home
23-08-12

VIDEO FK Ekranas - Steaua 0-2 / Squadra Rosso-Blu

Steaua îşi continuă drumul spre Europa la Vilnius, cu FC Ekranas pe un stadion aproape gol, dar încălzit de razele blande ale soarelui nordic. Steliştii reuşesc să câştige italieneşte prin goluri marcate din faze fixe: Martinovici (minutul 34) – cu capul din lovitură de colţ şi Adi Popa (minutul 75) – execuţie din lovitură liberă, în urma unui meci cu un adversar limitat.



Dat fiind adversarul fără nume, Reghe a odihnit 2-3 titulari. A folosit acelaşi sistem de joc ca de obicei: 4-2-3-1 cu Stanca în poartă, Georgiesvky – fundaş dreapta, Latovlevici – fundaş stânga, în centrul apărării – Chiricheş şi Martinovici, cuplul binecunoscut la închidere – Bourceanu şi Pintilii, Adi Popa – extremă dreapta, Chipciu – extremă stânga, sârbul Nikolici în avanposturi – susţinut de Mihai Costea.

După obişnuitele tatonări, în minutul trei Nikolici este angajat printr-o minge lungă însă ratează intercepţia şi comite fault la portar. Urmează minute bune de posesie sterilă de ambele părţi.

În minutul 9, Latovlevici este în angajat în careul mic şi şutează paralel cu poarta. În continuare, Steaua construieşte cu mijlocaşii la 40 m şi îşi impune progresiv stilul de joc.

În minutul 15, Chipciu sparge monotonia contrucţiilor meticuloase şi îşi încearcă şutul de la distanţă. Trage mult peste, iar Steaua aşteaptă să recupereze mingea şi să revină din nou în atac. Un minut mai târziu, după o acţiune din câteva pase a steliştilor, Costea ajunge să şuteze din întoarcere de la marginea careului mare. O nouă ocazie irosită.

După un contraatac tăios lituanienii ajung în careul nostru şi după o centrare periculoasă Kymantas, ajutat şi de o bâlbâială a steliştilor, ajunge să rateze din poziţie ideală, Martinovici interpunându-se salvator.

În minutul 23, după o incursiune a lui Urdinov în flancul stâng, Ekranas obţine prima lovitură de colţ. Somusiovas trimite defectuos peste poartă.

În minutul 25, Bourceanu pasează pe poziţie viitoare lui Latovlevici care centrează din alergare în careu. Fundaşii lituanieni resping cu siguranţa. Câteva minuturi mai târziu, Pintilii şi Bourceanu încearcă câteva ruperi de ritm, iar mingea ajunge la marginea careului în posesia lui Nikolici care e faultat dur. O nouă fază fixă este irosită.

Jucătorii lituanieni stau bine în teren şi îngreunează atacurile Stelei. În minutul 30 Georgievsky centrează de pe partea dreaptă în careu, de unde Costea încearcă să trimită spre poartă din foarfecă. Execuţie pretenţioasă, care în cele din urmă este ratată.

În minutul 33, Ekranas pune mingea jos şi încearcă să construiască prin mingi scurte în terenul stelist. Pierd mingea şi revin pe două linii în aparare, gata oricând să speculeze lipsa de imaginaţie a mijlocaşilor noştri şi să lovească pe contraatac. Această îndrazneală se pare că-i costă scump pe aceştia, deoarece în minutul 34, Martinovici deschide scorul printr-o fază fixă: lovitură de colţ excelent executată de Bourceanu.

În minutul 38, Mihai Costea şutează razant cu careul mare de pe partea dreaptă, mai de parte mingea, ajunge la Chipciu care ratează şutul.

În minutul 40, Georgievsky verticalizează spre M. Costea care şutează de la 16m. Portarul advers este pus în dificultate şi respinge în corner.

Sfârşitul reprizei secunde aduce o lovitură liberă pentru cei de la Ekranas. Centrarea nu este fructificată de înalţii jucători lituanieni. Insistenţele lui Chipciu şi Costea marchează finalul primei reprize. Steaua este în avantaj.

Debutează cea de-a doua repriză. Nici o schimbare în cele două tabere.

În minutul 46, Adi Popa finalizează inofensiv o cursă lungă pe partea dreaptă, şutând în braţele potarului. Se pare că pauza a reprezentat un sfetnic bun pentru lituanieni care revin mai determinaţi de la cabine.

În minutul 52, Bourceanu este înlocuit cu Filip. Jocul anost continuă de ambele părți.

În minutul 55, Chipciu tâșnește pe contraatac și pasează spre dreapta la Adi Popa. Acesta centrează greşit şi obţine un corner. Steaua continuă să construiască cu fundaşii la mijlocul terenului, dar lipsa lui Tănase cu pasa decisivă este vizibilă.

Următoarele minute marchează câteva acţiuni de atac ale lituanienilor, Luksa fiind aproape de egalare. În minutul 62, Reghe îl trimite pe Rocha în locul lui Nikolici, iar antrenorul oaspeţilor schimbă golgheterul echipei – A. Buinickij cu un alt atacant – Varnas.

În minutul 65, Mihai Costea pătrunde în careul mic, dar ratează o eventuală pasă spre un coechipier şi iroseşte o bună ocazie. La fază următoare, lituanienii obţin o fază fixă în apropierea careului lui Stanca. Lipsa de valoare îşi spune cuvântul şi irosesc o nouă fază fixă.

În minutul 72, tânărul Lucian Filip încearcă în două rânduri să tragă la poartă din lovitură liberă, însă e blocat de oamenii din zid. Steliştii contruiesc ca la handbal, fixând pe Ekranas în preajma propriului careu.

În minutul 75, Adrian Popa majorează scorul printr-o execuţie superbă din lovitură liberă de la 20 de metri, fructificând zecile de minute de dominare din repriza secundă.

Un minut mai târziu, Latovlevici are o acţiune încântătoare pe flancul stâng, driblează mai mulţi adversari şi centrează în faţa porţii lui Rocha care ratează din 2 metri. Acelaşi Latovlevici încearcă un şut cu pământul de la peste 30 de metri câteva minte mai târziu.

În minutul 85, Rusescu verticalizează de la marginea careului mare spre Costea, care şutează puternic în portarul advers. Olteanul bifează o nouă ocazie ratată. Cornerul ce a urmat fazei consemnează o execuţie greşită din partea lui Rocha.

Meciul se încheie liniştitor, urmând acelaşi scenariu din prima repriză.

Steaua a avut o prestaţie mai stearsă în faţa unui adversar docil şi nu a mai strălucit cu faze spectaculoase ca şi meciul trecut de campionat. Apărarea nu a alunecat pe gazonul artificial, un plus pentru Latovlevici care a urcat des pe flancul stâng şi a centrat periculos. Un alt om din apărare, Chiricheş, a avut multe ieşiri cu mingea la picior din apărare şi a creat deseori superioritate la mijlocul terenului. Martinovici, sigur pe el, şi-a trecut numele pe tabelă.

În linia de mijloc, Pintilii şi Bourceanu au părut lipsiţi de inspiraţie şi s-au angrenat în jocul de uzură al lituanienilor. Lucian Filip a dovedit un plus de curaj şi de viziune odată cu intrarea în teren. Chipciu şi Adi Popa nu au strălucit pe flancuri şi nici nu au intrat în pase scurte. Mihai Costea, omul responsabil cu ultima pasă s-a prezentat defecitar inclusiv în faţa porţii. Rusescu şi Rocha, altadată oamenii de gol, astăzi nu şi-au pus amprenta asupra jocului, dovedind că postura de rezerve nu le face cinste.

Joga Bonito

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Un junior stelist are tumoare pe creier

Denis PenciuDenis Penciu (18 ani) era, pînă acum o lună, un puşti care iubea fotbalul mai mult ca orice pe lume şi îşi trăia visul: juca pentru echipa sa favorită, Steaua. Clubul a decis, în urmă cu un

120 de achiziţii în 9 ani

Nu-i prost cine cere, e prost cine acceptaDe cînd a preluat echipa şi pînă azi, adică în perioada 2003-2012, patronul a adus, cumpărînd sau luînd liberi de contract, o medie de peste 13 jucători pe sezon. Szukala a semnat cu Stea