home
07-08-12

Curajul de a cadea in genunchi

Am iubit-o pe Sandra cand s-a prabusit in genunchi, ratand ultimul, ingrozitor!, chiar ultimul element al exercitiului cu care altfel lua medalie.

Am iubit-o pe Catalina cand s-a clatinat pe barna la limita caderii, si a pierdut, la „masa verde”, medalia de bronz.

Le-am iubit pentru că sunt „batrane”. Cand trebuie să concurezi cu niste copile, tu fiind o femeie splendidă de 20 si ceva de ani, cu un pieptar de medalii olimpice, mondiale si europene, e mult mai greu decat atunci cand erai si tu o copilă stralucitoare in plin elan.

În orice sport, si nu numai in sport, un golden old boy sau o golden old girl are un adversar in plus faţă de concurentii tineri – teama de ridicol, teama de a fi compatimit.

Tineretea poate fi tavalită in praf– se ridica se scutură si merge mai departe, fară alte sentimente decat ciuda si Dorinta de revansa care ii stă inainte. Un senior insa dacă ajunge să muste ţărana in fata juniorilor si a lumii intregi, la o competitie care ar putea fi ultima pentru el, poate muri de durere si rusine, caci îşi ciobeste in felul acesta o imagine cladită cu greu, intr-o viaţă de muncă si glorie. Şi atunci, preferă să-şi lustruiască medaliile, să facă spoturi publicitare si pictoriale in reviste lucioase, fară să mai riste intrarea in batalie.

Catalina si Sandra n-au ezitat o clipa Şi-au alungat teama de infrangere, teama de ridicol, s-au batut sub tricolor din toate puterile, au cazut, s-au ridicat, au avut noroc, au avut ghinion, au pierdut, au câştigat.

Au câştigat ceva mai pretios decat aurul si argintul. Ceva ce poate face diferenta intre un mare campion si un alt mare campion de-a lungul timpului neiertator – RESPECT!

Vă iubesc si vă respect, Sandra si Catalina, Catalina si Sandra, fete de diamant!

Cristian Tudor Popescu

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Veriga lipsa dintre TITLU si NOIMA

Ce BUCURIE ca i-am belit pe cateeei!Am împlinit, pe 18 mai, şase (6) ani consecutivi fără titlu câştigat. Pentru acele persoane care prezintă “ce-a fost înainte” (Istorica Steaua) ca o Vârstă de Aur a clubului, fără

Joc slab, infrangere rusinoasa

Golul oaspetilorNu a fost ghinion în această seară ci doar lipsă de valoare atât pe banca tehnică cât, mai ales, pe teren. Steaua este umflată de presă, o presă care ascultă cu stetoscopul orice șuierat a