home
29-04-12

"Lasitatea voastra ucide societatea noastra"

E sambata si ca tot omul in lipsa de ocupatie, am aruncat un ochi pe site-ul gsp.ro. Printre multitudinea de articole neinteresante cu Gigi, Copos si restul agaricilor, s-a strecurat un titlu ce nu puteam sa il ignor: "Tudor Octavian despre Cristiano şi Messi: "M-am săturat să mă închin la nişte analfabeţi".

Accesez articolul si sunt imediat directionat catre blog-ul denumit "Opiniile Gazetei".Pagina se prezinta simplu 2-3 bannere publicitare, poza autorului si continutul articolului. Incep lectura dar inca din primele randuri ceva imi provoaca sila, priviti motivul:

"În urmă cu nişte ani, altfel spus pe vremea isteriei David Beckham, redacţia mi-a solicitat un scurt text ironic despre nevastă-sa, care tocmai îşi cumpărase un cal, înfiase un cal, călărise un cal, mîncase un cal sau cam aşa ceva. Ştiţi doar cu ce se ocupă vedetele. Cu ceva sau cu altceva, la jumătatea distanţei dintre stupid şi nemaivăzut. Nu mai ţin minte care era pretextul acelui articol, pentru că e greu să ţii minte un fleac. Să fim înţeleşi: fleacul nu era calul, ci madam Beckham, ca derivat feminin al isteriei domnul Beckham. O oarecare, una din cohortele de femei ale fotbaliştilor, ale căror merite n-are sens să le ghicim, fiindcă sînt la vedere, şi la nivelul sutienului, şi la nivelul fundului."

Ok. Imi aprind o tigara asa doar sa trec peste soc si sa pot procesa mai bine informatiile. Adica ilustrul gazetar a fost obligat sa insire cateva randuri despre consoarta lui Beckham, adica recunoaste ca scrie la comanda.
Trec peste, dorind sa ajung la subiectul ce mi-a captat atentia, dar nu am noroc si descopar ca autorul isi expune iritarea privind transferul jucatorului in U.S.A ba mai mult Octavian Tudor ne prezinta si adevaratul motiv al transferului: "S-a dus ca să rămînă cel mai mare, fie şi într-un fotbal mai mic."

Continuu lectura si observ ca T.O. nu se opreste doar la fotbalistul britanic ci ii ia in colimator si pe "umflatul de Ronaldo şi pe dinţosul Ronaldinho" Stupefiat, trag 2-3 fumuri sudate de tigara si ajung in fine la subiect, Cristiano Ronaldo si Messi numite "legende de unica folosinta ale fotbalului-afacere".

Si scrie:
"Nu ţin să mă pun contra a ce vede fiecare, şi anume că Messi e un jucător de tot respectul, doar că nu vreau să particip la avalanşele publicitare. Galacticii şi extratereştrii Barcelonei şi ai Madridului au fost scoşi din ecuaţia ultimului act al sacralizării de pămîntenii de la Chelsea şi de la Bayern. O fi de rău pentru bugetele fotbalului, dar e de bine pentru partea de uman a sportului. Eu, unul, m-am săturat să fiu măsurat cu milionul de euro, să mă închin la nişte analfabeţi, să fiu socotit un nimeni, vizavi de un briliant de rahat, să aplaud în delir tot felul de monştri sacri, de genii ale bocancului şi ale pumnului. Nu am de ce să mă bucur că au învins Chelsea şi Bayern, dar nici să mor de necaz că au pierdut supraoamenii Messi şi Cristiano Ronaldo.

Nu fiindcă nici unii, nici alţii nu-s de-ai noştri, ci de dragul unui lucru aproape uitat în mileniul III: simţul măsurii. Mi-au plăcut şi mi-au dat o stare de revanşă reuşită nemţii şi englezii. Ce-au mai trudit! Ce mult au dorit să nu fie umiliţi de două echipe împinse din spate de întreg mapamondul, de toată media, chiar şi de nişte milioane de ignoranţi care, cînd nu pricep nimic din ce văd, nu văd nimic din ce apucă să mai înţeleagă."


Finalizez lectura cu gandul sa gasesc repede sectiunea de coment-uri, n-am apucat sa scutur tigara asa ca scrumul a cazut pe tastatura, il privesc si in mintea mea il asociez cu fotbalul romanesc.

Inainte de a posta parerea mea despre articol am socotit de cuviinta sa rasfoiesc putin biografia domnului gazetar.
Tudor Octavian: "Tudor Octavian s-a născut la data de 12 decembrie 1939. A urmat un Liceu Militar și o Școală tehnică pentru ofițeri de aviație. A fost exmatriculat din Școala de ofițeri, practicând apoi diferite meserii (lăcătuș, tâmplar)."

Domnule "jurnalist".
Sa analizam putin “presa din Romania”, daca o putem numi astfel.

Inainte de 89" presa de tot felul din Romania nu exista era dor un hibrid nascut din cenzura comunista.Nu era impartiala nu relata date reale, pe scurt era degeaba.Sa nu mai punem la socoteala si modul in care se castigau campionatele in acea vreme.

Dupa 89′ presa din Romania si-a schimbat stapanul, inlocuind partidul cu mirajul banului. Mai exact orice gainar cu bani devenea erou in gazetele Romanesti.
Acum stau si ma uit cum ajungi dumneata sa critici supramediatizarea unor mari fotbalisti uitand ca fotbalul autohton este intr-o lada de gunoi.

Sa urmarim schema:
Subiectele presei sportive din Occident( Messi,Ronaldo,Beckham,etc)
Subiectele presei sportive din Romania (Becali , Iancu, Borcea, gunoaie sociale)

Domnule jurnalist eu zic sa te retragi ai pacalit destul meseria, ati distrus fotbalul, ati imbolnavit societatea, asa cum unii in trecut v-au decis exmatricularea asa am decis eu sa va arat cartonasul rosu.

Lucuvegas1984

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
 
56 ani de la 08-05-1956

Ziua de nastere a lui Victor Piturca.

La Steaua a evoluat intre '83-'89. Ca jucator, a obtinut 5 titluri, 3 cupe, CCE '86 si Supercupa Europei '87; a mai jucat in 2 semifinale CCE, 2 finale CCE, o Cupa Intercontinentala. Golgheter in 1988 (gheata de bronz). 220 de jocuri - 130 de goluri.
Concordia Chiajna-Steaua, atmosfera - OmBun

Concordia Chiajna-Steaua, 0-2 - OmBun

Protest Europa League: UEFA MAFIA - Azzido

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

5 ani de AISS

AISSIn 5 ani de activitate, AISS a reusit sa reprezinte cu mandrie spiritul stelist, schimband imaginea suporterilor si organizand o serie de evenimente ce nu ar fi fost posibile fara ajutorul celor peste

2% pentru AISS

AISS Posibilitatea acordata contribuabililor de a-si directiona o parte din impozitul pe venit catre o entitate non-profit a fost una din deciziile intelepte ale statului român. Ea ne da fiecaruia o li