home
03-12-11

Marcel Răducanu, despre Schalke - Steaua: 2 - 1

Înfrângerea suferită de Steaua joi seară, în deplasare, cu Schalke, scor 1-2, într-un meci din Grupa J a Ligii Europa, a dinamitat din nou atmosfera în tabăra "roş-albaştrilor". "Militarii" se pot califica în primăvara europeană dacă o vor învinge în ultima etapă pe AEK Larnaca, la Bucureşti, iar Schalke o va încurca în deplasare pe Maccabi Haifa.

Cu toate că obiectivul european nu este compromis, iar în campionat urmează derby-ul cu Dinamo, programat luni seară (ora 20.30, Digi Sport), Gigi Becali s-a dezlănţuit împotriva antrenorului Ilie Stan, pe care este aproape sigur că-l va da în curând afară. "Nu avem trasee de joc, nu avem nimic. Fotbaliştii joacă aşa, după ureche. Eu am spus-o, la 4-3-3 trebuie să ai şi jucători, trebuie să ai şi antrenor", a tunat Becali. Fostul oier l-a luat din nou la rost şi pe Mihai Costea, pe care l-a somat să termine relaţia cu "vedeta" Daniela Crudu.

Prestaţia Stelei la Gelsenkirchen a fost taxată şi de Marcel Răducanu, care îl cheamă pe Mihai Costea la şcoala lui de la Dortmund, ca să-l înveţe să facă o preluare.

EVZ: Domnule Răducanu, de când n-aţi mai văzut pe viu o partidă a Stelei?
Marcel Răducanu: De la jocul din Olanda cu Heerenveen. Sunt cinci ani. Am avut ceva emoţii să merg la Gelsenkirchen cu maşină înmarticulată cu număr de Dortmund. Le-am dat ceva goluri celor de la Schalke, nu cred că m-au uitat. Dar m-am riscat, fiindcă am maşina asigurată. Glumesc, am avut bilete la "oficială", iar maşina n-a fost în pericol, am lăsat-o în parcarea unde ţin şi autocarele echipelor. Aş fi vrut să stau mai aproape de suporterii Stelei, dar mi s-a spus că acolo e periculos, că se aruncă petarde.

Meciul cum vi s-a părut?
Care meci? Ăla a fost meci? Cel mai frumos moment din toată seara a fost când am mâncat un cârnat şi am băut o bere. A fost o partidă slabă, între o echipă care n-a putut mai mult, Schalke, şi alta care n-a jucat nimic, Steaua. Dacă ar fi evoluat la fel vreun meci din Bundesliga, Schalke ar fi fost bătută şi de Augsburg (n.r. - ultima clasată din prima ligă germană). Iar Borussia Dortmund, dacă îi prindea aşa, le dădea şase. Nu înţeleg atitudinea steliştilor, dacă vrei să obţii ceva dintr-un meci trebuie să faci mult mai mult.

Cine v-a dezamăgit de la Steaua?
Steaua a evoluat în nouă oameni, ca să nu fiu dur şi să spun că au fost, de fapt, în şapte. Pe Mihai Costea l-aş chema vreo jumătate de an la mine la şcoală, ca să înveţe să facă o preluare. Mai mult a alergat Edi Iordănescu pe margine.

Al doilea "absent" cine a fost?
Cristi Tănase poartă numărul 10, dar eu nu ştiu ce joacă băiatul ăsta. Numărul 10 înseamnă să fie coordonatorul echipei, să creeze. Când a avut o fază bună, la începutul meciului, şi-a făcut o preluare la zece metri în faţă. Dacă eu făceam aşa ceva, mă fluierau ăştia o săptămână şi nu mai prindeam echipa! Şi fundaşul ăla de pe dreapta, Martinovici... Când am fost la ei la hotel să iau biletele, i-am zis lui Edi Iordănescu să fie atenţi la Jurado. Şi ăla a centrat la primul gol.

Steaua păstrează şanse de calificare.
Dacă joacă tot aşa, Steaua n-o bate pe AEK Larnaca! Schalke am înţeles că va merge cu rezervele la Haifa, dar asta e mai bine pentru Steaua, fiindcă ăştia vor trage să demonstreze antrenorului că merită să joace mai mult.

Ce va face Steaua în derby-ul cu Dinamo?
Băieţii trebuie să arate caracter şi să-i bată acolo, în "Groapă". La un meci ca ăsta nici n-au nevoie de antrenor să-i motiveze. Să lupte pentru fani, fiindcă titlul e departe. Eu am multe amintiri plăcute de la derby-uri. Ţin minte că am jucat o dată la ei, în "Groapă", pe o mocirlă de speriat. Ei aveau numai plăvani, Sătmăreanu II, Dinu, noi eram mai mici, dar mai tehnici. În ciuda terenului, i-am bătut cu 4-1. Am jucat fenomenal.

Evenimentul Zilei

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di

Pastrarea valorilor

Recentul sondaj despre suporteri face pe scurt descrierea speciei de freegigi. Nevasta lu’ Dorel lasata nesupravegheata in gospodaria care prinde doar G.S.P Tv, cu sarma prinsa de tavanul vecinu