home
10-02-12

Luuupiii, Doamne!

“Lupul galben” Dragos Enache a fost scos in cusca in piata publica, sa-si scuipe in san toate babutele vazand necuratul, si toti copiii sa faca pe ei noaptea visand urat. Apoi a fost ars pe rug in fata opiniei publice: Inchizitia a decis ca erezia lui trebuie pedepsita la maximum prevazut de lege, in asa maniera incat orice alt “derbedeu” va chibzui, chiar si pastilat, atunci cand ii va veni sa faca pe Jimmy Jump.

Si daca pedeapsa in sine nu era de-ajuns media a inceput sa scormoneasca in stanga si-n dreapta. Dumitru Dragomir a inceput sa planga cu lacrimi de crocodil, ca deh, desi acum mai are un confrate cu cazier, amenda apocaliptica primita de “saracul” baiat e prea mare. In timp ce partea vatamata nu a comentat nimic, aratand bun-simt, ba mai mult, a declarat ca suma va fi donata copiilor cu probleme, a sarit in sus pana la tavan arhanghelul democratiei romanesti, un alt exponent, vasnic sechestrator de interlopi, cautator cu bodyguarzii a protestatarilor si dealer de terenuri in afaceri cu statul.

Cu freza lipita de scalp, ca asa se poarta la Miami, spre a priva de oxigen ultimii neuroni functionali, marele razboinic al televiziunilor s-a apucat sa urle de nervi ca “bagabontul” n-a avut parte de o condamnare mai aspra si evident s-a apucat sa vomite acuze, in numele Stelei, invective pentru care intr-o tara cu apa calda ar fi primit o pedeapsa mai grava decat suporterul.

Lasand in urma cazurile Salupa, Postasul, sau altele gen Tweety, este clar ca Dragos Enache este un reper istoric pentru fenomenul suporterilor din Romania. Volens – nolens, fapta lui a dinamizat proiectul imbecil al lui Alin Trasculescu. Era clar ca va fi dat exemplu, iar prostia cea mai mare a fost ca acest gest s-a petrecut la un meci impotriva Stelei. Daca ar fi fost la o partida cu niste anonimi din liga a IV-a, ar fi facut parte din folclorul stiut si impartasit doar de putini. Asa, petrecandu-se in prime-time, in fata echipei cele mai iubite si mediatizate din Romania, a fost o consecinta fireasca ca Tam-tamul sa aiba proportia egala.

Toata lumea sare sa-l crucifice pe autor, dar nimeni nu vede substratul. Ce se ascunde in spatele gestului lui? A facut vreun psiholog un profile? S-a gandit cineva ce se ascunde in spatele acestei fapte? Deranjeaza pe cineva ca Becali si Borcea declanseaza “jihaduri” (habar n-au ce inseamna!)? S-a suparat cineva ca si acum scursura umana din Pipera s-a apucat sa vocifereze si sa agite spritele, a n + mia oara?

Toti analistii s-au grabit sa caute in spetele ASR-ului implicatii politice, sa sape dupa scenarii oculte, increngaturi dubioase. Dar nimeni nu vede evidenta. Ca suntem intoxicati 24 de ore din 24 cu dejectii debitate de suboameni ajunsi formatori de opinie si stapani ai destinelor Romaniei si a bunurilor ei de pret.

Si aici avem o problema!!! Ca ne-am obisnuit atat de mult cu mizeria ca nu ne mai deranjeaza. Suntem imuni. Poprul roman tremura in case fizic, asteptand sa se incalzeasca cu duelurile de la Capatos Can-can Tv si Dan Diaconescu in ce ordine vreti voi. O mini-revolutie s-a declansat impotriva acestei nenorociri si a fost disecata la milimetru, fara insa ca cineva sa sesizeze cu adevarat unde vrea ea sa bata. O revolta a bunului-simt, un strigat de eliberare fata de tot ce e abject a fost dezavuat pentru ca a fost facut de huliganii, bagabontii, si drogatii Romaniei.

In schimb, Dragos Enache a fost condamnat ca si cum e omul din cauza caruia nu sunt deszapezite drumurile, nu fac copiii sport, creste rata criminalitatii, si la sfarsitul lui febrarie vor veni inundatiile. Dar tot strigand “lupul, lupul!” cei ce au vrut sa faca din condamnarea acestui suporter un alt exemplu, ignora ca va veni intr-un final si o scadenta. Deocamdata e cantata la Bucuresti, la Sibiu, si pietrele tac.

Alex (Keluboss)

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di