home
11-08-12

Copiii si juniorii Borussiei Moenchengladbach

Din nefericire, orice stelist căruia îi e dor de perioadele superbe ale clubului resimte cu diferite de doze de amărăciune, tristeţe şi revoltă modul în care echipele cu adevărat profesioniste se gândesc la destinul lor. Plăcerea este de partea noastră, "domnilor" conducători ai celei mai iubite echipe din România!

FCSteaua.ro vă prezintă astăzi un articol scris de Harald, despre copiii si juniorii Borussiei Moenchengladbach:

Investitiile in copii si juniori au un rol important in istoria Borussiei Moenchengladbach. In anii 60 si 70 legendarii manji au creat furori cu fotbalul ofensiv pe care il practicau in Germania si Europa si au facut orasul Moenchengladbach cunoscut si in afara tarii.

Insa si dupa anii de glorie, Vfl a promovat jucatori tineri, care au jucat un rol important in fotbalul german. Exemple de mai inainte de mijlocasi importanti: Stefan Effenberg, Lothar Matthäus si Sebastian Deisler. Mai actuale sunt nume ca Marc-André ter Stegen, Tony Jantschke sau Patrick Herrmann. Marcell Jansen (Hamburger SV), Eugen Polanski (FSV Mainz), Tobias Levels sau Marko Marin (Werder Bremen) au fost de asemenea crescuti de Borussia M. Astazi Borussia considera ca una din cele mai importante sarcini este continuarea acestei filozofii si a trecutului de succes, prin aducerea de noi talente in lot.

Constienta de responsabilitate

In acest fel, Borussia intentioneaza sa promoveze identitatea orasului, a regiunii si a locuitorilor ei. Astfel clubul incearca prin centrul modern pe care il detine sa se asocieze cu tinere talente din Germania si Europa inca din timp, similar talentelor din regiune, pentru a le forma personalitatile pe teren si in afara lui. Clubul este constient de responsabiitatea pe care o are de a educa tinerii atat in plan sportiv, cat si social.

Borussia incearca sa creeze un echilibru fertil si armonios intre sport, scoala si timp liber. Aceasta se manifesta prin colaborarea cu scoli, asociatii etc.

Promovare si solicitare

Cele mai importante lucruri pe care oficialii Borussiei le urmaresc sunt disciplina, vointa, toleranta, respectul, disponibilitatea de invatare si capacitatea de impunere, trasaturi folositoare atat in sport, cat si in viata.

In mijlocul dezvoltarii fotbalistice se afla bineinteles antrenamentul cu mingea si deciziile luate in posesia mingii. Antrenori licentiati si formati lucreaza si la o directie unitara si orientata catre un tel. Aceasta directie se bazeaza pe filozofia de baza a Borussiei - trasaturilor fotbalului modern: orientat catre minge, ofensiv si creativ sunt formate toate talentele clubului.

Intregul proces de formare se desfasoara in trei parti. Partea de baza cuprinde echipele U9 pana la U14, urmeaza partea de performanta care cuprinde echipele U15 pana la U19. A treia parte este trecerea la seniori: o medie alcatuita din talentele din U23, U19 si chiar si U17. Ultimul element din lantul de formare a Vfl este echipa de U23.

Scopul este in toate etapele de a promova si solicita juniorii in raport corect cu varsta si situatia individuala (nivelul de dezvoltare) astfel incat ei sa isi poata dezvolta potentialul maxim. Cu acest concept, Borussia M da sansa tuturor tinerilor sa participe la promovare. Numele Borussia se identifica in mare masura cu regiunea si cu o o dezvoltare foarte buna a tinerilor. Tocmai aceasta promovare a tinerilor va juca mereu un rol important in filozofia clublui si va fi tot timpul o parte esentiala a muncii oficialilor lui.

Harald

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Veriga lipsa dintre TITLU si NOIMA

Ce BUCURIE ca i-am belit pe cateeei!Am împlinit, pe 18 mai, şase (6) ani consecutivi fără titlu câştigat. Pentru acele persoane care prezintă “ce-a fost înainte” (Istorica Steaua) ca o Vârstă de Aur a clubului, fără

Un junior stelist are tumoare pe creier

Denis PenciuDenis Penciu (18 ani) era, pînă acum o lună, un puşti care iubea fotbalul mai mult ca orice pe lume şi îşi trăia visul: juca pentru echipa sa favorită, Steaua. Clubul a decis, în urmă cu un