultima schimbare, uşor inedită, intră un atacant – Rusescu, în locul lui Matei – fundaş dreapta.

Urmează minute bune de atacuri poziţionale din partea celor de la FC Copenhaga, cu Kristensen care face ravagii pe flancul nostru stâng.

În minutul 71, Chipciu primeşte o pasă pe poziţie viitoare şi pătrunde în careu pe flancul drept, de unde recentrează în centru spre Nikolici care ratează inexplicabil din poziţie ideală. Un minut mai târziu, Rusescu forţează victoria şi şutează de la mare distanţă.

În minutul 77, după trageri repetate de timp din partea portarului danez, respectiv faze stereotipice de atac din partea ambelor echipe, Steaua obţine o lovitură liberă din flancul drept. Fază irosită de atac. Un minut mai târziu, Steaua obţine o nouă lovitură de colţ. Acelaşi deznodământ ca şi faza precedentă.

În minutul 80, după o angajare a lui Tănase, Chipciu obţine o lovitură de colţ. Execută slab Bourceanu. Centrările nu par să aibă sorţi de izbândă într-un careu danez înalt.

În minutul 82, Steaua deschide scorul cu şansă. Tănase dribelază un jucător şi şutează cu piciorul stâng, iar Nikolici, ajutat de un fundaş advers introduce mingea în poartă.

În minutul 87, danezii reintră în joc şi în urma unei lovituri de colţ, Cornelius a ratat de puţin ţinta. Un minut mai târziu, Jorgensen şutează periculos de la marginea careului de 16 metri.

Urmează minute în care ambele echipe atacă în valuri, însă se împiedică când vine vorba de pasa decisivă.

Arbitrul de rezervă dictează 2 minute de prelungiri.

Steaua câștigă la limită și dovedește că o echipă încrezătoare poate câștiga și atunci când joacă prost și nu are ocazii. Așteptăm cu interes meciul de duminică cu CFR Cluj.

Joga Bonito


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Un junior stelist are tumoare pe creier

Denis PenciuDenis Penciu (18 ani) era, pînă acum o lună, un puşti care iubea fotbalul mai mult ca orice pe lume şi îşi trăia visul: juca pentru echipa sa favorită, Steaua. Clubul a decis, în urmă cu un

Gigi Becali le explică proştilor de ce e o căpuşă

Gigi va multumeste din inimaExistă un banc ce se potriveşte excelent situaţiei explicate pe înţelesul tuturor: Un patron îşi parchează o maşină ultimu' racnet în faţa firmei, iar unul dintre angajaţi rămâne mut