home
15-01-12

A decedat si Carol Creiniceanu

Fostul mare jucător al Stelei, fostă CCA, şi al Naţionalei, născut şi crescut la Minerul Lupeni, Carol Creiniceanu, zis "Piu" a încetat din viaţă sâmbătă noaptea după o grea suferinţă. Acesta a suferit mai multe intervenţii chirurgicale la colon.

"A suferit foarte mult în ultima vreme. A avut mari probleme de sănătate. Este o mare pierdere pentru noi", a declarat Mihai Basarab, fostul preşedinte al Minerului Lupeni.



Carol Creiniceanu s-a născut la data de 1 februarie 1939, la Lupeni. A iubit două echipe cărora le-a şi rămas fidel: Minerul Lupeni şi Steaua Bucureşti.

A jucat la Lupeni între anii 1955-1961, alături de Szoke, Groza, I. Pall, Plev, Mihaly, Onea sau Paraschiva, antrenor fiindu-i Ştefan Lazăr, la acea ediţie de neuitat, 1958-1959 (Creiniceanu avea 20 de ani), când Minerul a promovat în "A", unde va rămâne patru ani. Timp de doi ani, până în 1961, Creiniceanu rămâne la Minerul Lupeni (cu care va debuta pe prima scenă la 16 august 1959, într-un 1-0 cu Steagul Roşu Braşov).

Extremă stângă de meserie, Creiniceanu este transferat la Steaua în 1961, antrenorul bucureştenilor Ştefan Onisie (şi el din Valea Jiului) fiind cel care l-a dorit foarte mult în echipă. La Steaua, joacă alături de nume mari, precum: Zavoda II, Jenei, Tr. Ivănescu, Pavlovici, S. Avram, Constantin, Voinea sau Mateianu. Rămâne până la finalul sezonului 1970-1971, adunând în total 207 partide, cu 65 goluri marcate, în cele două echipe, Minerul Lupeni şi Steaua Bucureşti.

ProSport

AISS şi FCSTEAUA.RO ÎI MULŢUMESC DOMNULUI CAROL CREINICEANU PENTRU TOT CE A FĂCUT PENTRU STEAUA ŞI TRANSMIT SINCERE CONDOLEANŢE FAMILIEI ÎNDURERATE!

Carol Creiniceanu e al treilea de la dreapta la stanga, randul de jos (Steaua '64).



Carol Creiniceanu e tot al treilea, tot de de jos, tot de la dreapta la stanga (langa Jenei, una din primele fotografii color cu Steaua, in anul 1965)



Carol Creiniceanu este primul de la dreapta la stanga, randul de jos, in echipa lui Pisti Covaci, castigatoarea a celei de-a zecea Cupe a Romaniei (Steaua '69).

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Proteste 2012 - Azzido

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di