home
04-10-12

Steaua - FC Copenhaga / Să ne amintim de Vejle şi Aarhus

FCSteaua.ro vă invită să urmărim împreună, de la ora 22:00, al doilea meci al băieţilor lui Laurenţiu Reghecampf în grupele Ligii Europa, cu FC Copenhaga, de pe o Arenă Naţională plină ochi.

Steliştii care au prins vremurile când se putea vorbi serios de un spirit al acestei echipe, au prins partide memorabile cu danezii.

Primul, este meciul cu Vejle. În tur, pe 18 septembrie 1985, pe "Vejle stadium", Steaua încheia la egalitate, scor 1-1 (Bernett 60 / Marin Radu II '87). În retur, pe 2 octombrie 1985 (22 de ani şi 2 zile!), cea mai valoroasă echipă din istoria fotbalului românesc îi spulbera pe daniezi cu 4-1 (Victor Piţurcă '8, Laszlo Boloni '34, Gabi Balint '51, Tudorel Stoica '74 / Allan Simonsen '37).

Materialul video de la acea partidă de pe Ghencea începe din minutul 09:58:



La 7 ani şi 19 zile de la acel spectacol, Steaua avea să piardă în Danemarca, în faţa celor de la Aarhus, cu scorul de 3-2 (Andersen '12, Christensen '19, Nielsen '80-penalty / Ion Vlădoiu '64, Ilie Dumitrescu '89):





În retur, însă (4 noiembrie 1992), Steaua avea să obţină o calificare incredibilă în sferturile de finală ale Cupei Cupelor, după o victorie care nu poate fi uitată de cei care au trăit acele clipe pe pielea lor (Cornel Cristescu '83, Ion Vlădoiu '89 / Christensen '10):



Ştergeţi-vă lacrimile şi reveniţi în prezent, pentru că un fost antrenor al lui Anderlecht (notre respect...), Ariel Jacobs, în prezent pe banca tehnică a ălora de la FC Copenhaga, afirmă că Steaua este încă o mare echipă, atât datorită prezentului, cât şi (potrivit proaspetelor sale lecturi) trecutului:

"Consider că Steaua trebuie tratată cu respect. Dacă joacă în Europa League înseamnă că e o echipă de calitate. Potrivit rapoartelor, ştiu că au foarte mulţi jucători de calitate. Meciurile din campionatul intern nu se compară cu cele din Europa League, dar cunosc faptul că Steaua are rezultate bune pe plan intern. Am urmărit două meciuri din campionat şi pe cel cu Stuttgart şi avem o imagine completă asupra jocului Stelei.

Ştiu că vor fi 50.000 de oameni în tribună şi atmosfera va fi fantastică.

Înainte să înceapă această grupă, toată lumea se aştepta ca Stuttgart să fie favorită, dar văzând jocul de la Stuttgart am remarcat o echipă foarte bună a Stelei obţinând un punct acolo. Asta spune multe despre Steaua. Ambele echipe au şanse egale mâine.

M-am documentat în ceea ce priveşte tradiţia Stelei şi am aflat că are o istorie bogată în fotbalul european.

Eu mă bazez pe cifre şi pe statistici şi consider că o echipă care doreşte să fie favorita grupei trebuie să câştige cel puţin două meciuri acasă şi să facă două rezultate de egalitate în deplasare".


Laurenţiu Reghecampf, în schimb, se mândreşte că echipa lui aduce în tribune peste 50.000 de oameni:

"red că am reuşit rezultate bune la Steaua, am început să jucăm din ce în ce mai bine. Ne dorim să câştigăm toate cele trei puncte şi să luăm o opţiune pentru calificarea în primăvara europeană.

Cel mai frumos lucru e să joci pe un stadion arhiplin. Avem plăcerea de a juca pe un stadion frumos şi eu mă mândresc că Steaua poate să adune 50.000 de spectatori în tribune.

E foarte important să câştigăm mâine, deoarece cu patru puncte ai alte şanse. Ştiu că victoriile aduc victorii, dar pentru mine cel mai important e că echipa joacă fotbal, că toţi jucătorii sunt sănătoşi. Ne-am făcut bine temele. Aştept ca mâine după antrenament să văd cum se simt jucătorii pentru a alinia cea mai bună formaţie. Sper să ne impunem cu ajutorul spectatorilor.

Au o echipă foarte bună, experimentată pe plan internaţional. Am urmărit primulor meci din Liga Europa disputat acasă şi ştim că au o echipă puternică. Ştim exact ce ne aşteaptă mâine seară. Meciul e foarte important pentru ambele echipe, dacă vor câştiga ei vor lua o opţiune majoră pentru calificare. Danezii au câţiva jucători valoroşi, au un joc bun pe benzi. Le-am spus fotbaliştilot mei că trebuie să fie atenţi, nu trebuie să-i desconsiderăm".


Echipa probabilă a Stelei: Tătăruşanu - G. Matei, Szukala, Chiricheş, Pîrvulescu - Bourceanu, Pintilii - Ad. Popa, Prepeliţă, Tănase - Rocha.

În prima etapă, Steaua a remizat la Stuttgart, cu VfB Stuttgart, scor 2-2, în timp ce FC Copenhaga a învins, pe teren propriu, formaţia norvegiană Molde, cu scorul de 2-1.

Programul meciurilor din grupa E a Ligii Europa:

Etapa III - 25 octombrie, ora 22.05
FC Steaua Bucureşti - Molde FK
VfB Stuttgart - FC Copenhaga

Etapa IV- 8 noiembrie, ora 20.00
Molde FK - FC Steaua Bucureşti
FC Copenhaga - VfB Stuttgart

Etapa V - 22 noiembrie, ora 22.05
FC Steaua Bucureşti - VfB Stuttgart
Molde FK - FC Copenhaga

Etapa VI - 6 decembrie, ora 20.00
VfB Stuttgart - Molde FK
FC Copenhaga - FC Steaua Bucureşti

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Un junior stelist are tumoare pe creier

Denis PenciuDenis Penciu (18 ani) era, pînă acum o lună, un puşti care iubea fotbalul mai mult ca orice pe lume şi îşi trăia visul: juca pentru echipa sa favorită, Steaua. Clubul a decis, în urmă cu un

Gigi Becali le explică proştilor de ce e o căpuşă

Gigi va multumeste din inimaExistă un banc ce se potriveşte excelent situaţiei explicate pe înţelesul tuturor: Un patron îşi parchează o maşină ultimu' racnet în faţa firmei, iar unul dintre angajaţi rămâne mut