home
30-08-12

FOTO & VIDEO Steaua–Ekranas: 3-0 / Cu Neşu pe piept, Steaua se califică pentru a 9-a oară în grupe

Pe un stadion jumătate gol, dar mai mult decât viu, datorită celor aproape 13000 de stelişti zgomotoşi, Steaua a marcat prin Rocha (minutele 20 şi 86) şi Dumitraş (minutul 30). Steliştii pătrund pentru a noua oară în grupele unei competiţii europene. Record absolut pentru o echipă românească.


Reghe a modificat garnitura după umilinţa de la Vaslui. Tătăruşanu revine între buturi după etape în care a stat pe bancă, iar Bourceanu a fost odihnit, în locul său intrând energicul Filip. Pe flancul drept, Georgiesvky, printre cei mai slabi jucători meciul precendent a fost schimbat cu Dumitraş. În rest, avem echipa standard în teren.


Superb gestul Stelei de a promova fundaţia lui Neşu. Este vorba de o organizaţie non-profit ce vine în ajutorul copiilor cu dizabilităţi.


Primut minut debutează cu prima fază de joc: un corner, executat scurt spre Latovlevici, care centrează în careul mic spre Rusescu. Acesta prelungeşte pe spate ineficient. În minutul trei, Chipciu şutează peste după o pasă a lui Adi Popa.

În continuare, Steaua construieşte meticulos la mijlocul terenului şi duce jocul spre careul lituanienilor prin pase scurte ca la rugby. Posesia este zdrobitoare.

În minutul 9, după o recuperare stelistă, Filip şutează periculos de la 30 de metri. Portarul advers repune din careul mic şi oferă echipei noastre o nouă oportunitate de atac.

În minutul 12, Rusescu încearcă o incursiune la marginea careului de 16 metri. După câteva driblinguri, şutează pe lângă, spre dezamăgirea suporterilor prezenţi la meci. Un minut mai tărziu, Lato centrează lung de pe stânga, Rocha recentrează spre Rusescu care obţine un corner. Faza următoare consemnează un fault în atac comis de vulpoiul Martinovici.

În minutul 17, Chipciu pătrunde energic pe flancul drept şi centrează în faţa porţii lui Rocha, care ratează de puţin contactul cu mingea. Steaua presează şi atacă în valuri, însă fără idei şi faze concrete.

În minutul 20, Rocha deschide scorul în urma unei faze de atac create de Chipciu, Rusescu şi Adi Popa. Acesta din urmă pasează pe poziţie viitoare lui Rusescu. Atacantul stelist centrează în faţa porţii spre Rocha, care şutează din întoarcere şi înscrie în poarta nefericitului Zubas. În minutul următor avem de-a face cu prima fază de joc închegată a oaspeţilor, care însă este terminată la fel de prematur, precum a început, printr-o lovitură de cap ratată.

Ca şi cum nimic s-ar fi întâmplat, minutele următoare decurg cu Steaua construind cu fundaşii la mijlocul terenului. Între incursiunile steliste se mai intercalează şi execuţiile greşite ale lituanienilor.

În minutul 25, acelaşi Rocha şutează într-un fundaş advers din careul mic. La faza următoare, Rusescu este faultat undeva la 40 de metri de poarta lituaniană. Faza fixă ce a urmat a însemnat o nouă minge aruncată spre Martinovici. Pe contraatac, lituanienii îi provoacă un galben lui Rusescu.

Cei de la FC Ekranas nu reuşesc să lege mai mult de trei pase în jumătatea noastră până să fie înghiţiti de pressingul echipei roş-albastre. Mingea reintră în posesia noastră şi Steaua porneşte în galop spre poarta adversă, spre un nou gol.

În minutul 30, Chipciu insistă pentru o minge în jumătatea celor de la FC Ekranas, o recuperează şi verticalizează spre Rusescu. Acesta încearcă să dribleze portarul şi este interceptat. La faza următoare asistăm la majorarea scorului. Fundaşul dreapta, Dumitraş reuşeşte să facă 2-0 după o incursiunea încheiată cu un şut la colţul scurt, profitând de naivitatea lui Zubas şi a fundaşilor adverşi.

În minutul 33, în urma unui corner bătut de pe partea stângă, Zubas o comite din nou. Scapă mingea după ce a ieşit pe centrare. Doar neşansa face ca Steaua să nu marcheze cel de-al treilea gol al partidei. Două minute mai târziu, roş-albaştrii revin în careul lituanienilor cu un corner.

În încercarea să încânte spectatorii, steliştii comit inexactităţi. În minutul 37, Rocha şutează din nou la colţul scurt, încercând să speculeze o nouă gafă a portarului lituanian. Steaua obţine un nou corner.

Minutul 40 debutează cu Steaua presând în flancul drept prin Rocha. Fundaşii adverşi resping la Rusescu care şutează spre colţul lung. Mingea trece milimetric de ţintă.

Prima repriză se încheie tribunele exulttând. Între două scandări, Steaua concretizează o fază de joc.



După pauză, Reghe face primele mutări. Mihai Costea intră în locul lui Rusescu şi Prepeliţă în locul lui Chipciu.

Acelaşi scenariu şi în repriza a doua: cu lituanienii pe baricade şi Steaua atacând în valuri. Noul angrenaj de la mijlocul terenului se pare că găseşte mai greu soluţii ofensive.

În minutul 52, în urma unui corner executat de Prepeliţă, Adi Rocha comite fault la portar. O nouă ocazie tratată superficial de către stelişti. Acest lucru nu pare să-i deranjeze pe suporterii roş-albaştri care par mulţumiţi de jocul echipei gazde.

În minutul 55, lituanienii încearcă primul contraatac, care se transformă imediat într-un atac poziţional ineficient, datorită presiunii puse de Steaua. Filip recuperează şi şutează de la distanţă.

În minutul 57, debutează pentru Steaua, puştiul de 18 ani, Cristian Puşcaş. Acesta intră în locul lui Martinovici.

În minutele următoare, Steaua oprește motoarele și face un joc de așteptare. Comasată în jumătatea adversă, echipa noastră încearcă să speculeze greșelile lituanienilor.

În minutul 64, lituanienii beneficiază de o lovitură liberă de la 30 de metri. Tătărușanu nu este pus în dificultate. Urmează faze anemice construite de FC Ekranas. Având calificarea asigurată, jucătorii nostri se relaxează şi comit multe greşeli la construcţie. Nu mai avem aceeaşi consistenţă în joc ca-n prima repriză.

În minutul 69, Steaua obţine o lovitură liberă departe de poarta lui Zubas. Mihai Costea se ambiţionează să execute şi trage mult peste cadrul porţii. În minutul următor, acelaşi Costea este blocat în careul lituanienilor.

În minutul 72, Pintilii verticalizează spre Rocha care şutează periculos şi-l prinde pe picior greşit pe Zubas. Acelaşi Rocha este angajat din nou în preajma careului advers. După ce driblează câţiva adversari şi se izolează în margine, reuşeşte să centreze spre Costea, care şutează din voleu cu piciorul stâng. O nouă ratare pentru oltean.

În ritm de melc, FC Ekranas câstigă teren spre careul nostru, dar cedează posesia când ajung în poziţii periculoase. Absolut nici o emoţie pentru apărarea stelistă.

În minutul 78, Adi Popa este faultat în careu, dar arbitrul încearcă să se facă remarcat şi lasă avantaj. Rocha iroseşte avantajul dictat.

În minutul 82, revenit în teren, Adi Popa pătrunde pe flancul drept şi centrează spre Costea, care se află în poziţie ideală şi trage în Zubas.

În minutul 86, Rocha finalizează cu gol o acţiune personală. Trei la zero pentru Steaua.

Meciul se încheie cu Steaua în atac. Fluier final şi Steaua se califică din nou în grupe. Vorbele lui Ion Alecsandrescu se adeveresc din nou: "Steaua de mâine se va stradui sa ramâna aceeasi echipa mare, care a adus glorie fotbalului românesc!"

Joga Bonito

Declaraţiile lui Laurenţiu Reghecampf la conferinţa de presă de după meci:


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Istorie in ROS ALBASTRU - toc

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Un junior stelist are tumoare pe creier

Denis PenciuDenis Penciu (18 ani) era, pînă acum o lună, un puşti care iubea fotbalul mai mult ca orice pe lume şi îşi trăia visul: juca pentru echipa sa favorită, Steaua. Clubul a decis, în urmă cu un

Cum împrumută Steaua "ne-a"

Banii bagati de Becali la SteauaÎn timp ce în Occident cluburile importante sunt transparente, funcţionează ca societăţi comerciale cu acţionari la vedere, unele fiind chiar listate la bursă, în România se practică o meto