home
26-11-11

Amintiri Futuristice

Decembrie 2011:

Meciul cu Sibiu s-a terminat, iar pentru Steaua se anunță iarași o pauză de iarnă agitată. Ilie Stan a plecat pe ușa din dos de la echipă după ce nu a reușit să indeplinească obiectivul stabilit de patron.
”I-am zis, bă Ilie, bați Petrolu, bați Ceahlăul, Chiajna, Brașovu, Dinamo și Cfr-ul și gata, rămâi pe viață. Da nu a bătut. A venit la mine, mi-a zis că echipa nu are caracter, bam-bam-bam, că nu au pregătire, le lipsește Ghencea. Mi-a zis că nu își dă demisia, i-am zis că poate se mai gândește”.
Luat în râs de finul Borcea, Gigi a intrat în direct la Fanatik, unde a anuțaț: ”Râde Cristi, râde, dar gata, din primăvară îl apucă plânsul. Păi eu sunt războinic sau ce sunt? Vine acum, la 1 ianuarie un atacant mare de tot, de 5 milioane, da nu dau numele + Goga și un mijlocaș de mare valoare. M-am uitat cinci minute la el și am zis, de astă are nevoie Steaua. Nu mă mai uit la bani, gata, vă promit eu că din primavară batem tot și până de Paște suntem pe primul loc, iar în 2-3 ani jucăm finală de Cupă Europeană”.
Prezent în studioul emisiunii Fanatik, Mihai Stoica nu a scăpat nici el de gura lui Gigi: ”Vezi Michele, dacă nu plecai acum eram în față, vezi dacă nu am manager ce se întâmplă?”.
”Ce să îți fac Gigi, dacă asculți de vocea celor din jurul tău și nu ascultai la mine”.
”Da mă bine, știi că așa e aici, tu ești fratele meu, ești generalul meu. Vino mâine la palat, avem ceva de discutat, da? Hai ciao, că mă sună Samuilă disperat că i-am promis lui că intru în direct” a încheiat Becali transmisia de la Fanatik.

Final Decembrie, început de Ianuarie 2012:

Intrat în direct la Contraatac în prima zi a noul an, patronul Stelei a mai făcut o confidență în direct: ”Gata, de săptămâna viitoare Hagi vine antrenor, Puiu Iordănescu manager și ne întoarcem în Ghencea. Din retur merg ca la teatru cu echipa. Pac-pac-pac 2-0 la pauză”
”Deci 100 % vin cei doi domn Becali? Dar cu Mihai Stoica ce se întâmplă?” întrebă Samuilă.
”Da,da, ce să se întâmple. Nu mă mai interesează. Să se facă impresar, să se facă ce vrea el, că vina locului din clasament îi aparține. El l-a adus pe Levi și pe unii jucători. Să mă lase în pace. Oricum, acum pe 5 ianuarie se reunește echipa și vin și jucătorii promiși, ăia de scriați voi în ziar”.
”Matuzalem, Bangoura și Goga?”. ”Da, da, ăia. Să vină să negociem salariu și gata”.

Deși George Becali a anunțat cu surle și trâmbițe venirea lui Hagi și a lui Iordănescu la Steaua, se pare că lucrurile sunt mult mai departe de o finalizare. Dacă Gică a refuzat să pornească la drum cu Steaua, motivând că nu există un proiect, nu există stabilitate și nu se dorește performanță, Anghel Iordănescu a dat de înțeles că ar putea să se întoarcă. ”Într-adevăr am vorbit cu Gigi de o revenire la Steaua, însă aceasta se poate doar dacă echipa se întoarce în Ghencea”.

În aceeași seară, Becali a intrat în direct la emisiunea ”Meciul Zilei”, de pe Gsp Tv, unde nervos nevoie mare a început să facă confidențe: ”Eu nu i-am vrut pe Hagi și pe Iordănesc, asta a fost rugămintea suporterilor. Au venit la mine la palat și au zis: Hai nea Gigi, Hagi iubește Steaua, avem nevoie de el, s.a.m.d. Le-am zis bine bă băieți, deși stiam că nu e antrenor, că l-am avut aici. Trăgeau și Teia cu Virgil de mine să vină și Iordănescu, care să fim serioși, e depășit. Nu mai ascult eu în stânga și în dreapta. Când am făcut de capul meu am jucat semifinală de Cupă Uefa, am jucat 8 ani în grupe, hehe. Mâine la palat anunț noul antrenor”.

Zeci de reporteri au mișunat din zorii zilei în jurul palatului lui Gigi Becali în așteptarea deschiderii portilor pentru a intra în incinta sa. Cum noaptea a fost lungă, cei de la Gsp au reușit să îi afle numele noului antrenor al Stelei. Gigi a negociat telefonic 3 ore cu Viorel Moldovan, în cele din urmă reușind să îl convingă pe acesta să preia Steaua.
”Îl am aici lângă mine pe Viorel, el a fost prima variantă, însă i-am spus că am mai negociat cu Ionuț Badea și Lăcătuș. Mereu mi-au plăcut echipele pe care le-a antrenat Viorel, mereu au jucat spectaculos frumos, așa cum vreau eu la Steaua. Ne-am înțeles repede și urmează mâine să plece în cantonamentul din Cipru cu echipa și peste trei zile o să zbor și eu acolo cu noile achiziții. Mâine vin băieții să semneze și să vedeți voi apoi cum o să pictăm pe teren. Obiectivul lui Moldovan este să îi salveze pe frații Costea, să îi pună pe picioare.”
Viorel Moldovan, antrenor Stelei a declarat: ”Mă bucur nespus că am venit aici, după cum știți în copilărie simpatizam Steaua și sunt extrem de încântat că am ajuns la acest club. Împreună cu domnul Becali vom readuce Steaua acolo sus.”
”Gata, făcurăți poze? Hai Viorele să ciocnim un pahar. Hai, la mulți ani Matuzalem, la mulți ani Bangoura, la mulți ani Goga. Hai, Doamne ajută!.

Începutul lunii februarie:

Deși Moldovan își asteaptă jucătorii promiși, situația la Steaua nu este tocmai roză. Cele trei transferuri promise de Becali nu au mai ajuns la Steaua. Se pare că au fost probleme contractuale.
”Lăsati-mă în pace cu Bangoura, Mangoura și Matuzalem, Batuzalem. Păi eu le ofer contract și ei strâmbă din nas. Le-am oferit osută douăjdemii salariu pe an si 200.000 la semnătură. Astă e salariu la Steaua, nu fac eu râcă în vestiar cu nu știu ce salariu. Veniseră se le dau 300.000 pe an + 300.000 la semnătură, plus clauze de genul bonus pentru calificare în Europa, apartament din partea clubului. Le-am zis pa la revedere, mari jucători ce pretențioși sunt ei. Mă întâlnesc mâine cu Iancu și negociem pentru Goga și cu asta basta”.

Situația Stelei nu arată deloc bine înaintea începerii returului. După două turnee de pregătire din Cipru și Turcia, bilanțul Stelei arată cam așa: 1-0 cu echipă de amatori din Austria, 1-2 cu Omonia Nicosia, 1-1 cu Dinamo Zagreb, 2-2 cu Bursaspor, 0-0 cu Fc Salszburg, 1-3 cu Austria Viena si 2-1 cu Mypa, iar singurul jucător adus de Steaua până acum este americanul Josh Tudela, jucător ce a fost în probe și anul trecut.

Scandal monstru în fotbalul românesc, Gigi Becali l-a acuzat pe Marian Iancu că îi face jocurile Rapidului: ”Avea dreptate Piturcă când l-a făcut Garoi, el și Nenorocitu de Copos fac numai ilegalități. D-aia au retrogradat. I-am oferit mai mult decât nenorocitu, lui Iancu pentru Goga, însă a refuzat, pe motiv că nu vrea jucătorul domne! L-a dat la Rapid ca să îmi facă mie rău” a tunat Becali la Contraatac, înainte să îl anunțe pe Moldovan că a reușit să îi aducă pe Nasser, de la Cluj, pe Băjenaru de la Astra și pe Hristu Chiacu.

Finalul lunii februarie:

Soc la Mioveni, Steaua piede cu 1-0 meciul cu CS Mioveni, meci contând pentru primul meci al returului. Becali a stat la meci până în minutul 60, când a plecat supărat de jocul prestat de echipa sa.
Intrat în direct la emisiunea lui Horia Ivanovici, imediat după meci, Becali a declarat: ”Ce pot să mai zic, Băjenarul se încurcă în minge, Nasser, nu știu ce caută la Steaua, Martinovic și-a luat lumea în cap. Nu mă mai interesează nimic. Să facă ce vor ei. Mi-a trebuit mie Viorel Moldovan la Steaua, asta mi-a trebuit”.
”Da ce vă trebuia, domn Becali?”
”Era să zic eu ce îmi trebuia, nu au valoare domne, niște măscărici. Bine că s-au găsit Neaga și Dică să joace cu mine, mâine aștept banii înapoi de la ei. Așa îmi trebuie că vreau să ajut, că sunt mărinimos. Vezi Michele, vezi dacă nu te întorci”, spuse Becali.

Vara lui 2012, perioada de mercatto:

Vezi articol de mai sus...


I.N.Money

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Steaua-FC Brasov, gol Rusescu - OmBun

Steaua-FC Brasov, 1-0 - OmBun

Steaua-FC Brasov, atmosfera 1 - OmBun

Fotografii OMbun - 27-11-2011 - OmBun

Steaua-FC Brasov, atmosfera 2 - OmBun

Steaua-CSM Baia Mare, atmosfera - OmBun

Steaua - CSM Baia Mare, 12-24 - OmBun

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di

Pastrarea valorilor

Recentul sondaj despre suporteri face pe scurt descrierea speciei de freegigi. Nevasta lu’ Dorel lasata nesupravegheata in gospodaria care prinde doar G.S.P Tv, cu sarma prinsa de tavanul vecinu