home
16-08-12

Slovenia - ROMÂNIA 4-3

România a pierdut meciul amical cu Slovenia din deplasare, trupa lui Pițurcă încasând nu mai puțin de patru goluri. Tricolorii au reușit totuși să și înscrie, de trei ori, prin Paul Papp, Gabi Torje și Gicu Grozav, dar se întorc învinși din Slovenia, la ultimul meci de verificare înainte de startul preliminariilor pentru Campionatul Mondial Brazilia 2014. Primul meci al echipei României în preliminarii va avea loc pe 7 septembrie, cu Estonia, în deplasare.

Slovenia a încercat să-și facă meciul ușor încă din start și n-a stat mult pe gânduri până să modifice tabela pentru prima oară. La doar 3 minute de la fluierul de start al întâlnirii, Kirm a centrat de pe stânga, Cesar Bostjan a apărut excelent la finalizare și a reluat cu capul în plasă. Lobonț a rămas fără reacție pe linia porții, după ce a ezitat să iasă pe centrare.

Centrările lui Kirm din banda stângă au avut mai mereu darul în prima repriză de a crea panică în careul lui Lobonț. Fie că au venit din acțiune, din lovituri libere sau cornere, mingile trimise de sloveni în fața porții au ajuns aproape de fiecare dată la destinatar și cu fiecare ocazie slovenii au amenințat poarta tricolorilor, care au dat dovadă de mari slăbiciuni în centrul apărării.

In minutul 24, Kirm a apărut și la finalizare, după ce s-a trezit cu mingea la picior în careu, în stânga porții lui Lobonț. Cel mai periculos pasator al slovenilor a demonstrat însă că mai bine îi stă la centrare și a luftat incredibil la doar câțiva metri de poartă. Prima repriză nu s-a încheiat înainte ca slovenii să mai amenințe de câteva ori poarta României, în două dintre ocazii Kurtic aflându-se în fața golului.

La fel ca în startul meciului, în repriza a doua, slovenii au așteptat doar câteva minute până să înscrie. Lobonța a salvat senzațional în minutul 49, însă n-a mai avut ce face la penalty-ul din minutul 51. Chiricheș a faultat în poziție de ultim apărător, dar a scăpat de alte sancțiuni disciplinare. România n-a scăpat însă de gol primit, execuția lui Dedic de la punctul cu var fiind fără cusur.

Câteva minute mai târziu, România a revenit în meci. Marica a scos o lovitură liberă de pe stânga, Torje a centrat excelent din faza fixă, iar Paul Papp a apărut parcă de nicăieri la bara a doua pentru a relua cu latul în plasă. Slovenii au refăcut însă în scurt timp avantajul de două goluri, în minutul 60 Dedic marcând pentru 3-1.

Minutul 67 a adus al doilea penalty al meciului, de această dată în careul gazdelor. Criti Tănase a fost agățat în suprafața de pedeapsă de portarul Handanvic, dar Gabi Torje a fost cel care a executat de la 11 metri și a apropiat România din nou la un gol de sloveni.

Avantajul minim al gazdelor a rezistat din nou foarte puțin, slovenii marcând în minutul 70 al patrulea lor gol. Kirm a scăpat pe contraatac nestingherit în careu și l-a executat pe Lobonț cu un șut pe jos cu stângul la colțul din dreapta. Zece minute mai târziu, românii au înscris și ei. De această dată, Marius Niculae a fost responsabil cu centrarea din partea stângă și Gicu Grozav cu finalizarea din gura porții.

Slovenia: Handanovici - Brecko, Suler (Maroh '90+2), Cesar, Struna - Birsa (Sisici '80), Radoslavljevici, Kurtici (Mertelj '72), Dedici - Kirm (Bacinovici '89) - Matavz (Velikonka '84). Antrenor: Slavisa Stojanovici.

România: Lobonţ - Papp (Luchin '74), Chiricheş, Găman (Tamaş '46), Raţ (Latovlevici '80) - Cociş, Lazăr (Bourceanu '46) - Torje, B. Stancu (Grozav '46), Tănase - Marica (M. Niculae '65). Antrenor: Victor Piţurcă.

Cartonaşe galbene: Suler '55, Handanovici '67 / Torje '32, Papp '63, Tamaş '81.

onlinesport.ro

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Un junior stelist are tumoare pe creier

Denis PenciuDenis Penciu (18 ani) era, pînă acum o lună, un puşti care iubea fotbalul mai mult ca orice pe lume şi îşi trăia visul: juca pentru echipa sa favorită, Steaua. Clubul a decis, în urmă cu un

120 de achiziţii în 9 ani

Nu-i prost cine cere, e prost cine acceptaDe cînd a preluat echipa şi pînă azi, adică în perioada 2003-2012, patronul a adus, cumpărînd sau luînd liberi de contract, o medie de peste 13 jucători pe sezon. Szukala a semnat cu Stea