home
11-06-12

Euro 2012: Atentie Spania si Italia, vine Croatia

In a treia zi a Campionatului European din Polonia si Ucraina am avut parte de un nou derbi sub asteptari, Spania - Italia, si de o partida a outsiderelor extrem de spectaculoasa, Croatia - Irlanda.

Campioana mondiala si europeana in exercitiu a inceput meciul cu Italia intr-o formula inedita, dar falimentara (asa cum a dovedit Barca lui Guardiola in sezonul recent incheiat), fara un varf veritabil in avanposturi, insa cu o multime de mijlocasi ofensivi extraordinar de tehnici trimisi in jumatatea italiana. De cealalta parte, Prandelli s-a ridicat la nivelul asteptarilor cu un 5-3-2 in care a incercat sa aglomereze cat a putut de mult jumatatea proprie si sa loveasca pe contra.

Italienii au jucat aproape perfect, din punct de vedere tactic, insa ingrozitor pentru cei care isi doreau un meci spectaculos. Din acest punct de vedere, nici Spania n-a fost mai buna, tactica previzibila implementata de Del Bosque facandu-i deseori pe iberici sa paseze in spate.

Italia a deschis scorul la capatul primei ore de joc, prin Di Natale, insa Spania a egalat imediat prin Fabregas. Schimbarile facute de cei doi tehnicieni au avut darul de a dinamiza putin jocul, insa fara prea mare efect in teren. Di Natale a marcat, insa a ratat o alta ocazie uriasa, Giovinco este prea mic pentru un asemenea turneu, Torres e iremediabil pierdut si nu avea ce cauta in lotul de Euro iar Navas a parut mai degraba stingher intre jucatori de la Barca si Real.

In al doilea meci al zilei, Croatia a preluat sefia Grupei dupa ce a trecut de Irlanda cu 3-1. Mandzukici a deschis scorul la doar cateva minute dupa fluierul de start, insa Sean St.Ledger a egalat in minutul 20. Croatii, mai buni, au preluat conducerea pana la pauza in urma reusitei lui Jelavici pentru ca acelasi Mandzukici sa reuseasca dubla imediat dupa reluare.

Croatii au aratat bine, spre deosebire de marile favorite ale grupei si, cu putin noroc, ar putea avea capacitatea de a trece de faza grupelor.

Marius

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

2% pentru AISS

AISS Posibilitatea acordata contribuabililor de a-si directiona o parte din impozitul pe venit catre o entitate non-profit a fost una din deciziile intelepte ale statului român. Ea ne da fiecaruia o li

Veriga lipsa dintre TITLU si NOIMA

Ce BUCURIE ca i-am belit pe cateeei!Am împlinit, pe 18 mai, şase (6) ani consecutivi fără titlu câştigat. Pentru acele persoane care prezintă “ce-a fost înainte” (Istorica Steaua) ca o Vârstă de Aur a clubului, fără