home
27-05-12

Lucian Bute, facut K.O. dupa un sfert de ora de Carl Froch

Lucian Bute a ratat ocazia de a-şi apăra a zecea oară consecutiv titlul mondial IBF în faţa lui Carl Froch, la Nottingham, după ce gălăţeanul de 32 de ani nu a rezistat în ring decât un sfert de oră în faţa mult mai agresivului său adversar.

Britanicul a dominat autoritar meciul începând cu repriza a doua, iar în repriza a V-a, în minutul 02:11, gălăţeanul de 32 de ani a fost nevoit să se ţină de corzi pentru a evita să se prăbuşească pe podea.



DECLARAŢII DUPĂ MECI:

Lucian Bute: "Trebuie să-i dau credit lui Froch pentru victorie, a avut o strategie bună, m-a surprins, m-a lovit. Ăsta e boxul, au pierdut şi cei mai mari campioni.

Deocamdată, după cea mai grea seară pentru mine de când m-am apucat box, am nevoie de o pauză, iar apoi o să stau de vorbă cu antrenorul şi cu promoterul meu şi vedem ce decizie luăm. E prea devreme acum să spun că vreau revanşa rapid, trebuie să mă odihnesc, să-mi revin şi apoi vom lua o decize împreună.

Când l-am aşteptat pe corzi m-a lovit şi acolo am pierdut meciul. Au fost lovituri puternice, croşeele de la sfârşitul de reprize le-am simţit puternic. Am vrut să-l atrag într-o cursă, de aia l-am aşteptat, am crezut că pot să-l surprind, l-am şi prins o dată, dar nu a fost suficient. Am avut însă impresia ca pot continua în ritmul ăsta.

L-am prins şi cu un upercut, dar n-a fost foarte puternic. A fost puternic, l-a simţit, mi-a zambit, dar n-a fost foarte puternic".


Stephane Larouche, antrenorul lui Bute: "Trebuie să ne liniştim puţin acum şi să ne gîndim în primul rînd la sănătatea lui Lucian, să vedem cum stăm şi abia apoi să vorbim despre un meci revanşă la Montreal".

Leonard Doroftei: "Probabil s-a greşit la pregătire. El trebuia să se mişte mai mult, nu să stea aproape. L-am văzut la mijlocul ringului, dominîndu-şi adversarul. Nu poţi face aşa ceva cu Froch. E un animal, n-ai voie să stai aproape. Mă aşteptam la o lovitură surprinzătoare, nu să fie bătut de o asemenea manieră. Cel puţin două reprize n-a existat în ring.

Adversarii săi de pînă acum nu i-au dat forţa necesară. Am încercat să-i explic asta.

Poate a fost o greşeală, poate în Canada va fi altceva.

Nu-mi vine să cred ce s-a întîmplat, nu-mi să cred umilinţa de care a avut parte Bute. Nu cred. Mr. KO a fost umilit. Sper să se întoarcă roata în Canada.

Am spus că are nevoie de meciuri mai grele şi toţi au sărit pe mine. Au uitat de experienţa mea şi au dat-o pe cancanuri. Din păcate am avut dreptate, îmi doream să cîştige azi".


Rudel Obreja: "Lucian nu era un boxer care să piardă în acest mod. Nu este un moment tocmai plăcut pentru el şi trebuie să-l lăsăm să se reculeagă după acest meci. Există o clauză pentru un meci revanşă, dar nu se ştie încă unde şi când se va disputa.

Nu e o dramă, nu e o tragedie. Lucian a făcut o performanţă extraordinară până acum şi nu trebuie să uităm asta. A demonstrat că e un campion adevărat cînd a venit la Froch acasă. Ne ridicăm şi mergem mai departe".


Toader Păun, primul antrenor al lui Bute: "Este o seară trist, pentru că un român a pierdut. Tactica meciului a fost gresita. Lucian a aşteptat prea mult pe corzi, trebuia să evite lupta de aproape cu Froch, fiindcă loviturile lui i-au fost fatale.

Froch a simtit că îl are în mână şi a lovit până la K.O. În vederea meciului revanşă, le recomand antrenorilor lui Bute să schimbe tactica şi să o ia de la zero, în totalitate.

Calitatile fizice au facut diferenta in favoarea lui Froch".


Dorel Simion: "Froch a fost peste Bute, Lucian s-a speriat. De la repriza a treia am ştiut că s-a terminat pentru Bute. Îmi pare rău că s-a întîmplat aşa, dar meciul se terminase pentru el în repriza a treia. A fost făcut groggy de mai multe ori.

E foarte greu, Froch e foarte imprevbizibil, nu ştii din ce poziţii loveşte, loveşte foarte tare, e foarte dur. E un sportiv osos, cum spunem noi în limbajul nostru.

E foarte greu, eu n-am trecut prin asemenea situaţii, ce pot însă să vă spun e că eu cred că pentru Bute s-a cam terminat. E foarte greu, poate e prea devreme să vorbim, dar eu aşa cred".

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

2% pentru AISS

AISS Posibilitatea acordata contribuabililor de a-si directiona o parte din impozitul pe venit catre o entitate non-profit a fost una din deciziile intelepte ale statului român. Ea ne da fiecaruia o li

Veriga lipsa dintre TITLU si NOIMA

Ce BUCURIE ca i-am belit pe cateeei!Am împlinit, pe 18 mai, şase (6) ani consecutivi fără titlu câştigat. Pentru acele persoane care prezintă “ce-a fost înainte” (Istorica Steaua) ca o Vârstă de Aur a clubului, fără