home
23-07-12

FOTO & VIDEO Steaua - Concordia Chiajna 1-0

Steaua a învins, luni seară, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), echipa Concordia Chiajna, în ultimul meci al primei etape din Liga I, ediţia 2012/2013, în care de la ambele grupări a fost eliminat câte un jucător.

Unicul gol al partidei a fost înscris de Raul Rusescu, în minutul 50. Rusescu a reluat în poarta goală, de la 6-7 metri, dintr-o poziţie suspectă de off-side, după o centrare a lui Tănase de pe partea stângă.



De la Steaua a fost eliminat Latovlevici, în minutul 90, după ce a primit al doilea cartonaş galben. În aceeaşi situaţie s-a aflat şi Creţu, de la Concordia, în minutul 90+3.

Înainte de începerea partidei, Helmuth Duckadam a oferit câte un buchet de flori foştilor stelişti Sorin Ghionea, Sorin Paraschiv, Ilie Stan şi Petre Marin.

Steaua: Tătăruşanu - Dumitraş, Gardoş, Chiricheş, Latovlevici - Bourceanu - Chipciu, T. Bălan (Nikolici '78), Tănase - Fl. Costea (Rusescu '46), A. Rocha (Pintilii '58). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Concordia Chiajna: Lepmets - V. Creţu, Belica, Ghionea, Fl. Maxim - S. Paraschiv - Ad. Popa, Purece, C. Rocha (Serediuc '59) - Wellington da Silva, Simion (Cârstea '63). Antrenor: Ilie Stan.

În minutul 37, jocul a fost întrerupt pentru câteva secunde, după ce în spatele porţii apărate de Lepmets s-au declanşat aspersoarele.

Suporterii Stelei au aprins mai multe torţe la începutul partidei şi au aruncat mai multe petarde în timpul meciului. De asemenea, ei au scandat injurii la adresa preşedintelui LPF, Dumitru Dragomir.

Întreg stadionul a strigat numele lui Mihai Neşu, în minutul 80.

Mediafax

Steaua nu îşi uită eroii şi nici suporterii nu lasă amintirile camarazilor de peluză să se piardă. În urmă cu doi ani, suporterii de la Peluza Sud din Ghencea au primit o veste extrem de dură. După o lungă suferinţă cauzată de o boală nemiloasă, unul dintre cei mai cunoscuţi ultraşi, Iulian Mihai Iordan, pentru toată lumea din peluză "Casetă", a plecat să-şi susţină echipa din ceruri.

La partida din această seară, contra Chiajnei, fanii de la Sud au afişat un banner în amintirea fostului membru Titan Boys: "Casetă trăieşte prin noi!"



Gestul făcut de rivalii din Ştefan cel Mare în urmă cu doi ani a fost unul superb. Rivali de moarte, fanii s-au unit în faţa suferinţelor. "Casetă" a fost condus pe ultimul drum de ultraşii stelişti, dar şi de mai mulţi foşti rivali din Peluza "Cătălin Hîldan". "Câinii" nu s-au oprit aici, iar în zilele care au urmat înmormântării mai mulţi membri ai galeriei din "Ştefan cel Mare" au oferit un nou moment de solidaritate, probabil greu de înţeles pentru oamenii din afara fenomenului. Pe gardul cimitirului unde a fost înmormântat suporterul au apărut două mesaje emoţionante. Au fost alese versurile formaţiei Taxi: "Stelele care cad nu pier / Stelele care cad se duc pe un alt cer".



Ultraşii dinamovişti au dorit iniţial să arboreze cele două bannere pe gardurile stadionului din "Ştefan cel Mare", la meciul cu Internaţional Curtea de Argeş, mai precis în dreptul sectorului în care stă de obicei galeria Stelei la derby-ul cu Dinamo. S-a renunţat la această idee, deoarece partida s-a jucat fără spectatori.

ProSport

Declaraţiile de după meci:

Laurenţiu Reghecampf: "Sunt fericit, chiar foarte fericit, pentru că am luat cele trei puncte. Ştiam că va fi un meci greu, ştiam ce antrenor au. În prima repriză trebuia să marcăm. Florin a avut o ocazie foarte mare, dar nu s-a sincronizat foarte bine. Sunt nemulţumit că Latovlevici a luat roşu şi Chiajna a avut o ocazie mare din acea fază, dar ăsta este fotbalul.

Avem jucători de mare valoare, de aceea am făcut schimbări. Nu mi-a fost teamă, dar când ratezi astfel de ocazii te gândeşti să nu cumva să primeşti gol. La meciul cu Astra vom avea o altă atitudine.

Off-side la faza golului? Din câte ştiu, am auzit că a fost valabil. Este istorie acest meci.

M-au mulţumit mulţi fotbalişti, dar mai avem de lucrat cu Dumitraş, Latovlevici mai trebuie să înţeleagă nişte chestii, nu se poate controla cum vrem noi".


Raul Rusescu: "Mi-am dat seama că vom avea un meci greu, a fost şi terenul greu! Am reuşit să câştigăm, suntem fericiţi şi mergem înainte! Nu am avut nicio problemă că nu am fost titular. Sunt fericit că mi-am ajutat echipa. Îmi doream să câştigăm, dacă s-a întâmplat să marchez, e foarte bine. Mă simt foarte bine, sunt relaxat şi sper să se vadă asta şi pe teren.

Am văzut că eram pe linie la faza golului.

Era vital pentru noi să câştigăm. O victorie muncită, aşa e cel mai frumos. Nu ştiu dacă jocul i-a mulţumit pe fani, dar sunt convins că cele trei puncte i-au mulţumit".


Ilie Stan: Nu am avut timp să discut cu Reghecampf, ne-am salutat înainte de meci şi atât. Am avut emoţii la revenirea în Ghencea. Le mulţumesc fanilor stelişti că m-au primit cu căldură. Acesta este fotbalul, mâine eşti adversarul echipei la care ai cunoscut cele mai mari succese, se întâmplă peste tot în lume.

Nu am reuşit să fim inteligenţi la fazele fixe, poate că am fi avut altă soartă. Sunt nemulţumit că unii jucători nu şi-au asumat responsabilităţile pe care le-am stabilit. Suntem o familie, dar unul sau doi fotbalişti nu au putut să respecte ordinele tactice. Totuşi, jocul per ansamblu ne dă speranţe pentru viitor, am încredere că putem face lucruri frumoase împreună".


MM Becartonel: "E operă de artă ce a făcut arbitrul asistent Marinescu. Nici vorbă de off-side. Am câştigat cu 1-0 pe un teren execrabil. Am avut două penalty-uri, pentru că şi Tănase şi Nikolic au fost faultaţi. Au fost clare, nu se pune problema. Voiam să remarc arbitrajele din această etapă, dar aici au fost trei greşeli mari împotriva noastră: pe lângă loviturile de pedeapsă şi Creţu trebuia eliminat.

Era un scor fluviu dacă ne lăsa în pace Robert Dumitru. Şi-a bătut joc de spectatori, am avut cea mai mare asistenţă. Steaua e vânată de la început, vom câştiga titlul doar dacă vom fi lăsaţi în pace. Văd şi ştiu ce înseamnă un fault în atac, ştiu să judec faze la limită, dar ce a făcut Robert Dumitru întrece orice imaginaţie. Mă gândeam înainte de meci care ar fi adversarele noastre cele mai periculoase, acum cred că ne vom lupta cu arbitrii.

Am avut un adversar care are o coloană vertebrală cu multă experienţă. Ghionea şi Paraschiv sunt puternici, ştiu să se plaseze, sunt jucători buni de tot. La fel Adi Popa, un fotbalist mult peste media campionatului. Chiar şi aşa, puteam să învingem mult mai clar, am dat-o de două ori în bară.

Dacă vom mai juca aici trebuie să facem ceva neapărat cu gazonul. Nu acuz pe nimeni, asta e situaţia. Când vom merge pe Naţional Arena vom avea într-o etapă mai mulţi spectatori decât vor avea toate celelalte în restul partidelor. Ăsta e pariul meu şi eu câştig pariuri."


Fariseu': "Mă asteptam să fie un meci mai usor, dar nu am intrat bine in joc. Nu am dominat, asa cum mă asteptam. E adevarat, am dominat, dar eu voiam altceva. A fost acolo Florin, care a pierdut multe mingi. Dacă Rocha era atacant si era marcator, puteam să câştigam cu 4-5 goluri. Asta e, noi nu avem atacanti. Poate Nikolic să fie varful de care avem nevoie. Mi-a placut mult de el, poate de acum o să fie el titular. E mare diferenţă intre Rocha si Nikolic, dacă nu inscrii din 5 metri, macar să câştigi duelurile. Balan mi-a placut mult, Chipciu si-a dat viata pe teren, a jucat si in margine si peste tot. Nu sunt multumit deloc de prestaţia avută.

Vreau să comentez arbitrajul, desi am câştigat. Pe Robert Dumitru l-am sustinut mereu, dar acum mă deranjează ce a facut. Am avut două lovituri de la 11 metri si trebuia să fie eliminat si un fundaş al lor la inceputul rerprizei secunde. Acum am câştigat, dar dacă ar avea aceeasi prestatie la un alt meci, s-ar putea ca rezultatul să fie altul, să nu mai invingem.

Jucatorii ăştia mă aduc in stadiul să iau decizii radicale. Pai jucati, ma fotbal. Te chinui cu Chiajna... dai 3-4 goluri in prima repriză si gata. Am stat cu mana pe cruce pană la final să nu mă egaleze Chiajna. Pai lasati-mă să mă duc după finul Borcea si cu asta basta. Dar nu vreau să ii mai critic pe jucatori, atata pot eu. Mai stau anul asta si dacă nu iau campionatul mă las. Pentru ce să mai raman?"


După câteva minute, a revenit: "Am zis eu asa, dar mă retrag de la Steaua doar atunci cind mă duc la cimitir".


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Veriga lipsa dintre TITLU si NOIMA

Ce BUCURIE ca i-am belit pe cateeei!Am împlinit, pe 18 mai, şase (6) ani consecutivi fără titlu câştigat. Pentru acele persoane care prezintă “ce-a fost înainte” (Istorica Steaua) ca o Vârstă de Aur a clubului, fără

Steaua e pe profit datorită lui Gică Hagi

Echipajul martian l-a crescut cum a pututPrincipalul creditor al Stelei a recunoscut că, dacă Gică Hagi nu-l cumpăra pe Bogdan Stancu, la Galatasaray, cu suma de 5 milioane de euro, Steaua înregistra pierderi şi în 2011, ca în mai to