home
01-08-12

Stelista Roxana Cocoş, vicecampioană olimpică la haltere

Halterofila română Roxana Cocoş a reuşit cea mai mare performanţă din cariera sa, medalia de argint la Jocurile Olimpice, miercuri, la Londra, în limitele categoriei 69 kg, cu un total de 256 kg.

"Sunt foarte fericită, îi mulţumesc lui Dumnezeu. Mama plânge, toată familia mea, nu ne vine să credem. Cum am ieşit, am sunat-o, ştiam că are emoţii, mama nu se uită la televizor la un asemenea concurs. Concursul ăsta a fost cel mai important din viaţa mea. Şi mi-am dorit medalia asta, am muncit enorm pentru medalia asta şi Dumnezeu m-a răsplătit, mi-a răsplătit şi munca şi îi mulţumesc din toată inima mea. Am văzut-o pe sportiva din Coreea de Nord pe Internet, înainte să vin la Londra. M-am mai întâlnit cu ea la Campionatele Mondiale din Antalya. Ştiam că va fi foarte puternică odată ce se duce în altă categorie", a spus Roxana Cocoş la Dolce Sport.

Roxana Daniela Cocoş s-a născut pe 5 iunie 1989, la Bucureşti, şi este legitimată la CSA Steaua Bucureşti.

La 23 de ani, Roxana participa la JO de la Beijing şi ocupa locul 8 la cat. 58 kg.

Roxana Cocoş a cucerit o medalie de bronz la Europenele de la Lignano Sabbiadoro (Italia) din 2008, la cat. 58 kg, a luat două medalii de bronz, la total şi aruncat, în limitele categoriei 63 kg, la Campionatele Europene de la Minsk din 2010, iar anul acesta, la Europenele din Antalya, a luat bronz la smuls şi argint la aruncat şi total, în limitele cat. 69 kg.

La Mondialele din 2011, Roxana a cucerit medalia de bronz la aruncat (cat. 63 kg).

Tot anul trecut, la Europenele de juniori şi tineret de la Bucureşti, Cocoş a stabilit un nou record european al categoriei, 69 kg, obţinând o medalie de aur şi două de argint, după ce la ediţia din 2010 luase trei medalii de aur la cat. 63 kg.

Roxana a fost declarată sportiva anului 2011 de către Federaţia Română de Haltere.

Agerpres

La haltere, România a mai cucerit o medalie de bronz, prin Răzvan Martin (categoria 69 kilograme), în timp ce Florin Croitoru (56 kg) s-a clasat pe locul 9.

După cinci zile ale competiţiei olimpice, România are şase medalii, cucerite astfel: aur - Alin Moldoveanu (tir), argint - Alina Dumitru şi Corina Căprioriu (ambele judo), Roxana Cocoş (haltere), bronz - echipa feminină de gimnastică şi Răzvan Martin (haltere).

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Steaua-Spartak Trnava, atmosfera - OmBun

Steaua-Spartak Trnava, 0-1 - OmBun

Istorie in ROS ALBASTRU - toc

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Veriga lipsa dintre TITLU si NOIMA

Ce BUCURIE ca i-am belit pe cateeei!Am împlinit, pe 18 mai, şase (6) ani consecutivi fără titlu câştigat. Pentru acele persoane care prezintă “ce-a fost înainte” (Istorica Steaua) ca o Vârstă de Aur a clubului, fără

Joc slab, infrangere rusinoasa

Golul oaspetilorNu a fost ghinion în această seară ci doar lipsă de valoare atât pe banca tehnică cât, mai ales, pe teren. Steaua este umflată de presă, o presă care ascultă cu stetoscopul orice șuierat a