home
08-09-12

Steaua FĂRĂ Suflet - Steaua FĂRĂ Viitor

Printre multele motive care conturează lipsa totală de viitor a clubului Steaua – şi, astfel, absurdul susţinerii unui drum cu direcţie hiper-ultra-para-cunoscută – modul mizerabil în care s-a comportat administraţia din ultimii 10 ani (dar din ce în ce în mai abject în ultimii 3-4), se reliefează convingător din situaţia copiilor şi juniorilor.

În ceea ce-I priveşte pe juniorii mari şi pe jucătorii care au terminat junioratul (cei între 18-21 de ani), prin tratamentul aplicat lor se demonstrează cel mai bine tâmpenia ancestrală a groparilor clubului.

La ora actuală, existăun lot de minim 30 de jucători stelişti, cu o medie de vârstă de 23-24 de ani. Aceşti jucători fie au fost juniorii Stelei din prima zi de fotbal, fie au fost aduşi pe perioada junioratului, ca vârfuri ale generaţiei lor, de la alte cluburi, fie au transferaţi, ca jucători tineri, de perspectivă (18-22 de ani).

Ei au reprezentat patrimoniul garantat – primar – al Stelei. Având, cum e firesc, valori diferite, marje de creştere diferite (unii umflaţi, alţii cu posibilităţi uriaşe de creştere), din acest lot nu toţi jucătorii vor sparge norii. Unii se vor pierde din vina lor, alţii din vina mediului, dar din cei 30, cu siguranţă poate fi scoasă o listă scurtă de 15 jucători, dintre care 7-8 medii, 4-5 buni, iar 2-3 foarte buni. Poate chiar unul-doi excepţionali.

Acest lot de tineri care s-au aflat în proprietatea Stelei în ultimii ani, reprezenta o garanţie absolută a viitorului. Faza cu “izvorul nesecat de talente”.

Fireşte că nu DOAR cu aceşti jucători se poate face performanţă de nivelul Stelei. Pe lângă ei trebuie aduşi jucători serioşi, de valoare şi experienţă. Dar din aceşti jucători se putea şi trebuia a se construi un fond de 14-15 jucători tineri, inoculaţi cu spirit roş-albastru, cu minim respect şi mai ales grijă şi recunoştinţă pentru emblemă, cărora să li se adauge 7-8 jucători de valoare, aşa cum au, spre exemplu, CFR, Petrolul, Vaslui.

Nu mai vorbim de faptul că, decât să se cheltuie milioane pentru contraperformanţele crase din ultimii 6 ani, preferam o mediocritate onestă – buget foarte mic, dat credit jucătorilor tineri şi crescuţi de către club, cu perspective de creştere a performanţelor prin creşterea valorii jucătorilor – rezultat al unui singur factor posibil: munca antrenorilor.Un loc 10 cu tineri şi foarte tineri jucători stelişti ataşaţi de club era INFINIT mai onorant şi mai demn decât locurile 4,5,6, obţinute cu venetici de valoare îndoielnică.

Lungu – Ninu, Mamele, Iacob, Bejan – Lazăr, Onicaş – Iancu, A. Ionescu/Bumba, C. Matei – Alibec

Rezerve: Cojocaru – Toşca, Grădinaru, Tudose, Albu, Lupu, Muzac – Bumba, Filip, Voiculeţ, Răduţ, Mareş, Pintilii, Năstăsie, Văduvă, Fl. Matei, I. Roşu – Simion, Ochiroşii, Bâtfoi, Popa, Rusu, Liţu (cursiv – jucătorii aflaţi încă sub contract)

Cezar LUNGU (Cojocaru)



Ducu NINU (Toşca, Grădinaru)



Alexandru IACOB (Tudose)



Iulian MAMELE (Albu)



Florin BEJAN (Lupu, Muzac)



Alexandru LAZĂR (Filip, Răduţ)



Mihai ONICAŞ(Claudiu Voiculeţ, George Mareş,Pintilii)



Gabriel IANCU (Năstăsie, Văduva)



Andrei IONESCU/Claudiu BUMBA (Fl. Matei, Roşu)





Cosmin MATEI (Simion, Ochiroşii, Bîtfoi)



Denis ALIBEC (Răzvan Popa, Rusu, Liţu)




Din cei 30 de jucători care şi-au făcut în tot sau parte junioratul la Steaua, care au trecut prin curtea clubului şi nu au fost opriţi (dar au jucat la un moment dat pentru Steaua ca juniori), care au fost cumpăraţi la diferite vârste din, alte părţi, pentru a fi instruiţi şi folosiţi la cel mai înalt nivel, dar s-a renunţat pe parcurs la ei, doar doi fac parte din lotul Stelei în acest moment – Filip şi Pintilii.

Mai sunt cinci sub contract – Roşu, Răduţ, Cojocaru, Năstăsie şi Lupu, ultimii doi împrumutaţi la Cluj, situaţia lui Roşu fiind necunoscută, Cojocaru fiind al treilea portar, Răduţ împrumutat la Pandurii (dar repudiat şi pe viitor, pe motiv de... lăsat barbă).

Media de vârsta a jucătorilor la care s-a renunţat este între 20-21 de ani – în momentul renunţării la ei. S-a renunţat la jucători despre care nu se ştia ce pot da. Cum s-ar renunţa la un loz înainte de a fi deschis, pe motiv că plouă mâine.
Primul-11 virtual e alcătuit din jucători care evoluează în Liga I. Lângă vedetele de azi şi viitoare piese de bază ale naţionalei – gen Alibec, Iancu, Lazăr, Matei –, sunt alţi jucători de bază la echipele lor, gen Mamele, Onicaş, Bejan, Iacob, Lazăr, Rusu, sau jucători super-tineri aruncaţi în luptă de o echipă de liga I, cum sunt Mareş şi Popa, de la Sportul (debutaţi la 15 ani).

În „lot” sunt jucători pe care Steaua îi distruge, prin neacordarea de încredere, (gen Roşu, Năstăsie, Lupu), şi jucători pe care Steaua i-a distrus deja, de nu se mai ştie, la nivel public, nimic de ei (gen Toşca, Muzac, Văduva, Grădinaru), sau la care s-arenunţat pe capriciile directe ale patronului – A. Ionescu şi Fl. Matei. Claudiu Bumba nu a fost primit la Steaua, deşi a fost oferitgratis, adus de mână de unchiul său – un colonel de Armată.

Domnului Argăseală nu-i plac fetele fără zestre, chiar dacă sunt frumoase...Vedeta lui Hagi – Iancu – nu a fost reţinută, deşi a fost în curtea clubului. Nici Alibec, jucător care la 20 de ani juca în Seria A pentru Internazionale Milano.

Despre noi:


Chiajna über alles

Sportul über alles

Viaţa la ţară

Ultimii dintre ultimii

Steaua e cumva un club mic?Dhhhaaa...

Steaua fără suflet:

De ce ies doar „bănei”?

Să fie odată!

Hagi consideră ca un club de fotbal nu poate exista fara a avea viitor

În acest moment, din jucătorii tineri pe care Steaua i-a avut, dar s-a pişat pe ei (cei 30), din jucătorii de valoare şi ieftinipe care Steaua i-a avut, dar s-a pişat pe ei (un Geraldo, Iliev, Thiago, Golansky, Habibou, Mendoza, Rufay, Kapetanos, Maicon, Mendoza) şi din jucătorii de valoare pe care îi are acum (un Chiricheş, Rusescu, Popa, Tănase), ca să nu mai vorbim de jucătorii de super-valoare pe care îi poate aduce dacă nu ar mai risipi milioane pe transferuri şi salarii de 200 de mii pe multe nulităţi sau mediocrităţi, ci i-ar concentra în 2-3 meseriaşi (precum au fost un Junior Moraes, Wesley, Adailton, Pitbull, Sânmărtean, Pongolle, Tristan, Camus şiArmenteros) şi mulţi alţii care, credeţi-mă, ar veni imediat la acest brand uriaş, dacă li s-ar oferi salarii respectuoase, corespondente valorii lor, de 4/5/600.000), Steaua ar fi putut şi trebuit să construiască lotul care să aducă rezultatele în maniera şi la nivelul care să respecte datele de identificare ale clubului.

Altfel spus, respectând nişte minime condiţii de bun-simţ în înţelegerea vieţii, Steaua putea să fie – foarte uşor – ceea ce trebuia să fie.

Negând făţiş – şi mândră ! – aceste minime condiţii, adică acest mod de minim bun-simţ prin care se înţelege viaţa, Steaua se neagă, de fapt, pe ea.

Prin atitudinea mizerabilă faţă de tineri – detaliat, logic, moral şi contabil, abisal contraproductivă – Steaua demonstrează foarte clar ce-i de capul de ei.

Alege să fie fără suflet, adică alege să fie fără viitor.

Filip Pindean

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Un junior stelist are tumoare pe creier

Denis PenciuDenis Penciu (18 ani) era, pînă acum o lună, un puşti care iubea fotbalul mai mult ca orice pe lume şi îşi trăia visul: juca pentru echipa sa favorită, Steaua. Clubul a decis, în urmă cu un

Cum împrumută Steaua "ne-a"

Banii bagati de Becali la SteauaÎn timp ce în Occident cluburile importante sunt transparente, funcţionează ca societăţi comerciale cu acţionari la vedere, unele fiind chiar listate la bursă, în România se practică o meto