home
07-09-12

VIDEO Estonia - ROMÂNIA: 0-2

Naţionala de fotbal a României a debutat cu dreptul în preliminariile Cupei Mondiale din 2014, victorie cu scorul de 2-0 (0-0), vineri seara, pe ''Le Coq Arena'' din Tallinn, în Grupa D.

România s-a impus prin golurile marcate de Gabriel Torje ('55), Ciprian Marica ('75) şi a reuşit o victorie importantă în tentativa de calificare la Mondialul din Brazilia.



Prima repriză a fost una ternă, în care jocul s-a desfăşurat între cele două careuri, ambele echipe riscând foarte puţin. Fiecare echipă a avut câte o ocazie de gol, gazdele în min. 8, prin Oper, care a tras un şut din întoarcere, dar pe lângă poartă, iar tricolorii prin Tănase ('12), al cărui voleu a fost reţinut de Pareiko, după corner executat de Bourceanu.

La reluare, românii au fost mai activi şi şi-au creat câteva situaţii, dar nu foarte periculoase: Marica ('48) a tras un şut pe lângă poartă, iar Grozav ('52) a trimis prin faţa porţii, din unghi.

România a reuşit deschiderea scorului în min, 55, când Marica a centrare excelent în faţa porţii, iar Torje a profitat de neatenţia fundaşului Teniste: 0-1.

Marica a fost şi el aproape de gol ('72), dar a tras pe lângă poartă, la colţul lung, la capătul unei faze frumoase de contraatac. Atacantul lui Schalke a reuşit să înscrie în min. 75, cu un şut la colţul scurt, după o minge primită de la Torje: 0-2.

Tricolorii au controlat jocul tactic până la final, ţinând mingea departe de poarta lui Lobonţ.

România a obţinut o victorie meritată, după o primă repriză modestă şi o repriză secundă mult mai bună, iar marţi 11 septembrie va înfrunta Andorra, pe Arena Naţională din Bucureşti.

Estonia - România 0-2 (0-0)
Au marcat: Gabriel Torje ('55), Ciprian Marica ('75).
Tallinn, ''Albert Le Coq Arena'': 7.936 spectatori
Preliminariile CM 2014 - Grupa D

Estonia: Pareiko - Jaager, Morozov, Klavan, Teniste - Dimitrijev - Puri (Kink '76), Vunk (Voskoboinikov '61), Vassilijev - Ojamaa (Lindpere '46), Oper. Antrenor: Tarmo Ruutli.

România: Lobonţ - Măţel, Chiricheş, Goian (Găman '90+1), Raţ - C. Lazăr (Pintilii '65), Bourceanu - Torje, Grozav, Tănase - Marica (M. Niculae '85). Antrenor: Victor Piţurcă.

Cartonaşe galbene: Dimitrijev '78 / Grozav '45+1, Marica '78

Agerpres

În alte două partide ale grupei D, Olanda a învins Turcia cu 2-0, în timp ce Ungaria a câştigat în Andorra cu 5-0.

Programul Naţionalei în grupa D a preliminariilor Campionatului Mondial:

11 septembrie, ora 20:30 România - Andorra
12 octombrie Turcia - România
16 octombrie România - Olanda
22 martie 2013 Ungaria - România
26 martie 2013 Olanda - România
6 septembrie 2013 România - Ungaria
10 septembrie 2013 România - Turcia
11 octombrie 2013 Andorra - România
15 octombrie 2013 România - Estonia

______________________


Asociaţia Suporterilor Români consideră obligatorie susţinerea Naţionalei.

România se află la a doua întâlnire cu Estonia, în perioada modernă a fotbalului, după cea din 3 martie 1999, de pe "Lia Manoliu", când Naţionala antrenată de... Victor Piţurcă îi învingea pe nordici cu scorul de 2-0, în faţa a aproximativ 15.000 de spectatori, graţie golurilor marcate de Ionel Ganea ('15, '79).

Echipa de atunci: Bogan Lobonţ (Tibi Lung '89) - Cosmin Contra, Liviu Ciubotariu ('88 Florin Bătrînu), Gică Popescu ('85 Cătălin Hâldan), Dumitru Mitriţă ('88 Daniel Florea) - Dennis Şerban ('74 Eugen Trică), Ionuţ Lupescu ('61 Ionuţ Luţu), Laurenţiu Roşu, Dorinel Munteanu - Ionel Ganea, Ionel Dănciulescu ('46 Adrian Mihalcea).

Prima partidă dintre cele două reprezentative a avut loc în iulie 1937, la Tallinn, cînd "tricolorii" erau învinşi cu 2-1.

Mircea Sandu îşi doreşte continuitate în calificări, Victor Piţurcă este rezevervat

Selecţionerul Victor Piţurcă este rezervat în ceea ce priveşte şansele de calificare şi afirmă că Olanda şi Turcia sunt principalele favorite. Cu toate acestea, tehnicianul îşi doreşte să înceapă această campanie cu o victorie, în ciuda "adversarului dificil".

"Avem nevoie de un rezultat bun vineri, care să creeze pentru mai departe o atmosferă favorabilă. Suntem extrem de concentraţi. Nu va fi uşor, dar vom face tot ce trebuie pentru a obţine primele trei puncte în această campanie. Olanda şi Turcia rămân principalele favorite, noi cu Estonia şi Ungaria vom fi outsideri. Cred că Estonia va fi un adevsar dificil.

Depinde ce vom realiza în teren ca să spunem că suntem nemulţumiţi după un meci egal.Poate gazdele noastre vor avea foarte multe ocazii şi nu vor reuşi să înscrie, atunci dacă facem un meci egal putem spune că suntem mulţumiţi. Ne aşteaptă un meci greu în Estonia",
a explicat Piţurcă.

De partea cealaltă, Mircea Sandu are o perspectivă mai largă asupra viitorului Naţionalei, astfel că şeful fotbalului românesc speră ca echipa reprezentativă să se bucure de răbdarea tuturor, pentru crearea unui lot omogen, care să fie baza mai multor calificări la turneele finale.

"Obiectivul nostru este ca 2016 să fie un nou început pentru performanţele echipei naţionale, dacă acest lucru intermediar se întâmplă ar fi extraordinar. Nu vreau să-i degrevez pe ei de o anumită responsabilitate, ei şi cu antrenorii, aceea de a califica echipa dacă am putea la fiecare participare. Nu vreau să le găsesc scuze dacă nu se califică la CM 2014, dar o echipă naţională, ca şi o echipă de club, nu se formează de pe o zi pe alta.

De asta am făcut apel la media şi la suporteri să avem răbdare, înţelepciunea necesară ca să formăm un grup de până în 40 de jucători care să atace calificări consecutive. Una, întâmplător, poţi s-o faci, dar eu aş vrea ca echipa naţională să aibă continuitatea din anii '90'',
a declarat Sandu într-o conferinţă de presă.

Nu în ultimul rând, Răzvan Raţ a dezvăluit că "tricolorii" şi-au propus să dovedească prin evoluţii valoarea.

"Nu aş vrea să vorbesc foarte mult. Este momentul să vorbim mult mai puţin şi să facem mult mai multe pe teren. Suntem obişnuiţi în România să vorbim foarte mult şi să facem puţine. Ne-am pus de acord să fim mult mai modeşti din toate punctele de vedere, să fim mult mai darnici pe teren şi să dăm tot ce avem mai bun. Până la urmă vorbele trec şi rămân doar rezultatele şi ce arătăm pe teren.

Avem limitele noastre. Înţelegeţi că nu suntem echipa care a fost acum 15 ani. Trebuie să fim de acord cu această realitate şi să ne purtăm ca atare. Important e ca acest declin să se oprească aici, iar totul să înceapă de la zero. Avem jucători talentaţi, de perspectivă",
a spus şi Raţ.

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Un junior stelist are tumoare pe creier

Denis PenciuDenis Penciu (18 ani) era, pînă acum o lună, un puşti care iubea fotbalul mai mult ca orice pe lume şi îşi trăia visul: juca pentru echipa sa favorită, Steaua. Clubul a decis, în urmă cu un

Cum împrumută Steaua "ne-a"

Banii bagati de Becali la SteauaÎn timp ce în Occident cluburile importante sunt transparente, funcţionează ca societăţi comerciale cu acţionari la vedere, unele fiind chiar listate la bursă, în România se practică o meto