home
15-01-12

Zoon politikon


Urmele noptii sangerii au disparut in toatlitate. Soarele diminetii mangaie dalele bulevardului. Corul de la Sfantul Niculae Dintr-o zi asigura fundalul sonor monotonizat de sunetul traficului lejer de duminica. Duba albastra este o pata mohorata in dimineata superba. Televiziunile se inghesuie sa-si asigure o pozitie cat mai buna pentru un nou spectacol anuntat. Cateva uniforme patruleaza bulevardul incalzindu-se in lumina blanda. Un batran imbracat elegant explica revoltat ceva altor uniforme, care dau din cap absent. Mimeaza inteligenta. Dincolo de intersectie o inscriptie supravietuieste: "Basarabia e Romania". Dar Romania?

Romania supravietuieste social. Inca! Dupa 45 de ani de tortura in care clasa politica a fost decimata, Dupa alti 20 in care cetateanul roman a fost lovit de mineriade, legi stupide, si un aparat de represiune care inghite si nu mesteca, se poate observa cu stupoare ca mai exista o mica resursa de deminitate. Oamenii din spatele steagurilor, pancartelor si fularelor au fost identificati imediat si infierati.

Breaking News: Membrii ai galeriilor de fotbal din Bucuresti se afla printre manifestanti. Sunt stelisti! Producatorul dirijeaza dintr-un gest reflex sensul emisiunii. “Domnule Becali, ce parere aveti?”. Discursul il cunoastem cu toti: Huliganii, drogatii sunt manipulati, au interese ascunse “agenturili” isi exercita in prime time misiunea malefica.

Oare or fi romani? Oare or avea dreptul constitutional de a se revolta, de a-si exprima opinia politica, de a manifesta impotriva unui sistem din ce in ce mai constrangator? Oare mai avem dreptul sa ne luam soarta in mana si sa scriem o pagina de istorie, sau suntem limitati la stadiul de a da like sau dislike pe retele virtuale? Mai conteaza ca suntem stelisti, dinamovisti sau suporteri ai Romaniei de la Honor et Patria? Cine manipuleaza, si in ce scop?

Omul social, omul politic are dreptul dat de Dumnezeu intr-un stat de drept sa se manifeste. In Romania anului 2012 nu conteaza ca te cheama Marius Tararache, Cristian Bischin, sau Mihai Dănescu, ca roman, cetatean european, si universal, ar trebui sa poti sa iti strigi nestingherit nemultumirea. Dar cum ne aflam in Romania si asta ne ocupa cam tot timpul, bagati fratilor cu genunchii la piept, la vale pe Koglaniceanu, in timp ce floraresele scandeaza cu obida de pe margine: “fugiti ca disperatii, ca va alearga mascatii...”

In manualul de clasa a III-a copiii vor invata ca in Romania toti oamenii se nasc egali, dar exista o clasa sociala aparte, clasa suporterilor. Ei nu au dreptul la opinie politica, la manifestari sociale, ei “sunt membri ai galeriilor de fotbal”.
Aparatul de represiune nu are nici o problema, si nu va avea atat timp cat oamenii simpli vor fi in centrul evenimentelor. Singura lor problema ar fi daca pe la toate granitele tarii ar intra o multime de turisti straini, cei mai multi dinspre Republica Moldova. Pana atunci isi pot face numarul nestingheriti, o reclama gratis pe toate canalele media: sirene aprinse, casti lucitoare, interventii ca la carte impotriva barbarilor turbulenti, satui, mama lor de huligani de blestemul cazut pe poporul asta. Dormiti linistiti voi cetateni activi pe retele sociale, conectati la cablu tv, cititori de presa aservita, uniformele va apara de clanuri mafiote, corupti, smecheri de bani gata, hoti de buzunare, blestemele vrajitoarelor dezlantuite si curvele de pe centura.

Si daca mai aveti ceva de comentat, si nu ascultati apelul la calm, luati tata un low cost spre oriunde, dar sa aveti grija de Sarbatori sa trimiteti banu ‘acasa la copii ca sa aiba saraca Eba sa-si ia si ea doar o ciunga la Bruxelles, ca restu’ i-a deturnat nenorocitul ala arab sa cumpere salvari, sa-i salveze pe prostii care dau cu masinile impozitate, taxate, rca-te, accizate in pomii patriei de pe soselele facute de Ceausescu.

Zoon Politikon? Circulati, circulati, orice grup mai mare de 3 oameni poate fi considerat infractional. ‘rati ai dreacu cine sa va mai inteleaga? Doar acu ceva vreme ati iesit sa va stropsiti ca era intaiul fiu al tarii suspendat, cica abuziv, huliganilor…

Alex (Keluboss)

PS: Dumnezeu sa-l ierte pe Carol Creiniceanu, sa-l aseze acolo in aripa CCA-ului din cer

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Proteste 2012 - Azzido

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di