home
19-08-12

Blitzkrieg Rusescu / Steaua - Ceahlăul: 3-0 FOTO & VIDEO

Astă-seară (n.r. duminică), pe Ghencea s-a disputat singurul meci din etapa a 5-a. Se pare că cele 24 de grade Celsius din Bucuresti nu au scos suporterii din casă pentru a sustine echipa spre titlul, paradoxal, tot cu numarul 24. Asistenta a fost una modesta, undeva in jurul a 9000 de persoane.

Reghe a inceput cu un sistem 4-2-3-1, operand trei modificari (toate pe linia de fund) faţă de meciul de la Medias Titularii au fost: Stanca – in poarta pe linia de fund: Dumitras Martinovici, Chiricheş si Parvulescu; mijlocasii la inchidere: Pintilii si Bourceanu; tridentul din spatele unicului atacant – Rocha a fost format din Chipciu, Tanase si Rusescu.

Primele zece minute au consemnat o usoară dominare teritorială a stelistilor. În afară de un pressing organizat si de cateva faze in care verticalizarile fie au lipsit, fie au gresite, nimic nou sub soare. În acest rastimp, portarul oaspetilor nu a avut mari batai de cap, in mare si datorită inexactităţilor mijlocasilor Stelei in faza de atac.

În minutul 10, Steaua obtine prima lovitură de colţ prin Chipciu, iar printr-o fază prelungită de atac, roş-albastrii obtin un nou corner. Execută Bourceanu spre coltul scurt unde Martinovici câştigă duelul cu un andversar, iar mai departe, a rezultat prima ocazie a intanirii si după o balbaială in careul mic al nemtenilor, Rusescu impinge mingea in poartă din trei metri.

În continuare, stelistii au ramas la conducerea meciului, pastrand posesia si construind cu mijlocasii la aproximativ 30-40 metri de poarta lui Jovici, insă fară actiuni de poartă notabile.

În minutul 20, asistam la prima verticalizare cu succes a Stelei spre Rocha. Acesta din urmă a prelungit ineficient in faţă cu capul. Un minut mai tarziu, consemnam prima fază de joc coerentă a oaspetilor. Mijlocasul nemtenilor, Golubovici, a finalizat cu un sut puternic din afara careului forţându-l pe Stanca să respingă in lateral.

Aproape de minutul 25, Pintilii reuseste o pasă lungă si precisă spre Parvulescu. Acesta reuseste să centreze din margine spre Rocha, aflat in careu, care asază mingea lui Rusescu. Atacantul stelist trage peste si iroseste prima ocazie importantă după marcarea primului gol.

În minutul 30, ca urmare a mai multor tentative reusite de patrundere pe flancul stang ale lui Parvulescu, Tanase incearcă o incursiune pe acelasi flanc si obtine o lovitură liberă incheiată cu o executie cu capul esuată a lui Martinovici.
Această fază a fost doar un preambul pentru ceea ce avea să urmeze. Fazele de atac ale stelistilor s-au mutat in zona centrala unde in urma unor un-doi-uri intre Chipciu si Bourceanu s-a incercat o verticalizare din prima spre Tanase. Acesta a ratat executia, insă Rocha, venit din spate, execută portarul advers cu sange rece. A doua ocazie, al doilea gol pentru Steaua. Eficienţă maxima.

Nauciti, oaspetii cedează initiativa stelistilor in urmatoarele minute. Asezati pe două randuri asteaptă atacurile meticulos construite de mijlocasii Stelei.

În minutul 40, Tanase pasează pe culoar lui Rocha. Acesta cade in urma duelului cu fundasul advers si obtine o lovitură liberă si in acelasi timp cartonaş galben pentru Ichim. Bourceanu execută peste poarta aparată de Jovici.

Acelasi Tanase, driblează si fortează patrunderea in careu de pe partea stanga Patruns in careu reuseste să paseze pe jos lui Rusescu – aflat in postură ideală care ratează din 11 metri.

Prima repriză se termină asa cum a inceput, cu Steaua in atac.

În a doua repriză debutează noua achizitie – mijlocasul Adi Popa – in locul lui Pintilii.
Steaua demonstrează aceeasi posesie si acelasi joc consistent din primul mitan, concretizand cu un sut la poartă printr-o actiune energică a lui Chiricheş din minutul 50. Urmează angajari pe flancuri, spre Chipciu – aflat pe stanga sau spre Adi Popa – aflat pe dreapta care centrează periculos in careul nemtenilor.

Jocul pe placul Stelei este intrerupt doar de un galben primit de Rocha in urma unui fault dur. La faza imediat urmatoare, Constantinescu sutează peste poarta Stelei.

În minutul 55, noua achizitie a Stelei, Adi Popa sutează putin peste poarta ca urmare a unui balon respins de Jovetici. La faza imediat urmatoare, Rocha beneficiază de o fază creată de acelasi Popa care centrează in diagonală pană la Chipciu, care transmite mingea mai departe spre Rocha. Acesta efectuează o piruetă in careul mic si ratează inexplicabil.

Omul de gol al Stelei, Raul Rusescu, punctează din nou in minutul 60. În urma unui contraatac, Tanase pasează pe culoar pentru Chipciu care avansează si sutează spre poarta Portarul nemtenilor respinge mingea in faţă pană la Rusescu, care indeplineste o simplă formalitate. Dublă pentru atacantul stelist.

Reghe simte momentul bun al echipei sale si se decide să-i dea credit si lui Lucian Filip. Chipciu paraseste terenul in aplauzele spectatorilor.

În minutul 65 iese si Raul Rusescu, care lasă loc ultimului frate Costea ramas la Steaua – Mihai.
Sub privirile lui Hagi, Steaua controlează autoritar jocul si incearcă diferite scheme de joc. Usor, monotonia se instalează in jocul Stelei. Singurul aspect care sparge monotonia este posibilul fault in careu asupra lui Tanase.

Treptat, nemtenii prind curaj si in minutul 72, Badescu centrează in diagonală de pe partea dreaptă spre Stana – care sutează din voleu defectuos din pozitie ideala

Pe fondul jocului slab al Ceahlaului, Steaua contraatacă taios prin suturile lui Tanase si Rocha.
În minutul 80, Golubovici trage in zid, nefructificand una din putinele actiuni legate ale Chealaului.

Spre finalul partidei, Steaua incearcă un joc pe placul suporterilor, presarat cu superi de ritm si actiuni imprevizibile, dar ineficiente – Rocha ratand din nou inexplicabil din interiorul careului.

Rezumand, se pare că Reghe detine cheia succesului cand vine vorba de echipe mici, care nu pun probleme portarului (un singur sut pe poartă) si liniei de fund – punctele nevralgice ale echipei. Linia de mijloc a jucat eficient, Bourceanu recuperand multe mingi, in timp ce Tanase a verticalizat insistent, fie spre oportunistii atacanti ai Stelei, fie spre expremele taioase – Chipciu si Adi Popa.

Acumuland 13 puncte, Steaua se instalează in fruntea clasamentului si asteaptă meciul din Europa si mai apoi, primul test adevarat din campionat – deplasarea de la Vaslui.

Joga Bonito

Clasamentul Ligii I în acest moment:


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
2012.08.09_Spartak_Trnava_S - toc

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Un junior stelist are tumoare pe creier

Denis PenciuDenis Penciu (18 ani) era, pînă acum o lună, un puşti care iubea fotbalul mai mult ca orice pe lume şi îşi trăia visul: juca pentru echipa sa favorită, Steaua. Clubul a decis, în urmă cu un

120 de achiziţii în 9 ani

Nu-i prost cine cere, e prost cine acceptaDe cînd a preluat echipa şi pînă azi, adică în perioada 2003-2012, patronul a adus, cumpărînd sau luînd liberi de contract, o medie de peste 13 jucători pe sezon. Szukala a semnat cu Stea