home
12-12-11

Nimeni nu moare!

Se spune ca pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti. In cazul presei de sport de la noi si al suporterilor stelisti, proverbul e putin rasturnata: presa nu ne lasa sa murim si, tocmai de-aia, nu putem nici sa traim.

Marasmul in care se afunda Steaua e vizibil cu ochiul liber, in ciuda rezultatului din Groapa, a meciului bun cu Cluj si a faptului ca inca mai avem (aparent) sanse la primavara europeana, desi am pierdut in Germania. Sigur, cu ceva sofisme, ceva rationamente trunchiate si multa-multa bunovointa, tot acest dezastru poate fi facut sa para un pic mai roz. Daca ne gandim ca - iata - anul acesta am castigat un trofeu si suntem pe locul 4, deja trendul crescator fata de ultimii 3 ani e vizibil, nu?

In aceasta operatiune de imbalsamare a prezentului s-au angrenat toti marii jurnalisti sportivi ai neamului. Desigur, cativa mai "cu coloana" vor mai scrie cand si cand un editorial in care vor mai penaliza bland excesele ciobanului, dar una peste alta incearca sa ne convinga ca e bine. Ca vine primavara, rasare soarele si pe strada noastra, "tot Steaua, saraca...". Acum, leitmotivul e cu minunatul public care se calca pe picioare, iubeste patimas (impotriva evidentei, nu? ce poate fi mai nobil decat sa iubesti o echipa aflata in dificultate?) si spera impotriva oricarei ratiuni.

Prin urmare, back to business as usual. Steaua continua sa vrajeasca, Steaua are cei mai multi suporteri, oamenii isi intorc fata catre fotbalistii Stelei. Ieri erau suparati, azi s-au impacat cu fratii Costea & compania. S-au intors alaturi de echipa.

Ghencea a fost uitata, "National Arena" e noul Zeu, e "the place to be", mai ales in conjunctie cu Steaua, acest portstindard al fotbalului nostru amarat. La naiba, pe platforma asta mestesugita de "hai ca nu e chiar asa de rau!" nu m-as mira sa se realeaga si Mitica si Mircica!

Care e motivul, totusi? Pentru ce aceasta munca caznita, pentru ce atatea "penite cu talent" fac arabescuri pe hartie de parca ar vorbi despre "Generatia de Aur"?

Simplu: pentru ca cei 40.000 de "entuziasti" plus cele cateva milioane, in scadere, de acasa le dau lor painea cea de toate zilele! Nu, cu cateva exceptii patologice, nici macar jurnalistii nu cred ca Steaua si "minunatul ei public" mai sunt ce-au fost. Toti stiu si vad degradarea coordonata a echipei mana-n mana cu cei care ar urma-o si pe tapsanul din Pipera. Si totusi tac, infrumeseteaza, mint.

Pentru ca adevarul (despre Steaua si nu numai!) nu poate provoca decat scarba! Sau furie! Iar scarba si furia nu vand ziare. Dragostea dulceaga, superficiala, de telenovela, vinde ziare. Lipsa de ratiune, orbirea, ignoranta - toate acestea vind ziare. Mai ales ziare cu fete sumar imbracate si mult, mult scandal! Presa isi duce propriul sau razboi de supravietuire, iar Steaua este inca miza cea mai mare. Sa nu ne amagim, deci: niciodata Stelei nu-i va fi cu adevarat rau - nu in presa, cel putin.

Ovidiu

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di