home
18-01-12

AISS - Satui de declaratii iresponsabile

Asociația Independentă a Suporterilor Steliști dorește să atragă încă o dată atenția mass-media asupra declarațiilor defăimătoare și nesusținute de fapte la adresa cetățenilor din România realizate de euro-parlamentarul George Becali.

Acesta a declarat, cu ocazia protestelor desfășurate în capitala țării în ultimele zile, că suporterii steliști care participă la meciurile de fotbal ale echipei Steaua București la Peluza a II-a a Stadionului Ghencea (Peluza Sud) sunt plătiți să racoleze oameni și că sunt conduși de Generalul Zisu. Suporterii echipei sunt cetateni care acționează conform propriilor interese și nu conform unor interese ale unor terțe persoane sau pentru a se bucura de beneficii financiare, cum in dese randuri domnul George Becali a incercat sa insinueze. Calitatea de suporter este una atribuita prin participarea la meciurile de fotbal, însă calitatea de cetățean al unei țări este dobândită din naștere, iar prin Constituția României se garantează dreptul la liberă exprimare, de care toate persoanele pot beneficia în egală măsură. Așadar, acești suporteri au drepturi egale cu oricare cetățean al țării, participând la protest alături de pensionari, tați, mame, copii, studenți, iar întrebarea domnului Becali „ce căutau suporterii la protest” poate fi aplicată tuturor celor prezenți în Piața Universității în ultimele zile. George Becali a declarat că poate spune „cine a fost și cine a dat cu pietre”. Acesta este invitat să prezinte public dovezile pe care le deține pentru a susține această informație. O altă afirmație la fel de neavenită a fost că suporterii au venit să dea cu pietre și nu să ceară ceva. Suporterii echipei Steaua, in genere, sunt salariati, fie in sectorul privat schilodit de criza financiara, fie bugetari cu salariile reduse, și au aceleași temeri privind un viitor incert al sistemelor de sănătate, de educație și al țării în general, lăsată pe mâinile acestei conduceri a României. Violențele petrecute în Piața Universității în datele de 14 și 15 ianuarie 2012 nu sunt responsabilitatea suporterilor steliști, ci a românilor aduși la exasperare de actualul Guvern, iar încercările de acuzare a membrilor de la Peluza Sud, atât din partea domnului George Becali cât și a altor persoane publice, sunt nesusținute de probe și bazate doar pe presupuneri nefondate.

AISS blamează și atitudinea pe care domnul George Becali a avut-o la adresa unui reprezentant mass-media care l-a contactat pe acesta pentru a lămuri situația de la Avicola Iași, companie ce a acumulat datorii în timpul în care acesta era acționar majoritar. Din nou, modul de manifestare al acestuia și injuriile aduse unui reprezentant al presei aduce grave deservicii de imagine clubului pe care îl reprezintă, dumnealui având această atitudine atunci când este tras la răspundere pentru acțiunile sale și demonstrând încă o dată că duce lipsă de tactul și bunul simț necesare unei persoane publice.

Dorim așadar să atragem atenția mass-media sa nu mai preia si difuza afirmatiile nefondate ale domnului Becali fără cuvenita verificare prealabila..

Asociația Independentă a Suporterilor Steliști
18 ianuarie 2012

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di