home
02-08-12

Joc slab, infrangere rusinoasa

Nu a fost ghinion în această seară ci doar lipsă de valoare atât pe banca tehnică cât, mai ales, pe teren. Steaua este umflată de presă, o presă care ascultă cu stetoscopul orice șuierat al „maestrului” Becali. În realitate, în lot și în primul unsprezece se schimbă jucătorii an de an pe bandă rulantă, aceștia neavând nici timp și nici mediul pentru a crește valoric. Poți vorbi de o echipă valoroasă doar atunci când ai un lot omogen cu fotbaliști care joacă de 4-5 ani împreună și nu atunci când jucători ca Geraldo, Stancu și Kapetanos sunt îndepărtați la prima ofertă.

În această seară am văzut o trupă de râși, într-un limbaj al fotbaliștilor. Precipitare, zeci de pase aiurea, stopuri greșite, centrări leșinate de pe benzi și imprecizie în fața porții. Până și Chiricheș, cel mai constant fotbalist al Stelei, a fost imprecis. Mai rău, comportament specific echipelor mici, jucătorii steliști au cărat în dese rânduri baloanele, lipsind precizia paselor, clarviziunea și echilibrul. Jena este amplificată și de faptul că, încă din minutul 20, adversarii s-au retras lăsând porțiuni imense de teren neocupate, adică spații pe care steliștii s-au chinuit să se încurce de unii singuri.

Dacă nu era de ajuns, comportamentul prostesc al copiilor de mingi a pus capac, aceștia din urmă grăbindu-se să arunce în câteva rânduri mingi în teren deși, cele care ieșiseră inițial, au ricoșat înapoi pe spațiul de joc. În felul acesta, brambureala a fost totală și în acord cu starea psihică a jucătorilor, iar în ultimă instanță a mai fost și suprafața de joc, un fel de ogor cu iarbă și brazde.

De asemenea, a fost jenant comentariul celor doi crainici, unul prin care s-a încercat să se mai spele puțin din rușinea unui joc slab și a unei înfrângeri jenante. Nu putem să uităm și de antrenorul stelist, în realitate un alt vinovat pentru acest rezultat. Jocul a fost prost pregătit, echipa a fost așezată dezastruos pe teren, în prima repriză dovadă fiind cei doi fundași centrali care s-au călcat pe ghete și cei doi fundași laterali - unul lent pe dreapta, altul bezmetic și imprecis pe stânga, iar precipitarea jucătorilor a demonstrat faptul că experiența lui Reghe pentru pregătirea meciurilor eliminatorii este nulă. Nu poți să pretinzi echilibru și clarviziune atunci când tu nu reușești să le impui aceste caracteristici propriilor jucători.

În realitate, golul adversarilor a venit din nimic, steliștii find prost așezați pe teren pe faza de repliere, mingea a fost pierdută prostește, a urmat o pasă între linii acolo unde nici un apărător nu a îndrăznit să ocupe vreo poziție, adversarul a avut tot timpul din lume să avanseze și să șuteze, iar Tătărușanu le-a făcut cadou o minge oaspeților printr-o respingere nefericită, eu fiind în stare să pariez, pe baza a ce am văzut, că altfel nu ar fi fost capabili să marcheze în urma unei faze normale de construcție pe toată durata meciului.

În ciuda rezultatului din această seară, Steaua păstrează șanse reale de a se califica. Lipsa lui Tănase va conta enorm, dar eu am văzut în echipa Spartak Trnava o echipă de mijlocul clasamentului în România, dacă nu și mai rău. Ca de obicei, principala problemă a steliștilor, la care s-au adăugat acum stadionul și echipamentul de joc, rămâne în lojă. Să vedem dacă antrenorul Reghecampf va ști să pregătească meciul și cât de distructiv va fi Becali.



"Noi scriem doar despre Steaua. Daca am face-o despre intreg sportul romanesc, probabil am fi cel mai bun site din Romania"

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Istorie in ROS ALBASTRU - toc

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Veriga lipsa dintre TITLU si NOIMA

Ce BUCURIE ca i-am belit pe cateeei!Am împlinit, pe 18 mai, şase (6) ani consecutivi fără titlu câştigat. Pentru acele persoane care prezintă “ce-a fost înainte” (Istorica Steaua) ca o Vârstă de Aur a clubului, fără

Joc slab, infrangere rusinoasa

Golul oaspetilorNu a fost ghinion în această seară ci doar lipsă de valoare atât pe banca tehnică cât, mai ales, pe teren. Steaua este umflată de presă, o presă care ascultă cu stetoscopul orice șuierat a